E-tjänster för förskola och familjedaghem

Händer bildar hjärta i sanden Foto: Nuwandalice by flickr.com

Staffanstorps kommun erbjuder e-tjänster för vårdnadshavare med barn i förskola och familjedaghem. E-tjänsterna ger dig större frihet att själva kunna starta och följa din ansökan när som helst 24 timmar om dygnet. Idag används två olika system, Mina sidor och Vklass.

Via Mina sidor kan du ansöka om plats, besvara erbjudande om plats, göra ändringar eller säga upp din plats. För att kunna logga in på Mina sidor behöver du ett BankID. Om barnet har två vårdnadshavare krävs att båda har BankID. Bor du inte i kommunen men ska flytta hit, kan du följa länken till mina sidor och välja fliken ”Ansök om förskola” utan att logga in.

Vklass används för kommunikation mellan förskolan/familjedaghemmet och vårdnadshavare. Här registrerar du även ditt barns schema. Via Vklass kan du ta del av bland annat dokumentation samt pedagogiska planeringar för verksamheten. Inloggningsuppgifter till Vklass får du genom din förskola eller skola.

Ansökan

Ansökan görs via Mina Sidor. Du behöver inte vara inloggad för att ansöka om plats. Om ditt barn har skyddad identitet ska du inte använda e-tjänsten för din ansökan. Kontakta Utbildningsförvaltningen på tfn 046-25 11 00 så hjälper vi dig med din ansökan.

Ansökan till förskola eller familjedaghem ska göras senast fyra månader innan du önskar plats. Via Mina sidor kan du ansöka om plats till både kommunala och fristående förskolor och i ansökan ska du rangordna tre olika alternativ. Fram tills dess att du fått erbjudande om plats kan du när som helst ändra dina önskemål.

Barnet placeras inte före ett års ålder.

Ansökan till förskola eller familjedaghem kan göras tidigast sex månader innan önskad placeringsstart. Om ditt barn inte får plats på den önskade förskolan efter fyra månader så erbjuds plats på en förskola i kommunen som har möjlighet att ta emot barnet.

Schema

Som vårdnadshavare ska du anmäla ditt barns schema till förskolan, familjedaghemmet eller fritidshemmet. Detta görs via Vklass. Barnens scheman ligger bland annat till grund för planeringen av verksamheten, bemanningen och beställning av måltider. Det är också viktigt ur säkerhetssynpunkt att enheten har tillgång till aktuella scheman.

Inkomstuppgift

För att du ska få rätt avgift behöver du ange hushållets aktuella inkomst. Du justerar inkomstuppgifter via Mina sidor.

Uppsägning

Uppsägning av plats i förskola, familjedaghem eller fritidshem görs via Mina sidor.Uppsägning av plats inom förskola/fritidshem ska göras två månader innan placering upphör. Om uppsägningen görs till och med den 15:e beräknas uppsägningstiden till den 15:e två månader senare. Görs uppsägningen senare i månaden beräknas uppsägningstiden till den sista dagen i månaden två månader senare.

.Avgift debiteras under uppsägningstiden, oavsett om platsen nyttjas eller inte.

47 kommentarer till E-tjänster för förskola och familjedaghem

1. Hej!

Hur går det med mina sidor ?

Med vänlig hälsning,
    Terese

1. Hej Terese!
      Nu är Mina sidor i drift. Du når dem via denna länk.
      Vi har även i samband med detta publicerat Vklass för fritidshem.

2. Hur gör man om man vill ställa sitt barn i kö för förskoleplats och inte har någon inloggning till ”Mina sidor” (och ingen e-legitimation)?Exempelvis asylsökande som vill ha allmän förskola.

1. Hej
      Det krävs ingen inloggning för att ansöka om plats till förskola och fritidshem utan först när man blir erbjuden plats.
      Har man ingen e-legigitmation kan man vända sig till utbildningsförvaltningen och få hjälp med registrering, ring då 046-25110 och förklara ert ärende. Asylsökande får stöd av våra integrationssamordnare vid anmälan till förskola.
      vänligen,
      Utbildningsstrateg

3. Hej! När och hur kan man anmäla till förskola?

1. Hej Fredrik

Vi hoppas att mina sidor öppnas upp för medborgare imorgon. Det har tyvärr uppstått lite svårigheter med överflyttning av information från Dexter till vårt nya system Mina Sidor som skett denna vecka.

Vänligen,

4. Hej!
    Jag är sugen på att ha min son på ett familjedaghem. Har de öppet hus om man skulle vilja komma förbi och titta?
    /Malin

1. Hej

För att få mer information kring familjedaghemmen vill jag be dig kontakta Anette Lind, förskolechef med ansvar för verksamheten. Du når henne på tel 046-251415, eller via Annette.lind@staffanstorp.se

Vänliga hälsningar,

Utbildningsstrateg

5. Jag vill säga upp min sons fritids, hur gör jag?
    MVH sara

1. Hej

Du kommer att kunna logga in via Mina sidor för att göra uppsägning. Förhoppningsvis är sidan igång någon gång i dag eller imorgon.

Vänliga hälsningar,

6. Hej!
    Jag har nu letat och googlat men kan överhuvudtaget inte hitta nummret till min dotters förskoleavdelning (käpphästen på Ryttarebyns fsk), vart hittar jag det?
    Vh Estelle

1. Hej Estelle!
      Om du går in på Ryttarebyns förskola så hittar du kontaktuppgifter där: https://staffanstorp.se/ryttarebynsforskola/kontakta-oss/
      Käpphästen tel: 046-25 12 93 mobil: 0721-72 98 53