Fristående förskolor

Är det kul att vara här på Totte? – Jaaaaaaaa! svarar alla barnen med en mun. Foto: Ivar Sjögren

Kontaktuppgifter till förskolorna hittar du genom att klicka på respektive förskolas namn:

Visa förskolorna på karta

Staffanstorp

Centrumhusets förskola

Förskolan arbetar för att barnen ska känna trygghet och få ett positivt intryck av sin förskoletid. Förskolan har en kock som lagar hemlagad mat.

Domsagans förskola

En dag på förskolan kännetecknas av bland annat skapande verksamhet, utevistelse, experimenterande, matematiska lekar, språklig stimulans och social samvaro.

Förskolan Axet och Druvan

Förskolorna drivs av Svenska kyrkan. Målsättningen är bland annat att skapa en trygg och utvecklande miljö för barnen där både stora och små har roligt tillsammans.

Jeppsagårdens förskola

Förskolan vill ge barnen en trygg, rolig och lärorik start på livet. Rörelse, avslappning och utevistelse är en del av vardagen.

Lilla och Stora Emilia

Förskolan har Reggio Emilia-inspirerad pedagogik. Verksamheten bygger på samspelet mellan barn, pedagoger och miljö.

Myrans förskola

Förskolan satsar på barnens motorik och har en stor härlig gymnastiksal. Här läggs grunden för en hälsosam livsstil.

Solstrålens förskola

Förskolan utgår från det enskilda barnets förutsättningar att utvecklas. Alla barn bär med sig olika kompetenser och en vilja att utforska sin omvärld. Genom samspelet mellan oss pedagoger och barnen har vi fantastiska möjligheter att lära av varandra.

Staffanstorps Montessori

Förskolan erbjuder barnen möjlighet att i en lustfylld och trygg miljö utvecklas till kreativa, självständiga människor som finner glädje i att söka kunskap.

Trollflöjtens förskola

Förskolan erbjuder barnen en god miljö för lek, utveckling, lust och lärande. På förskolan arbetar man temainriktat och serverar hemlagad mat.

Åkershus förskola

Förskolan bedriver verksamhet i lokaler med närhet till både natur, grönområde och kulturutbud så som bibliotek med mera. Förskolan satsar på små barngrupper, mycket ute vistelse, trygghet och glädje.

Hjärup

Hjärups Montessoriförskola

På förskolan får barnen chans att utvecklas till harmoniska och självständiga individer. Förskolans mål är att ta tillvara barnens intresse och lust att lära och utvecklas.

Trädgårdslundens förskola

Trädgårdslundens förskola tillhör Norlandia förskolor. Vår pedagogiska vision är ”Med livslång lust till lek och lärande”. Vi har sju avdelningar med små barngrupper, ca 10-15 barn per avdelning. En egen kock finns på plats som gör nyttig och näringsrik mat från grunden och även förser föräldrarna med extra tjänster såsom lunch- och middagslådor för de som vill köpa.

Klockaregårdens förskola

Förskolan sätter lek, glädje och det enskilda barnets behov i centrum. De arbetar med ”lyssnande pedagogik”, lyssnar till barnets frågor, funderingar och lösningar, där pedagogerna är vägvisare som stöttar och vägleder i en trygg, rolig och lärorik miljö.

 

Nordanå

Duvemåla förskola

Förskolan bedriver sin pedagogiska verksamhet på en bondgård och har tillgång till en fantastisk utemiljö, med bland annat hönor, kaniner och stora grönområden. Förskolan har både inneavdelningar och en uteavdelning.

Tottarp

Förskolan Totte

Förskolan Totte är en liten uteförskola som drivs som föräldrakooperativ utan arbetsplikt för föräldrarna. Tottes lokaler ligger i direkt anslutning till Tottarps skola. På Förskolan Totte läggs tonvikten på utevistelse, miljö, aktivt kretsloppstänkande och resurssnålhet.

 

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

10 kommentarer till Fristående förskolor

 1. Länken till Duvemåla förskola fungerar ej.

  1. Jag ska kolla med förskolan och undersöka vad som hänt med länken.

   Med vänliga hälsningar Camilla Nilsson

 2. Hej,

  Vart hitta jag information om vilka regler som gäller på förskolan (tider osv.) när man får sitt andra barn?

  Gäller samma regler på både kommunala och privata förskolor (Kids 2 Home)?

  Med vänlig hälsning
  Sandra

  1. Hej Sandra, här kommer de tillämpningsföreskrifter som gäller för både kommunala och privata förskolor. Prata gärna med förskolechefen på förskolan för mer information.

   https://staffanstorp.se/wp-content/uploads/2015/03/4.1.1-Förskoleverksamheten-med-tillämpningsföreskrifter.pdf

   Vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning

 3. Hej,

  Mitt barn går på privat förskola i Hjärup (subventionerad av kommunen). De har bestämt att för att ett barn ska få frukost måste det lämnas senast 07.20 vilket är väldigt tidigt (serveras mellan 07.00 – 07.20). För oss och många andra passar detta inte med våra arbetstider. Personligen tycker jag att frukost rimligen borde serveras fram till i alla fall klockan åtta då arbetstiderna numera varierar ganska mycket. Vad är det som gäller från kommunens sida? Finns det några regler för måltider och vilka tider dessa ska erbjudas?

  Vänliga hälsningar,
  Maria

  1. Hej Maria, kontakta gärna oss på Barn och utbildning angående din fråga.
   Vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning

 4. Hej,
  Vi har nyligen köp hus i Stora Uppåkra och har nu förstått att vår dotter inte får går kvar på sin kommunala förskola i Lund. Men som jag ser det här ovan så går det bra att ha sina barn på någon av det fristående förskolorna i Sankt Lars, eller?! Är det bara att ansöka till dem eller behöver jag något särskilt intyg från Staffanstorps kommun.
  Vänligen,
  Hannah

  1. Hej Hannah, det är viktigt att du skickar in till oss en bekräftelse på vilken förskola ditt barn kommer att gå på, se bifogad blankett:
   https://staffanstorp.se/wp-content/uploads/2014/12/Ansokan-om-fors-i-annan-kommun-2014.11.pdf
   Kontakta gärna mig om du har ytterligare frågor

   Vänligen
   Maria björk Ohlin
   Barn och utbildning

 5. Hej,

  Mitt barn går på privat förskola i Hjärup med öppettider 07.00-17.00. Liksom Alexandra ovan har vi problem med att få ihop logistiken, ffa med att hinna hämta, och överväger därför att söka plats på annan förskola. Har vi rätt att kräva utökade öppettider på vår nuvarande förskola enligt skollagen ovan? Om inte, hur går vi tillväga för att ansöka om byte när vi redan har förskoleplats? Hur prioriteras man om man redan har en förskoleplats?

  Mvh
  Anna

  1. Hej!
   Det är kapitel 8 i skollagen paragraf §5 som gäller för både kommunala och privata förskolor.
   Enligt Skollagen 8 kap. 5 § ska ”barn från och med ett års ålder erbjudas förskola i den omfattning det behövs med hänsyn till föräldrarnas förvärvsarbete eller studier eller om barnet har ett eget behov på grund av familjens situation i övrigt”. Praxis är att förskolorna håller öppet 12 timmar per vardag, vanligtvis kl 06.30-18.30. Den ersättning kommunen betalar till de fristående grundar sig på ett 12-timmars öppethållande.
   Om ni vill stå i kö till en annan förskola så går ni in på dexter, https://staffanstorp.se/skola/dexter-barnomsorgstjanst-pa-webben/ och gör en ny ansökan till de förskolorna som ni är intresserade av.
   Vänligen
   Maria Björk Ohlin, Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 23 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »