Familjedaghem

Stövlar. Foto: Gunilla Edman

Pedagogisk omsorg 1-6 år – Familjedaghem

Familjedaghem är en form av pedagogisk omsorg som utgör ett alternativ till förskolan och bygger på samma grundläggande principer som övrig förskoleverksamhet. Det etablerade begreppet för yrkesgruppen som arbetar inom familjedaghem är dagbarnvårdare. Verksamheten är mestadels förlagd i dagbarnvårdarnas egna hem men kompletteras också med verksamhet i gemensam grupplokal , där barnen får möjlighet att vara delaktiga i en större barngrupp. Verksamheten ska stimulera barnens utveckling och fortsatta lärande. Pedagogisk verksamhet är inte en skolform enligt skollagen (2010:800) och styrs därför inte av förskolans läroplan (Lpfö 98, rev. 2010). Däremot ska verksamheten följa de allmänna råd som Skolverket tagit fram.

Kontaktuppgifter till familjedaghemmen hittar du nedan.

I Staffanstorp

Familjedaghem

Visa familjedaghemmens grupplokal i förskolekartan

 

 

Hoppa till navigering

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »