Jessica Gross

Jag heter Jessica Gross och är arbetslagsledare åk 4-6 samt förstelärare på Baldersskolan i Staffanstorp. Utöver det arbetar jag som mentor och undervisar i matematik och no-ämnena i åk 4-6. I grunden är jag  legitimerad F-6 lärare i matematik, no-ämnena och svenska. 

Jag började arbeta i Staffanstorp inför läsåret 19/20 och kommer närmast från Lomma kommun och dessförinnan från Lunds kommun. 

Vem är jag mer då? Jag gillar att sprida glädje, värme och entusiasm både bland mina kolleger och mina elever. Jag är nyfiken på omvärlden och försöker hålla mig ajour med elevernas intresse.

Då finns det alltid något att prata om med eleverna, något att börja bygga en relation på. Relationer är för mig A och O för att kunna nå fram till eleverna, utan en fungerande relation är det betydligt svårare att få eleverna med på tåget. Jag strävar efter att mina elever ska känna att jag finns där för dem, att jag lyssnar och ser dem. 

Matematik är det ämne som ligger mig närmast hjärtat och att få möjligheten att vara med och utveckla matematiken på skolan är något jag ser fram emot.  När en elev säger ”Ok, jag gillar egentligen inte matte men med dig så är det bra”, då har jag lyckats. Målet är att om jag inte får en elev att gilla matematik så att iallafall acceptera den och tycka att det är en ganska bra följeslagare att ha med sig i livet. Sen vill jag självklart att alla ska känna att matematik är det bästa som finns, eller som en av mina nya elever sa: Det där är Jessica, hon bara äääälskar matematik och det kommer jag också göra när hon blir min lärare. 

Hoppa till navigering