Sommarlovsentreprenör

Arbete. Illustration: Alva Esping

VILL DU BLI DIN EGEN CHEF I SOMMAR? Ta chansen att starta ditt eget företag. Ansök själv eller med en kompis på www.ungdrive.se

 

Staffanstorps kommun erbjuder nu dig som går i årskurs 1, 2 och 3 på gymnasiet möjligheten att ansöka om att driva ett eget sommarföretag genom konceptet UngDrive. Under en fem dagars kickoff får du inspiration, workshops och säljträning för att kunna starta upp din egen affärsidé och på så sätt tjäna pengar. Du får ett startkapital på 1500 kr för att starta upp din idé och coaching av riktiga entreprenörer under hela sommaren. Utöver detta kommer du också få lära känna många nya människor, utvecklas som person och framför allt ha riktigt roligt! Tidigare erfarenhet av entreprenörskap behövs inte, men en vilja att lära! 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Sommarlovsentreprenörskap, eller att skapa ett övningsföretag, vänder sig till ungdomar mellan 17-19 år och är ett sätt att pröva kreativiteten och intresset för eget företagande. Oavsett om man kommer att bli egen företagare eller arbeta som anställd så får man värdefulla erfarenheter av att vara ung företagare. Man får också tillfälle att knyta viktiga kontakter för framtiden.

Projektet drivs av Staffanstorps kommun i tätt samarbete med Business Port, det lokala näringslivet och UngDrive.

Bolagsverket – Hur man startar ett företag

Skatteverket – Bra att veta för Sommarlovs-entreprenörer; Speciella skatteregler som gäller för dig

Verksamhet – Samlad information kring att starta, driva, utveckla och avveckla företag

Tillväxtverket – Myndighet som jobbar med att förenkla för företag och regioner

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »