Miljö och miljöskydd

Ansvaret för att förebygga och förhindra förorenande utsläpp eller andra störningar som buller och skakningar ligger på den som bedriver eller planerar att bedriva miljöfarlig verksamhet.

I vissa fall krävs tillstånd av eller anmälan till miljö- och samhällsbyggnadsnämnden innan man startar sin verksamhet. Handläggningstiden är oftast 2-6 veckor och de flesta besluten fattas av tjänstemän. För tillståndsprövningar och anmälningar tas en avgift som kan vara antingen ett fast belopp eller en timavgift.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

2 kommentarer till Miljö och miljöskydd

 1. Gick precis förbi ån vid korsningen Sockerbruksvägen/Lagerlöfs väg, blev klart oroad över att det ligger döda fiskar på botten. Kan det ha en koppling till att det släpps ut ”vatten” från två slangar från grävarbetet intill?
  Skulle nog vilja att någon undersökte detta.

  1. Hej Pernille!

   Tack för att du har uppmärksammat och meddelat oss om detta!

   Vi får undersöka saken och återkomma till dig.

   Vänligen Göran Eriksson, Miljöenheten


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »