Ansökan om plats på fritids

Du ska ansöka om plats och skriva in ditt barn i verksamheten för att få delta i denna. För att få ha ditt barn på fritidshem ska det vara inskrivet i förskoleklass eller grundskolan. Om ditt barn har en plats och du vill säga upp den, ska du göra det minst två månader i förväg.

Ansökan om plats inom fritidshem gör du via Mina Sidor. Här kan du även göra inkomständring samt säga upp platsen. Barnets schema registreras däremot i Vklass för fritidshem. Här kan du som vårdnadshavare snabbt och enkelt schemalägga och frånvaroanmäla ditt barn i datorn, surfplattan eller mobilen.

Ni som gjort skolval till förskoleklass ht 2017, har kunnat söka fritidhemsplats när ni gjorde skolvalet. Detta kan ni i så fall se när ni loggar in på ”mina sidor”. Ni behöver då inte göra en ny ansökan. Har ni ytterligare frågor kring fritidshemsansökan, var vänlig kontakta skoladministratören på den berörda skolan. Överflyttningen från förskola till fritidshem på skola sker tidigast den 16 augusti.

För att kunna logga in på Mina sidor behöver du ett Mobilt BankID (e-legitimation). Om du inte har ett Mobilt BankID kan du beställa det via din Internetbank. I samband med din beställning behöver du också installera BankID säkerhetsapp om du inte redan har den installerad. Exakt hur du beställer ett Mobilt BankID skiljer sig lite åt mellan olika banker så ta därför kontakt med just din bank när du behöver hjälp.

För att logga in på Vklass använder du samma inloggningsuppgifter som du tidigare fått av skolan.

Uppsägning

Uppsägning av plats inom förskola/fritidshem ska göras två månader innan placering upphör. Om uppsägningen görs till och med den 15:e beräknas uppsägningstiden till den 15:e två månader senare. Görs uppsägningen senare i månaden beräknas uppsägningstiden till den sista dagen i månaden två månader senare.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

14 kommentarer till Ansökan om plats på fritids

 1. Hej Lan!
  Ansökan till fritids kan du göra i fliken som heter ansökan till fritids. jag bifogar länken till rätt sida. Lycka till!
  https://staffanstorp.ist-asp.com/staffanstorppub/public/flow/k/_c2B5F5A7E-98D9-CC08-8C8C-83F0677054EA_k658FF40B-C943-18A6-24BB-A621C71CD9B6

  Vänligen
  Maria Björk Olin
  Utbildningskontoret
  Staffanstorps kommun

 2. Hej,

  Jag har ett barn som går på klass 4 i hösten i Staffantorp. Jag vill ansöka om fritid till honom men vi har inte flyttat adress än. Det är nog att jag kan inte ansöka via Staffanstorp hemsidan med BankID. Jag undrar om jag kan ansökan nu via papper?

  Med vänlig hälsning,
  Lan

 3. Hej!
  Jag gjorde en avanmäla av fritidsplatsen i slutet av dec. Varför får man ingen bekräftelse på att det har tagits emot?

 4. Hej!
  Jag vill lämna en uppsägning till fritid.
  Kan jag beställa uppsägning blanketter hem till mig?
  på vilket sätt kan jag göra det?

  1. Hej Alicja!
   Du kan säga upp fritidsplatsen via vår e-tjänst, Mina Sidor, https://staffanstorp.ist-asp.com/staffanstorppub/login.htm

   Maria Kvist
   Utbildningsförvaltningen

 5. Hej!
  Hur söker jag plats för min son som ska börja förskoleklass i augusti i Hjärup?
  Hittar inget på Dexter om hur jag ska göra.
  Mvh

  1. Hej Awat!
   Du ansöker om plats på fritidshem på Mina Sidor där ni sökte om plats i förskoleklass.

   Du hittar länken till Mina sidor här;
   https://staffanstorp.se/barn-och-utbildning/grundskola/skolval/
   Lycka till Maria Kvist, Staffanstorps kommun

 6. Om jag är föräldraledig 100%, har jag då rätt att ha min 6-åring som går i förskoleklass på fritids?

  Med vänlig hälsning, Jessica Brännström

  1. Hej Jessica!
   Det stämmer. Upp till och med årskurs 3 har barn rätt till eftermiddagsomsorg under terminerna på fritids när vårdnadshavaren är föräldraledig med ett yngre syskon.

   Vänliga hälsningar
   Maria Kvist
   Utbildningskontoret

 7. Hej!
  Hur söker jag plats för fritidshem för min son som ska börja skolan i augusti?
  Hittar inget på Dexter om hur jag ska göra.
  Mvh

  1. Hej, ansökan till fritidshem gör du via vår hemsida Staffanstorp.se.
   Jag lägger in länken till dig så att du kommer direkt till ansökan
   https://staffanstorp.dexter-ist.com/Staffanstorp/Default.asp?page=bo/bas/application$step1.xsl
   Lycka till
   Maria Björk Ohlin
   Utbildningskontoret

 8. Hej! Jag vill ansöka till fritids för min son som börjar Montessori förskoleklass till hösten, men på Dexter finns det inget alternativ till fritids vid Uppåkraskolan. Som jag förstod det kommer det finnas fritids även där och inte enbart vid Hjärupsskolan, stämmer det?

  1. Hej Marie, vi kommer inom det snaraste att få inlagt även Uppåkraskolan som val till fritidshem. Det stämmer att Uppåkraskolan kommer erbjuda fritidshem.
   Vänligen
   Maria Björk Olin
   Utbildningskontoret

   1. Ok, tack! Jag ville bara vara säker på att jag inte missar sista anmälningsdatum, när är det?

    Anmäler jag önskan om hemspråksundervisning på Dexter också, eller är det någon annan blankett?


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »