Kommunala förskolor

Trekantens förskola Foto och licens:Ulrika Vendelbo

Kontaktuppgifter till förskolorna hittar du genom att klicka på respektive förskola.

Visa förskolorna på karta

Staffanstorp

Mellanvångens förskola

Målet är att i en trygg, lustfylld och stimulerande miljö skapa grunden till ett livslångt lärande hos varje barn. Leken genomsyrar verksamheten då förskolan anser att den har stor betydelse för barns utveckling och lärande.

Område Öster

Borggårds förskola

Förskolan arbetar för att ge barnen kunskaper och verktyg att skapa ett kärleksfullt förhållningssätt till sig själv, andra och naturen. Vi arbetar med mindfulness, naturyoga, massagesagor och hållbar kommunikation.

Kyrkbyns förskola

Förskolan arbetar med mindfulness, naturyoga, massagesagor och hållbar kommunikation för att ge barnen kunskaper och verktyg att skapa ett kärleksfullt förhållningssätt till sig själv, andra och naturen.

Kyrkheddinge förskola

Förskolans ledord är; Natur, rörelse och språk. Vi arbetar mycket tematiskt och lärandet dokumenteras bland annat genom fotografering.

Område Väster

Ryttarebyns förskola

Vi arbetar projektinriktat där barnens intresse, frågor och undersökande visar vägen. Vi lär oss tillsammans med barnen och tar deras frågor på allvar, följer upp och utmanar dem vidare. Det ger barnen lust att lära och tillit till sin egen förmåga.
Ryttarebyns förskola är en plats där följande grundstenar är viktiga: uteverksamhet, litteratur, lek och rörelse.

Önsvala förskola

Förskolan präglas av en glädjefylld atmosfär med hög personalkompetens. På förskolan lär man genom sång och musik. Det finns en inspirerande utemiljö med stor gård, träd och många kojor.

Hjärup

Område Söder

Lapptäckets förskola

Förskolan är en liten enhet med tre avdelningar. Det finns stora grönområden runt omkring och det är nära till bibliotek, skola och lekplatser.

Ängslyckans förskola

Ängslyckan, förskolan som ser det kompetenta barnet. Varje barn är unikt och vi arbetar varje dag med att stötta det enskilda barnet på dess väg genom det livslånga lärandet.Vi vill ge barnen en meningsfull, begriplig och hanterbar dag på förskolan.

Område Norr

Stationsbyns förskola

Förskolans ledord är ”jag vill, jag kan, jag törs”. Barnens tankar, nyfikenhet och förmågor är centrala i arbetet och glädje, omsorg och lärande kännetecknar verksamheten.

Åkervindans förskola

Förskolan med mottot ”Att leka är att lära – tillsammans med barnen ser vi det stora i det lilla”. Åkervindan är en liten förskola men den är ändå tillräckligt stor för att erbjuda en omväxlande verksamhet och många kamrater.

 

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

19 kommentarer till Kommunala förskolor

 1. Hej jag heter Anna och jag söker jobb som tim vikarie eller vad som helst inom förskolor. Jag är barnskötare och lite förskollärare. Jag har alltid jobbat inom förskolan sen jag slutade skolan. Jag är precis nyinflyttad här till Åkarp. Jag är 4 barns mamma. Jag är glad, positiv, öppen, ärlig pratglad och har barnasinne är väldigt noga med tider. Jag kommer från Vetlanda men blev arbetslös på grund av att mitt jobb lades ner. Mvh Anna Svensson

  1. Hej Anna!

   Du är välkommen att kontakta respektive förskola för att eventuellt få komma och skriva in dig på deras respektive listor för timvikarier. Du kan hitta kontaktuppgifterna till de olika förskolorna här på hemsidan om du klickar på respektive förskolas namn. För att kunna vikariera behöver du kunna uppvisa ett aktuellt utdrag ur polisens belastningsregister.

   Lycka till!

   Eva Mellberg
   Avdelningschef förskola
   Utbildningsförvaltningen

 2. På infon om Ryttarebyns förskola står det att det bedrivs Knytte och Mulleverksamhet. Vad jag har förstått görs detta inte längre.

  Mvh

  1. Hej och stort tack för att du uppmärksammade det! Det är tyvärr gammal information som råkat stå kvar. Vi arbetar mycket med naturen nu också men inte på det sättet som förut.

   Vänliga hälsningar
   Gudrun Selerud
   Förskolechef

 3. Hej, vi ska flytta till Staffanstorp i slutet av april och behöver ansöka om förskoleplats till vår dotter, tanken är att hon ska börja i augusti 2017. Kan vi göra det redan nu även om vi inte har något köpebevis ännu?

  hälsningar Nina.

  1. Hej
   Ni kan ställa ert barn i kö tidigast 6 månader före önskat datum, oavsett om ni bor i kommunen eller ej. Garantidatum, som är fyra månader efter ansökan, gäller dock ej förrän ni är folkbokförda i kommunen eller kontrakt på kommande boende skickats in.

   Hälsningar,

   Eva Mellberg
   Utbildningsstrateg

 4. Undrar om man kan ha sin barnomsorgsplats kvar om man flyttar till annan kommun men skriver sig hos någon som bor i kommunen mvh..

  1. Generellt kan man säga att det är den kommun där man är folkbokförd som är skyldig att erbjuda plats i förskolan. Det finns möjlighet att ha förskoleplats i en annan kommun, men ni måste då ha godkännande från den nya folkbokföringskommunen, eftersom de står för kostnaderna för placeringen. Folkbokföringsadressen för barnet är den adress där barnet stadigvarande vistas.

   För ytterligare information, kontakta förskolesamordnare Sibyl Berglund via Medborgarkontoret 046-251100.

 5. Hej Micaela, det är Lunds kommun som ger godkännande till er om ni kan behålla förskoleplatsen till er dotter och schemafrågan pratar man med förskolan/förskolechefen om.
  Vänligen
  Maria Björk Ohlin
  Utbildningskontoret

 6. Hej!
  Jag bor idag i Lund men kommer troligtvis flytta till Hjärup inom kort. Vår dotter på snart 2 år går på förskola i Lund. Min fråga är om förskolan kommer begära att få mitt schema (jobbar obekvämt) och om vår dotter få gå kvar i Lund fast att vi byter kommun.
  Mvh Micaela

 7. Hej!

  Jag undrar var man söker igen till skolval när man har flyttat. För just nu kan man inte göra något.

  MVH
  Sandra

 8. Hej,

  Hur söker man modersmålstödet till ett tvåspråkigt barn på förskolan?

  Mvh
  Taru

  1. Hej Taru!

   Det är varje förskola som ansvarar för barnets modersmålsstöd, detta genom bland annat att alla förskolor har fått tilldelat sig IPAD som hjälpmedel för detta arbete,
   förskolorna har även språkpåsar att tillgå via Digiteket

   Modersmål i förskolan
   Om ditt barn har ett annat umgängesspråk än svenska med minst en av föräldrarna, har barnet rätt till modersmål i förskolan. Läroplanen anger att förskolan ska sträva efter att varje barn ska utveckla sin kulturella identitet och sin förmåga att kommunicera både på svenska och på sitt modersmål.
   I Staffanstorps kommun ansvarar den enskilda förskolan, inom såväl den kommunala som i den fristående verksamheten, för utformningen av modersmålsstödet. Om förskolan har en pedagog som talar något barns modersmål kommer givetvis den kunskapen att användas i stödet. Ditt barns förskola kan ge dig mer information. Förskolorna får även inspiration genom vårt kommungemensamma Digitek.

   Med vänlig hälsning

   Sibyl Berglund
   Förskolesamordnare
   Staffanstorps Kommun

 9. Hej
  Jag bor i Lund och ska flytta till Hjärup. Jag jobbar på sjukhuset och har obekväma arbetstider,slutar ibland 21.30 på kvällen. Hade fått dagisplats på röda stugan från den 1/9.Men nu när jag flyttar därifrån, hur gör jag då? Finns det jour dagis i Hjärup. Vem pratar jag med?
  mvh Malin

  1. Hej Malin!
   Välkommen att kontakta Sibyl Berglund, förskolesamordnare på telefonnummer 046-25 12 49 så svarar hon på dina frågor.

   Vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning
   Staffanstorps kommun

 10. Hej! Om man vill hälsa på förskolorna innan man ställer sig i kö kontaktar man respektive förskola då? Jag undrar även när ska man sätta sitt barn i kö? Alltså hur tidigt kan man göra det? Vänliga hälsningar Marlene

  1. Hej!
   Du är välkommen att ta kontakt med de förskolor du är intresserad av. Barnet kan bli placerat på förskola när det fyllt ett år. Kommunen har skyldighet att erbjuda en barnomsorgsplats efter 4 månaders kötid, alltså kan du sätta ditt barn i kö när det är åtta månader.

   Vänligen Camilla Nilsson

   1. Hej
    Får jag sätta mitt barn i kö när hen är 8 månader trots att hen ska börja förskola när hen är 1,5 år?

    1. Hej Kajsa

     Du kan sätta upp ditt barn i kö till förskola tidigast 6 månader innan önskat placeringsdatum, men inte innan den dag barnet fyller 8 månader.

     Vänliga hälsningar,

     Eva Mellberg
     Utbildningsstrateg


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »