Miljö och miljöskydd

Ansvaret för att förebygga och förhindra förorenande utsläpp eller andra störningar som buller och skakningar ligger på den som bedriver eller planerar att bedriva miljöfarlig verksamhet.

I vissa fall krävs tillstånd av eller anmälan till miljö- och samhällsbyggnadsnämnden innan man startar sin verksamhet. Handläggningstiden är oftast 2-6 veckor och de flesta besluten fattas av tjänstemän. För tillståndsprövningar och anmälningar tas en avgift som kan vara antingen ett fast belopp eller en timavgift.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

6 kommentarer till Miljö och miljöskydd

 1. Hej!
  Jag har varit i kontakt med er för ett år sedan ang tomt 3:50 i Nordanå. Jag undrar varför det inte händer något?
  Hela tomten är igenväxt + trottoaren, man får gå på gatan för att komma till sin brevlåda. Tomtägaren har satt upp ett högt staket ( ej på tomtgränsen) så att barnen som ska till skolbussen får gå på gatan, är detta ok?
  Tacksam för svar.

  1. Hej Mats!
   Vid frågor om specifika ärenden, vänligen kontakta oss under vår besöks- eller telefontid.

   https://staffanstorp.se/bo-och-bygga/bygga/kontakta-bygglov/

   Med vänliga hälsningar Alexander Jönsson

 2. Undrar när kommunen kommer vårstäda diken längs vägarna. Tex längs cykelvägen på Gamla Lundavägen i Hjärup finns fruktansvärt mycket skräp i dikena.
  /buskarna.. Om det inte plockas upp nu så kommer det bli sönderklippt när ni snart klipper gräset och då blir det betydligt svårare att plocka upp. Finns även mycket skräp som blåser ut på åkern, riskerar ta sönder både maskiner och fotgängare.

  1. Hej, vad är Staffanstorps kommuns planer gällande utfasning av gummigranulat på fotbollsplanen i Hjärup?
   Den ligger precis intill en damm och grannulaten blåser utanför staketet, kan spolas ner i dammen av regn och vind och hamna i dagvattnet?
   Det finns inga regler gällande tex byte av skor då man går därifrån och ingenting som hindrar granulaten att hamna utanför planen. Stora högar med granulat ligger runt planen.
   Vi fick med oss granulat hem i hallen som fastnat under skorna och som hamnat i korgen under vagnen. Det visar på att granulaten sprids till platser utanför planen där de kan orsaka skada på miljö och djur som får i sig dem.
   Här är en artikel om planerna i Lunds kommun
   https://www.sydsvenskan.se/2018-04-24/fotbollsplaner-utan-lackage-av-mikroplaster-bidrar-till-att-radda-planeten
   Enligt artikeln finns även hälsorisk för människor som är i kontakt med granulaten.

 3. Gick precis förbi ån vid korsningen Sockerbruksvägen/Lagerlöfs väg, blev klart oroad över att det ligger döda fiskar på botten. Kan det ha en koppling till att det släpps ut ”vatten” från två slangar från grävarbetet intill?
  Skulle nog vilja att någon undersökte detta.

  1. Hej Pernille!

   Tack för att du har uppmärksammat och meddelat oss om detta!

   Vi får undersöka saken och återkomma till dig.

   Vänligen Göran Eriksson, Miljöenheten


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »