Matsedel för skola och fritids

Skolmat. Foto och licens: Åsa SIller

Bra mat i skolan

Vårt mål är att i en lugn, trygg och trevlig miljö servera välsmakande, näringsriktiga och varierande måltider som främjar hälsan och är miljömässigt hållbara.

Måltiden ska stimulera till goda matvanor som har stor betydelse för hälsan.
Äter du skollunch mår du bra, orkar mer och lär dig bättre.

I skolan serveras lunch med tillhörande salladsbuffé, bröd, lättmjölk och vatten. Vi erbjuder även våra elever ett lakto-ovo vegetariskt alternativ varje dag. Lunchen ska ge cirka 30 % av dagens energi- och näringsbehov.

För de elever som vistas på fritidshem serveras även frukost och mellanmål.

Du hittar våra skolrestauranger genom att klicka här!

Skolmatsedel F-9

Nu har vi en gemensam skolmatsedel för samtliga årskurser.

Klicka på pilen efter maträtten för att se en bild.
Med reservation för eventuella förändringar.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

113 kommentarer till Matsedel för skola och fritids

 1. Håller helt med Bosse.
  Varför byta recept och strula med så mycket maträtter, Jag gillar inte ”vegetarisk biff” eller andra sådana saker. Jag gillade det vi hade innan.

 2. Hej!

  Min son kom hem i onsdags och var väldigt hungrig. Han sa att dem hade lurat han att gulaschsoppan var inte var vegetarisk och att det var det vanliga receptet. Men han fick snart reda på att det var en vegetarisk soppa, och det var den äckligast soppan han någonsin ätit (hans egna ord). Varför bytar ni recept på omtyckta rätter så det blir rätter som ingen gillar? Sluta genast med det här!

  Mvh Bosse

 3. Hej
  När kommer matsedeln att publiceras ?
  Och jag tar också gääärna receptet på Tika Masala 🙂
  //Katarina

  1. Hej Katarina!
   Nu är matsedlarna publicerade och ordningen återställd, tack för att du påminde oss 🙂
   Du får gärna mejla mig på johan.cederquist@staffanstorp.se så ska jag hjälpa dig med receptet på den goda tikka masalan!
   God fortsättning
   /Johan Cederquist
   Biträdande kostchef
   Staffanstorps kommun

 4. Hej, vissa rätter är så himla goda.
  Vart kan man hitta alla recept?
  Typ som tikka masala kycklingen?

  1. Hej Maria!

   Vad kul att höra att du gillar maten vi serverar. Om du skickar ett mail till mig på markus.ostling@staffanstorp.se med vilka rätter du önskar få receptet på så ser jag till att ordna detta till dig.

   God fortsättning

   Markus
   Kostchef
   Staffanstorps kommun

 5. Hejsan!

  god mat

  1. Hej!

   Tack så mycket!

   Markus
   Kostchef
   Staffanstorps kommun

 6. Vi vill ha efterrätt varje gång vi äter soppa.

  1. Hej Alexander!

   Vi följer enbart kommunens kostpolicy där det står följande ”Näringsfattig mat såsom godis, snacks, kakor, glass och söta drycker ska normalt inte serveras. Vissa undantag knutna till traditioner under årets högtider kan motiveras”.

   Med vänlig hälsning!

   Joakim Borglin
   Köksansvarig Baldersskolan

 7. Hej!
  Jag är en elev på Hjärupslund och idag så stod det att det var korvbuffé med en massa olika korvar och potatismos. Men vi fick pulvermos som var så räligt att man knappt kunde svälja det och den ända korven vi fick var wienerkorv. Jag vill veta varför vi inte fick chorizo, ost-och-bacon, kabanos eller riktigt mos.
  Mvh Johan

  1. Hej Johan!

   I måndag skulle vi servera korvbuffé precis som du skriver. Tyvärr blev det en miss hos vår leverantör och några kök fick inte det som dom hade beställt.
   När det gäller potatismos så var det ett önskemål som kom från matrådet att det önskades pulvermos istället för den hemlagade mosen som köket tidigare gjort. Vi tar med frågan till nästa matråd och byter gärna tillbaka till hemlagad mos igen.

   Med vänlig hälsning

   Markus

 8. Hej! Ville bara säga att maten har verkligen utvecklas, nu har ni många fler kryddor och alltid bröd vilket är jätte bra! Ni har också ett salladsbord med många goda fräscha grönsaker!

  1. Hej Lol!

   Tack för din feedback!
   Vad roligt att höra att du märkt skillnad och uppskattar den maten som vi serverar.

   Med vänlig hälsning

   Markus Östling

   Kostchef
   Staffanstorps kommun

 9. Idag så var det pasta med ost och kycklingsås men jag undrar varför ni inte har pasta med ost och skinksås längre vilket var min personliga favorit.

  1. Hej Johan!

   Tack för din synpunkt.
   Vi ta med oss dina synpunkter i kommande menyplanering.

   Med vänlig hälsning
   Markus
   Kostchef
   Staffanstorps kommun

 10. Hej, Blodkorven i fredags var riktigt hård. Nästan omöjlig att skära igenom. Kändes mer sim svartmålad betong än blodkorv. Hoppas att ni fixar detta. Det var troligen inte bara detta problem på hjärupslundsskolan.

  MVH/
  Oscar

  1. Hej Oscar!

   Tack för din synpunkt.

   I fredags provade vi en ny blodkorv i några av våra restauranger, bland annat på Hjärupslundsskolan. Blodkorven blev precis som du skriver, väldigt torr och vi kommer därför att gå tillbaka till den blodkorven som vi haft tidigare vid nästa servering.
   Om du har synpunkter på maten så tala gärna om det för kockarna i köket direkt så har vi större möjlighet att rätta till fel direkt.

   Med vänlig hälsning

   Markus
   Kostchef
   Staffanstorps kommun

 11. Hej!
  Jag undrar också varför hade ni igår bara vegetarisk alternativ till lunch? Det är ok att ha ett vegetarisk alternativ till de som vill äta det, men alla vill inte ha det och då ska det finnas ett alternativ med kött också.
  När barnen inte äter någon lunch på grund av det, då uppfyller ni inte ert mål att barnen ska må bra, orka mer och lära sig bättre.

  Mvh
  Ursula

 12. Idag var det bara vegetariskt. Jag känner att de som vill äta vegetariskt ska äta vegetariskt. Men de som inte vill det ska få äta kött. Schnitzeln var inte alls god. Jag gillar den vanliga. Kan ni ta bort ” vegetariska dagar” och ha det som vanligt. En maträtt med kött och en som är vegetarisk. Då får alla det dom vill ha! 🙂

  1. Hej Johan

   Tack för din synpunkt!

   Vid planering av måltider inom skola och förskola utgår vi ifrån den Kostpolicy som kommunen har satt upp.
   Som ett av målen i Kostpolicyn står att andelen kött ska minskas. Men självklart ska alla maträtter vi serverar vara goda och uppskattade av våra matgäster oavsett om rätten innehåller kött, fisk, fågel eller är vegetarisk.

   Mvh
   Markus

 13. Min kompis fick mögel i sitt bröd. Och jag har hört att det är ganska många som fått det. Bland annat jag. Vill bara veta varför det blitt så. Alltså jag vet att det blir mögligt när det blir gammalt men varför får man det?

 14. Jag är en elev på Baldersskolan som har hittat 3 hårstrån under 2 veckor och på 3 olika dagar, igår hitta min klasskompis hår i sin mat och idag hitta en annan elev mögel på pita brödet alla händelser har vi visat det till vår mentor och mattanten blir bara arg när man säger det jag undrar bara om ni kan göra något åt detta?

  1. Hej Anders!

   Jag kan bara be om ursäkt när det gäller pitabrödet och det är sådant som egentligen inte får förkomma. Jag gick igenom de sista förpackningarna som ni hade fått av och förmodligen har det varit ett hål eller något liknande som har gjort att det har kommit in luft i förpackningen för precis alla hade blivit angripna. Ingen av de andra förpackningarna hade blivit angripna så ni har tyvärr haft maximal otur. Mattanten kommer att vara gladare framöver det kan jag som ”matgubbe” garantera er.

   Med vänlig hälsning

   Joakim Borglin
   köksansvarig Baldersskolan

 15. Är det någon särskild anledning till att kosten blivit ensidig istället för som tidigare, varierande? Förra veckan var det kyckling hela veckan och nu potatis

  1. Hej Sofie.

   Tack för din fråga!

   När vi planerar våra menyer så eftersträvar vi precis som tidigare att erbjuda ett varierat utbud. Innan menyerna är fastställda så skickas dom ut till samtliga kök för korrekturläsning och synpunkter innan dom publiceras. Trots detta så kan det bli rätter som hamnar för nära varandra eller tillbehör som upprepas för ofta.

   Med vänlig hälsning
   Markus

   1. Hej Markus,
    Precis som Sofie reagerar jag på saknaden av variation… Jag förstår att det kan bli något miss ibland som du skriver, men jag kan bara konstatera att det serveras väldigt mycket potatis (varje dag för 2 veckor sedan, 3 gånger i rad denna vecka och igen 3 gånger nästa vecka), så jag undrar vad ni gör åt saken?
    Det är inte särskilt kul för barn som inte gillar potatis, och jag tycker dessutom att det är viktigt att erbjuda barn en varierad och balanserad kost!

 16. Vi ska få tillbaka efterrätterna

   1. Tycker jag med.