Ansökan till förskola eller familjedaghem

Barn på förskola. Foto och licens: Åsa Siller

Du ansöker om plats i barnomsorgen direkt via e-tjänsten Mina Sidor. Här kan ansöka till både kommunala och fristående förskolor. I ansökan kommer du att få rangordna tre alternativ. Tänk på att en ansökan ska göras senast fyra månader, men tidigast sex månader innan du behöver barnomsorgsplats.

Det finns ett antal förskolor i Staffanstorps kommun, både kommunala och fristående. När du ansöker om barnomsorg är det viktigt att du tar del av de riktlinjer som gäller. Tänk också på att kontrollera kösituationen på de förskolor du är intresserad av. Om du vill besöka någon förskola, hör av dig direkt till den. Ni kan jämföra våra förskolor utifrån vårdnadshavares nöjdhet här!

Syskonförtur tillämpas, vilket innebär att syskon prioriteras till den förskola eller det familjedaghem där äldre syskon har sin placering. Detta under förutsättning att barn som har tidigare ansökningsdatum fått annat erbjudande.

Uppsägning av plats

Uppsägning av plats inom förskola/fritidshem ska göras två månader innan placering upphör. Om uppsägningen görs till och med den 15:e beräknas uppsägningstiden till den 15:e två månader senare. Görs uppsägningen senare i månaden beräknas uppsägningstiden till den sista dagen i månaden två månader senare.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

4 kommentarer till Ansökan till förskola eller familjedaghem

 1. Hej,
  Vi kommer att flytta till Hjärup i Januari 2018. Hur ställer vi våra barn (2 och 4) i kö till förskoleplats redan nu (bor i Malmö för tillfället)

  Mvh,
  Peter

  1. Hej

   I Staffanstorp använder vi ”Mina sidor” för att ställa i kö till förskola och fritidshem. Tidigast 6 månader innan man behöver en plats kan man ställa sig i kö. Har du fler frågor är du välkommen att kontakta Lotta Fransson på telefon 046-251109.

   mvh
   Eva Mellberg
   Avdelningschef förskola

 2. Hej,
  När kommer man att kunna logga in på mina sidor med e- legitimation ?

  Med vänlig hälsning,

  Terese

  1. Hej Terese!

   Det har uppstått vissa problem med överflyttningar av uppgifter från Dexter, men systemleverantörerna tror att det ska vara löst så att vi kan öppna upp Mina sidor under dagen eller morgondagen.

   hälsningar,

   Eva Mellberg
   Utbildningsstrateg


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »