Elevhälsa

Skolgård. Foto och licens: Åsa Siller

Elevhälsans viktigaste uppdrag är att skapa en optimal inlärningsmiljö utifrån det enskilda barnets förutsättningar och behov. Hjälp ska ges till barn och unga med inlärningssvårigheter, funktionshinder, språkstörningar, beteendestörningar, utvecklingsavvikelser och psykosociala svårigheter i nära samarbete med andra kompetenser.

Barnkonventionen

Barns rättigheter i enlighet med barnkonventionen ska framhållas. En god undervisning baserad på en positiv relation mellan lärare och elever är en betydelsefull strategi. Barns och ungas upplevelser av sammanhang, helhet, delaktighet, inflytande och möjlighet att påverka de villkor under vilka de lever är viktiga aspekter i allt elevhälsoarbete.

Resurscentrum barn och familj

I Staffanstorps kommun kan du och ditt barn få stöd av Resurscentrum – barn och familj. De arbetar för att ge råd och stöd till dig som förälder, till ditt barn och till personal i förskola och skola.

Socionom i skolan

Socionomerna i skolan är placerade inom socialtjänstens förebyggande enheten barn och unga, men finns som en resurs ute på skolorna. För närvarande finns fyra socionomer som är placerade på Balder-, Hagalids-, Hjärupslunds– och Kometskolan.

Du som är elev på dessa skolor kan vända dig till oss för samtalskontakter om du har något bekymmer eller problem. Det kan till exempel handla om självkänsla, problem i hemmet eller bland kamrater. Vi har också kontakt med föräldrar som har behov av stöd i till exempel gränssättning, konflikter hemma eller annan oro för sina barn. Vi har tystnadsplikt.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

2 kommentarer till Elevhälsa

 1. Hej! Jag läser till usk och har fått i uppgift att ta reda på hur hälsan är i min kommun är ( Staffanstorp) ? har ni något bra tips om var jag får tag i det ?

  Med Vänlig Hälsning

  Mia

  1. Hej Mia, troligtvis kan Vårdcentralen, Staffanstorp svara på dina frågor. På sidan: http://www.skane.se/webbplatser/primarvarden_skane/vardcentraler/vara-vardcentraler/orter-o-oe/vardcentralen-staffanstorp/ finner du alla kontaktuppgifter.
   Vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och Utbildning
   Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »