Klass 4a kom på tredje plats i Batterijakten!

Nu är vinnarna i Håll Sverige rents Batterijakt utsedda och vår klass 4a kom på tredje plats i landet i hård konkurrens med landets övriga skolor. Priset består av 10 000 kr som tillfaller klassen. Hur pengarna ska användas har klassen ännu inte bestämt men någon form av studieresa för klassen är det som lockar mest.

Just nu spånar klassen på idéer för hur de ska kunna samla in ännu mer pengar till klasskassan för att kanske kunna göra en studieresa till Stockholm som även skulle inkludera ett besök på Gröna Lund.

Batterijakten är återvinningstävlingen för alla fjärdeklasser. Tävlingen består av tre delar, insamling, utbildning och kreativitet. Totalt samlad klassen in 280 kg batterier som lämnats till återvinning. Utbildningsdelen har varit direkt kopplad läroplanen och de olika ämnena. Varje klass ska genomföra minst tre lektionsuppdrag, utifrån bland annat historia, naturvetenskap, matematik och svenska. Till stöd för läraren finns olika lektionsplaneringar för olika ämnen som handlar om allt från elektricitetens historia, olika sorters batterier, experiment med citronbatterier och övningar i retorik.Under nio veckor har fjärdeklassare runt om i Sverige tävlat om fina priser samtidigt som de gjort en stor insats för miljön.