Avfallstransport

Avfallsbil Foto: Pip Wilson By: flickr.com

Det finns många regler som gäller för transport av avfall och farligt avfall, både avfallsförordningen, reglerna för transport av farligt gods och i en del fall även annan lagstiftning.

Transport av avfall

För att få transportera avfall yrkesmässigt krävs att man antingen har tillstånd till transport av avfall eller att man har gjort en anmälan om transport av avfall. Anmälningar och tillståndsansökningar

Alla anmälningar och ansökningar görs på särskilda blanketter som sedan lämnas till länsstyrelsen i det län där sökanden har sitt säte eller utövar den huvudsakliga delen av sin verksamhet. För verksamheter i Skåne skickas ansökan till: Länsstyrelsen i Skåne län, Miljöavdelningen, 205 15 Malmö. Ansökningsblanketter och ytterligare information finns på Länsstyrelsen i Skåne Läns webbplats>>

För mer information kontakta Miljöenheten, 046-25 11 00

Hoppa till navigering

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »