Familjedaghem

Stövlar. Foto: Gunilla Edman

Pedagogisk omsorg 1-6 år – Familjedaghem

Familjedaghem är en form av pedagogisk omsorg som utgör ett alternativ till förskolan och bygger på samma grundläggande principer som övrig förskoleverksamhet. Det etablerade begreppet för yrkesgruppen som arbetar inom familjedaghem är dagbarnvårdare. Verksamheten är mestadels förlagd i dagbarnvårdarnas egna hem men kompletteras också med verksamhet i gemensam grupplokal , där barnen får möjlighet att vara delaktiga i en större barngrupp. Verksamheten ska stimulera barnens utveckling och fortsatta lärande. Pedagogisk verksamhet är inte en skolform enligt skollagen (2010:800) och styrs därför inte av förskolans läroplan (Lpfö 98, rev. 2010). Däremot ska verksamheten följa de allmänna råd som Skolverket tagit fram.

Kontaktuppgifter till familjedaghemmen hittar du nedan.

I Staffanstorp

Familjedaghem

Visa familjedaghemmens grupplokal i förskolekartan

 

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

En kommentar till Familjedaghem

 1. Hejsan! Jag söker en privat dagmamma i Malmö eller iaf i närheten. Hur och var hittar man en bra dagmamma? Tack på förhand
  vänliga hälsningar Josefin


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »