Sommarlovsentreprenör

Sommarlovsentreprenörer. Foto och licens: Annika W Jalgén

Nu är årets Sommarlovsentreprenörer igång.
Följ deras företagssommar på Business Ports hemsida.

Sommarlovsentreprenör riktar sig till dig som är i gymnasieåldern 17-19 år och folkbokförd i Staffanstorps kommun. Sommarlovsentreprenörskap, eller skapa ett övningsföretag, är ett sätt för dig ensam eller tillsammans med en kompis att pröva din kreativitet och ditt intresse för eget företagande. Oavsett om du blir egen företagare eller arbeta som anställd så får du värdefulla erfarenheter och tillfälle att knyta viktiga kontakter av att vara ung företagare.

 

Lite fakta …

Om du blir sommarlovsentreprenör får du:

 • en veckas kick-off med utbildade handledare som hjälper dig att starta upp din verksamhet
 • handledare som följer dig och dina kompisar på vägen
 • nätverk och mentorer som hjälper dig att lyckas
 • kontinuerlig uppföljning under sommaren
 • försäkring
 • stipendium/startkapital på 2 000 kr
 • delta på Sparbankens Skånes avslutningsceremoni på Grand i Lund tillsammans med regionens övriga sommarlovsentreprenörer.
 • kick-out där du får utvärdera ditt företagande
 • blir du Årets Sommarlovsentreprenör, Årets Entreprenör eller Årets Marknadsförare finns det ytterligare prispengar att hämta via våra sponsorer.
 • Har du fått sommarpraktik via kommunen kan du inte samtidigt bli Sommarlovsentreprenör.

 

Arbetstid

Den 18 – 21 juni samt 25– 27 juni startar vi med en obligatorisk kick-off. Därefter förväntar vi oss att du satsar vidare i minst två veckor under sommarlovet, men du får självklart arbeta under hela sommaren. Den 6 samt den 12 juli är återsamlingsdagar. Den 14 augusti avslutas projektet med en kick-out och utvärderingsdag.

Ersättning

Efter genomförd kick-off får du ett startkapital på 2 000 kr. De pengar du tjänar i ditt företag behåller du själv. Hur mycket det blir, beror på hur mycket du jobbar och vad du jobbar med. Tjänar du mindre än 19 247 kronor kr under året behöver du inte betala skatt.

Mer information bl.a. om vad som gäller när man startar och driver en hobbyverksamhet/ett företag, kan du läsa om via länkarna på denna sida.

Samarbetspartners

Sommarlovsentreprenör 2018 är ett samarbete mellan Staffanstorps Kommun och Business Port AB. Våra lokala företagare ställer upp som mentorer och rådgivare.

Sponsorer är Region Skåne, Sparbanken Skåne, Företagsgruppen och Staffanstorps Rotaryklubb.

Kontakt

Monica Smidelik
Handledare sommarlovsentreprenörer
0721-726143

Annika Jalgén
VD Business Port
0709-350099

Sommarlovsentreprenör – Mer om konceptet
Bolagsverket – Hur man startar ett företag
Skatteverket – Bra att veta för Sommarlovsentreprenörer  Speciella skatteregler som gäller för dig
Verksamhet – Samlad information kring att starta, driva, utveckla och avveckla företag
Tillväxtverket – Myndighet som jobbar med att förenkla för företag och regioner

 

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »