Fritidshem

Fritidshem är en verksamhet som sker inom grundskolans ram efter skoltidens slut och på loven för barn i förskoleklass och grundskola. Foto: Pixabay

Fritidshem är en verksamhet som sker inom grundskolans ram efter skoltidens slut och på loven för barn i förskoleklass och grundskola. Det kan vara fritidshem, familjedaghem eller fritidsklubb och det finns både kommunal och fristående fritidshem. Barn till och med tolv års ålder har rätt till fritidshem. Omsorgen är avgiftsbelagd.

Överflyttningen från förskola till fritidshem på skola sker tidigast den 16 augusti.

Våra fritidshem är integrerade i skolverksamheten och genom att erbjuda skapande arbete, lek och olika aktiviteter utgör de ett viktigt komplement till skolan.

Tillämpningsanvisningar/information om fritidshemsverksamheten

Från 1 juli 2015 gäller dessa tillämpningsanvisningar för fritidshem. Här kan du läsa om regler för ansökan,öppettider, föräldraavgifter med mera. Tillämpningsanvisningar för fritidshem

Öppettider

Skolbarnomsorg erbjuds efter behov helgfri måndag-fredag. Maxtiden i kommunens fritidshem är mellan klockan 06.30 och 18.30.

Enligt skollagen ska kommuner sträva efter att erbjuda barnomsorg under den tid då förskola eller fritidshem inte erbjuds. Vårdnadshavare som har behov av barnomsorg på obekväm arbetstid kan kontakta utbildningsförvaltningen.

Länkar till kommunala fritidshem

Länkar till fristående fritidshem

Hoppa till navigering

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »