Taxor & avgifter

Maxtaxa 2018

Inkomst registreras via e-tjänsten ”Mina sidor”, tänk på att även en registrera ändrade inkomstförhållanden, till exempel vid byte av arbete eller föräldraledighet.

Förskola

Barn nummer: 1 2 3 4
Att betala av bruttolönen 3% 2% 1% 0
Maxtaxa 1 382 kr 922 kr 461 kr 0

Barn nummer ett är alltid det yngsta inom barnomsorgen. Maxtaxa börjar gälla när hushållet har en bruttoinkomst på 46080 kr eller mer.

Nytt belopp för maxtaxan den 1 januari 2018 är 46080 kr eller mer.

 

Allmän förskola

Från och med den 1 september det år barnet fyller tre är har det rätt till allmän förskola. Allmän förskola är kostnadsfri och motsvarar 525timmar/år. Året följer skolans läsår. För de barn som har behov av barnomsorg utöver dessa 525 timmar reduceras maxtaxan med ett avgiftsavdrag på 35,5%.

Reduceringen gäller inte under juni, juli och augusti månad, samt perioden 16 december till och med den 15 januari. Under dessa perioder debiteras full maxtaxa.

Fritidshem

Barn nummer: 1 2 3 4
Att betala av bruttolönen 2% 1% 1% 0
Maxtaxa 922 kr 461 kr 461 kr 0

Nytt belopp för maxtaxan den 1 januari 2018 är 46080 kr eller mer.

 

Läs mer om Maxtaxa på Skolverket

Skolmåltider för gymnasieelever

Terminsavgift 0 kr

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

11 kommentarer till Taxor & avgifter

 1. Hej! Om barnen har växelvist boende hos sina föräldrar, där ena veckan går de fulltid och andra veckan inte alls (skolomsorg/fritids) + (allmän fsk 15h/vecka)? Går det att ha delad faktura då? Eller hur fungerar det? I dagsläget delas barnomsorgsavgiften halva var, men det är bara under den ena förälderns veckor som det nyttjas.

  1. Hej

   För att kunna ge dig ett bra svar behöver vi veta lite mer om er situation. Det bästa är om du kan ringa till Ingrid Hansson på ekonomiavdelningen så hjälper hon dig. Du når Ingrid via vår växel på 046-251100.

   Hälsningar,

   Eva Mellberg
   Avdelningschef förskola

 2. Hej,
  Man kan läsa i texten ovanför att: ” fr.o.m. 1 september det året som barnet fyller 3, har det rätt till allmän förskola. Allmän förskolan kostnadsfri och 525 timmar/år. För de barn som har behov av barnomsorg utöver dessa 525 timmar reduceras maxtaxan med ett avgiftsavdrag med 35,5%.”
  Vår dotter är snart 5 år och det är full avgift för henne. Ska man inte få reducerad avgift? Varför får vi betala full avgift? Detta ska man väl ändå inte behöva påpeka eller anmäla, ni ser väl hur gamla barnen är?
  Mvh Camilla

  1. Hej Camilla!

   Jag kan tyvärr inte se hur det ser ut för er utifrån de uppgifter jag här fått, var vänlig ring till Ingrid Hansson på ekonomiavdelningen för att få information kring just er avgift och hur den är framtagen. Ni når Ingrid via vår växel på tel.nr 046-251100.

   Vänliga hälsningar
   Eva Mellberg
   Avdelningschef förskola
   Utbildningsförvaltningen

 3. Hej! Har nyligen gått på föräldraledighet med barn nummer två. Äldsta barnet går på förskolan 15 timmar i veckan. Får jag betala lika mycket för hennes förskoleplats nu som om hon skulle vara där 40 timmar i veckan?
  Mvh Therese

  1. Hej
   Ursäkta sent svar!
   Avgiften för förskola är densamma oavsett antal timmar i förskolan. Maxtaxa gäller enligt information här ovan.

   vänligen,
   Eva Mellberg, avdelningschef förskola

 4. Hej!
  Hur många timmar räknas som halvtid på förskola? Sonen är på dagis 9-14 varje dag, dvs 25 timmar per vecka. Räknas det som halvtid eller som heltid?

 5. Hej Pierre, avgiften baseras på hushållets totala bruttoinkomst per månad.
  Vänligen
  Maria Björk Ohlin
  Barn och utbildning

 6. Dagis avgiften räknas väl som överallt annars på adressen och inkomsten där barnet bor??

 7. Utdrag från veckomejl från skolan: ” Som vanligt äter vi frukt tillsammans varje morgonsamling, så kom ihåg frukt i väskan varje dag.”
  Vart skickar vi som föräldrar fakuran/lämnar in kvitto för frukten till kommunen? Jag har hittills inte sett något avdrag på vår avgift så antar att kommunen kommer ersätta våra utlägg på annat sätt. Det är ju uppenbarligen en obligatoriskt, dagligen återkommande del av skolverksamheten på samma sätt som lunchen.

  1. Hej Anna!
   Tråkigt att du uppfattat det som ett krav att ta med frukt till skolan. Vi vet att det förekommer fruktstunder i de lägre åldrarna ute på skolorna och hoppas att skolpersonalen ute på enheterna har informerat om att detta är en frivillig åtgärd. Kontakta gärna rektor på berörd skola om du har ytterligare frågor.
   Vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning
   Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Här hittar du tillkännagivanden, kungörelser och justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »