Dexter – barnomsorgstjänst

Barn och personal spelar Uno på Mellanvångens förskola Foto:Lisbeth Svensson

Ansökan om plats i förskola, familjedaghem och fritidshem gör du via Dexter. Dexter är en portal där du ansöker om förskoleplats och skolbarnomsorg för ditt barn. Schema för ditt barn i fritidshem ska också läggas in i Dexter, förskolebarns schema lägger man istället i V-klass. I Dexter ändrar man också grund för placering vid behov samt gör ändringar av inkomstuppgift.

Du ska ställa ditt barn i kö minst fyra månader innan du önskar plats. Barnet placeras inte före ett års ålder. Om ditt barn inte får plats på den önskade förskolan efter fyra månader så erbjuds plats på en förskola i kommunen som har möjlighet att ta emot barnet.

Annero förskola och Trekantens förskola byter namn 15/8 2016

Vill du ställa ditt barn i kö efter den 1/8 för att gå på Annero förskola eller Trekantens förskola får du välja Ryttarebyns förskola som är det nya namnet för de sammanslagna förskolorna.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

50 kommentarer till Dexter – barnomsorgstjänst

 1. Hej!
  Jag har nu letat och googlat men kan överhuvudtaget inte hitta nummret till min dotters förskoleavdelning (käpphästen på Ryttarebyns fsk), vart hittar jag det?
  Vh Estelle

  1. Hej Estelle!
   Om du går in på Ryttarebyns förskola så hittar du kontaktuppgifter där: https://staffanstorp.se/ryttarebynsforskola/kontakta-oss/
   Käpphästen tel: 046-25 12 93 mobil: 0721-72 98 53
   mvh Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 2. Hej, Vi kommer att flytta från Hjärup till Staffanstorp nu i augusti, och har därför satt våra barn i kö till förskola i Staffanstorp. Vi skulle gärna vilja ha förskoleplats så snart som möjligt, och därför undrar jag hur kösituationen ser ut i Staffanstorp? Finns det några förskolor som har plats för två barn födda -11 och -13 redan i september? Eftersom man bara kan välja att köa till tre förskolor har vi kanske valt dem med allra längst kötid?

  Mvh Viveka

  1. Hej Viveka!

   Det går jättebra att ringa direkt till de förskolor som ni ställt er i kö till för att få reda på hur det ser ut med platser i september på just de förskolorna. Varje förskola hanterar själv sina köer i Staffanstorp.

   vänligen,

   Eva Mellberg
   Utbildningsstrateg

 3. Vi har ansökt om förskoleplats fr o m 1/10, fått hem inloggningsuppgifter och besked att vi kontinuerligt behöver logga in för att tacka ja till platsen när vi blir erbjudna en. Har loggat in men kan inte se vart besked isf publiceras, får man inget mail? Hur ofta förväntas man logga in och när kan man tänka sig att erbjudande om plats i oktober har behandlats?

 4. Hej!
  jag har sökt förskoleplats i Staffanstorp from 1/1-17. Fick besked om att ansökan inte börjar behandlas förrän ni har fått in bostadskontrakt om man inte nu är boende i kommunen. Vart skickar jag detta? Eller kan jag vänta med det eftersom vi flyttar i juni?

  Med vänlig hälsning, Emma

  1. Hej Emma, du är välkommen att skicka in ditt kontrakt till mig när du vill. Om ni väntar kontakta gärna mig när ni är inflyttade och skrivna i Staffanstorps kommun.
   Vänligen
   Maria Björk ohlin
   maria.olin@staffanstorp.se
   046-251289

 5. Jag vill säga upp fritidsplats men kommer inte in på Dexter. Kan jag göra det på annat sätt. Vill säga upp platsen per omgående då det är två månaders uppsägningstid.

  Med vänliga hälsningar
  Malin Sandberg

 6. Hej!
  Min dotter har blivit erbjuden en plats på en förskola i Hjärup i april 2016. När måste jag tacka ja/nej för att vi ska få behålla platsen? Vi vill fundera lite och också besöka förskolan innan vi bestämmer oss.
  Mvh Therese

  1. Hej Therese, enligt Staffanstorps kommun tillämpningsanvisningar för förskola har du 10 dagar på dig att acceptera platserbjudandet.
   Kontakta förskolechefen för bokning besök på förskolan.
   vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Utbildningskontoret

 7. Hej!
  Fyllde i förra veckan i formuläret om nya inloggningsuppgifter till Dexter. Detta ska skickas hem med brev, står det. Har ännu inte fått det och undrar nu om det kan ha blivit något fel eller om det tar lite tid innan det kommer?
  Mvh Carita

  1. Hej Carita, inloggningsuppgifter är på väg till dig med posten.
   vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning

 8. Hej!
  När jag försöker ändra inkomst via Dexter blir jag utkastad till förstasidan och så står det med rött ovanför inloggningsfälten ”Licens saknas för sidan: bo/placement/income_list”. Det fungerar att logga in i Dexter och lägga schema till fritids men EJ att komma in till inkomstfliken. Generellt fel eller bara för mig?
  MVH
  Cecilia