Skolbiblioteken

Skolbibliotekens målgrupp är elever, föräldrar och skolpersonal.

Skolbiblioteken är bemannade av skolbibliotekarier som är uppdaterade i utgivningen av barn- och ungdomslitteratur och erbjuder bland annat bokprat, bokattacker, boksamtal och personliga lästips. De kan också vara ett stöd i elevernas informationssökningsprocess. Skolbiblioteken har nedladdningstillstånd från MTM, Myndigheten för tillgängliga medier, och kan hjälpa elever som har behov av att lyssna på talböcker med inloggningsuppgifter till Legimus, en digital talbokskatalog.

Läs mer på Pedagog Staffanstorps webbplats>>

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Skolbiblioteken

 1. Hej. Jag har en fråga om Biblio-appen som vår dotter, via skolbibliotekarien, fick tillgång till från åk4. Det finns någon begränsning som gör att det endast går att låna ca en talbok i kvartalet. Är detta meningen eller är något fel? Kontakta mig gärna eller återkom med kontaktuppgifter, så kan jag kontakta skolbibliotekarien. Mvh Henrik

  1. Hej Henrik!
   Tack för din fråga. Detta är en fråga som är riktad till skolbibliotekarien på ditt barns skola. Eftersom det av inlägget inte framgår vilken skola det berör ber vi er vända er till skolkanslisten på ditt barns skola för kontaktuppgifter till skolbibliotekarien.
   Lycka till!


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »