Familjecentralen Paletten

Familjecentralen bedriver en verksamhet som riktar sig till föräldrar och barn. Den är hälsofrämjande, stödjande, generell och tidigt förebyggande. Vår familjecentral innehåller tonårsmottagning, mödrahälsovård, barnhälsovård, öppen förskola och en förebyggande socialtjänst. Familjecentralen Paletten har en egen webbplats.

Här arbetar olika yrkesgrupper tillsammans kring barnfamiljerna. I Staffanstorp har vi förskollärare, barnmorskor, sjuksköterskor och socionom på vår familjecentral. Vi finns på Bråhögsplatsen 2 A.

Öppen förskola

Öppen förskola är en förskoleform som regleras nationellt men den är inte lagstadgad och finns därför inte i alla kommuner. Barn måste ha en vuxen med sig vilket innebär att öppna förskolorna blir en mötesplats för föräldrar och barn.

Föräldrar väljer själva att gå dit och det kostar ingenting. Det krävs varken anmälan eller registrering. Det är oftast föräldralediga föräldrar som besöker öppna förskolan med sina småbarn. Därför är de flesta barnen spädbarn och barn under tre år.

När öppna förskolor samlokaliseras med mödra- och barnhälsovård förvandlas de till en familjecentral.

Kontaktperson för den öppna förskolan är förskollärare Åsa Åkerlund, 0703-280244.

Social rådgivning

På familjecentralen bedriver socialrådgivare ett förebyggande och hälsofrämjande arbete. Hon tillhör det lokala socialkontoret och har hela sitt arbete förlagt till familjecentralen. Där informerar hon om sociala frågor och ger socialt stöd i grupp eller individuellt. Tjänsterna är frivilliga och av helt förebyggande och hälsofrämjande natur.

Kontaktperson för den sociala rådgivningen är Else Holm, 0703-385750

Tonårsmottagningen i Staffanstorp

På mottagningen finns de tre barnmorskorna Maria Assarsson, Marie Nordqvist och Lena Rånlund samt socionomen Lisa Zughaft som även är utbildad sexolog. Tonårsmottagningen delar ut gratis kondomer och här kan du som tonåring tala med någon om preventivmedel, akut-p-piller, p-spruta, könssjukdomstest, graviditetstest och spiraluttag. De finns till hands om någon vill prata om sin sexualitet, relationer (eller vill ha råd och stöd om något i livet känns svårt) och även för kortare besök, till exempel för förnyat preventivmedelsrecept.

Mottagningen ligger i Familjecentralen Paletten på Bråhögsplatsen 2A och har öppet varje måndag kl. 15.30-16.30.

Lisa Zughaft nås på 0721-72 64 99.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »