Miljö och miljöskydd

Ansvaret för att förebygga och förhindra förorenande utsläpp eller andra störningar som buller och skakningar ligger på den som bedriver eller planerar att bedriva miljöfarlig verksamhet.

I vissa fall krävs tillstånd av eller anmälan till miljö- och samhällsbyggnadsnämnden innan man startar sin verksamhet. Handläggningstiden är oftast 2-6 veckor och de flesta besluten fattas av tjänstemän. För tillståndsprövningar och anmälningar tas en avgift som kan vara antingen ett fast belopp eller en timavgift.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

3 kommentarer till Miljö och miljöskydd

 1. Undrar när kommunen kommer vårstäda diken längs vägarna. Tex längs cykelvägen på Gamla Lundavägen i Hjärup finns fruktansvärt mycket skräp i dikena.
  /buskarna.. Om det inte plockas upp nu så kommer det bli sönderklippt när ni snart klipper gräset och då blir det betydligt svårare att plocka upp. Finns även mycket skräp som blåser ut på åkern, riskerar ta sönder både maskiner och fotgängare.

 2. Gick precis förbi ån vid korsningen Sockerbruksvägen/Lagerlöfs väg, blev klart oroad över att det ligger döda fiskar på botten. Kan det ha en koppling till att det släpps ut ”vatten” från två slangar från grävarbetet intill?
  Skulle nog vilja att någon undersökte detta.

  1. Hej Pernille!

   Tack för att du har uppmärksammat och meddelat oss om detta!

   Vi får undersöka saken och återkomma till dig.

   Vänligen Göran Eriksson, Miljöenheten