Matsedel för skola och fritids

Skolmat. Foto och licens: Åsa SIller

Bra mat i skolan

Vårt mål är att i en lugn, trygg och trevlig miljö servera välsmakande, näringsriktiga och varierande måltider som främjar hälsan och är miljömässigt hållbara.

Måltiden ska stimulera till goda matvanor som har stor betydelse för hälsan.
Äter du skollunch mår du bra, orkar mer och lär dig bättre.

I skolan serveras lunch med tillhörande salladsbuffé, bröd, lättmjölk och vatten. Vi erbjuder även våra elever ett lakto-ovo vegetariskt alternativ varje dag. Lunchen ska ge cirka 30 % av dagens energi- och näringsbehov.

För de elever som vistas på fritidshem serveras även frukost och mellanmål.

Du hittar våra skolrestauranger genom att klicka här!

Skolmatsedel F-9

Nu har vi en gemensam skolmatsedel för samtliga årskurser.

Klicka på pilen efter maträtten för att se en bild.
Med reservation för eventuella förändringar.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

141 kommentarer till Matsedel för skola och fritids

 1. Vad har hänt med brunsåsen? Jag gillade den jättemycket.

  1. Hej Johan!
   Det har inte hänt nåt med brunsåsen förutom att den har bytt namn till gräddsås.
   MVH Kostsektionen

 2. Hej, Jag undrar hur ni tänker. För att på onsdag så är det två vegetariska rätter och då ska vi som inte är vegitarianer inte äta något eller? För veganer värkar vara någon slags ”sjukdom” men då bör vi som är köttätare ha kött att äta. Nu vill jag ha svar för att vegitarianer får svar men inte köttätare är det något fel på oss??

 3. Idag har det varit korv i skolan och mina barn kommer hem och är väldigt törstiga!
  Det är inte första gången detta händer efter att korv har serverats.
  Hur högt är saltinnehållet i korven och bör man kanske se över detta?

  Tacksam för återkoppling!
  / Annica

 4. Hej!

  Vad betyder det att det står ”önskevecka stationsbyns förskola” på matsedeln F-9. De kan väl inte påverka matsedeln för barn som går i mellanstadiet? Det står på er sida att ni ska servera” välsmakande, näringsriktiga och varierande måltider som främjar hälsan och är miljömässigt hållbara.” Att imorgon servera hamburgare med klyftpotatis och nästa dag servera korv med bröd och mos är väl knappast måltider som uppfyller det löftet?
  Mvh
  Anna

  1. Kan man få ett svar?

 5. Hej.
  Nu på torsdag så råkade jag se på matsedeln att det inte finns något kött tillgängligt! Detta duger inte för mig, jag behöver mitt dagliga kött och tycker alltid att kött alltid ska finnas.

 6. Hej!
  Jag har skrivit innan om king curryn men det har inte förändrats. Vad ska man äta för mat om man verkligen inte kan äta curry? Pastan är torr som sandpapper utan sås eller annat så man kan inte bara ta det. Det vegetariska alternativet är också king curry och oftast så tar folk vegetariskt för att maten inte är god. Plus så står det alternativ på matsedeln och alternativ borde väl vara nåt annat om man inte gillar maten. Jag vill inte vara tjatig eller så men jag önskar att man kan ändra detta.
  Mvh Johan

  1. Jag håller absolut inte med. Vår curry är helt perfekt. Bra jobbat skolköket.
   Mvh Simon.

 7. Hej!

  Jag undrar vad ni har för riktlinjer i kommunen när det gäller frukost och mellanmål under fritidstid?

 8. Hallå! Jag och mina kompisar är köttätare och när vi kommer till matsalen så finns det ibland inget kött kvar och jag behöver kött för att överleva och hur ska vi då klara en hel dag med inget i magen jag vill ha svar!!

 9. Jag ger maten 5/5 Toasters, kanon gott. Tycker att fisken är speciellt god, och såsen lyfter fram de goda smakerna i köttfärslimpan

  1. Hej Edjifs!
   Vi tackar för ditt höga betyg på maten och blir jätteglada att du lyfter fram att våra fiskrätter är så goda!
   MVH Kostsektionen

   1. Ja fisken är jätte god

    1. Jag tycka maten god! Jag gillar de arabiska maträtterna som påminner om min pappa!

 10. Hej

  Mina klasskompisar och jag är vegetarianer.
  När den ”vanliga” maten inte är god tar den vegetariska maten slut.
  Min klass äter ofta sist och när vi kommer är den vegetariska maten slut. Vi får då något annat att äta men det är inte det som jag sett framemot.
  Detta är endast ett problem när de andra eleverna inte tycker om den ”vanliga” maten, exempel fiskgratäng vs tomatpaj.
  Hälsningar
  Moa

  1. Hej Moa!
   Tack för ditt inlägg.

   Vad tråkigt att höra att du och dina klasskamrater upplever att det vegetariska alternativet ibland är slut när ni kommer till restaurangen. Om du inte redan har gjort det så säg gärna till någon av kockarna på din skola så att dom tänker på att beställa hem mer mat så det räcker till er alla.

   Med vänlig hälsning
   Markus Östling
   Kostchef

   1. Hej Markus och Moa!

    Om du Moa berättar vilken skola det gäller så tror jag att Markus som kostchef i kommunen tar ansvaret i detta ärende. Om det vore så enkelt att eleverna kan beställa mer mat i skolorna så tror jag detta problem redan varit löst.

 11. Hej. Idag 1/2-19 var det total avsaknad av protein till mina barn i förskolan. Detta pga. att de är vegetarianer. Besparingar i all ära men ser att kostenheten förser förskolorna och skolor med näringsrik mat där alla tre baserna, kolhydrater, fett och protein är inkluderad i varje lunch för att kunna orka delta aktivt i undervisningen hela dagen

  1. Hej igen

   Idag den 20/2 hände samma sak som ovan. Det fanns köttalternativ och de som äter fläskfritt av religiösa skäl men veg. fick ingen protein. Mitt förra inlägg skrev jag för 20 dagar sedan utan något svar från kostenheten. Finns det möjlighet att få svar på vad som kommer göras åt ovan för att säkerställa att detta inte sker fler gånger framöver?

   1. Hej Magnus
    Tack för din fråga!

    Vid planering av måltider i skolan och förskolan så följer vi kommunens kostpolicy och de råd och rekommendationer som ges ut av Livsmedelsverket . Lunchen rekommenderas bidra med ca 30% (25-35%) av en persons dagsbehov av energi och näring. Eftersom olika maträtter varierar i näringsinnehåll planeras och näringsberäknas matsedeln över flera veckor. En enskild maträtt kan därmed innehålla både ett högre eller lägre innehåll av protein. Som gäst hos oss lägger du själv upp din egen portion och då är det viktigt att ta av alla komponenter. Den 1/2 serverades det till exempel en proteinrik bön och tomatsalsa som tillbehör till det vegetariska alternativet.

    Med vänlig hälsning
    Markus Östling
    Kostchef

 12. Hej Noel!
  Vad kul att höra att du tycker om maten, du kan maila mig på johan.cederquist@staffanstorp.se så ska jag se till så du får receptet på ost och skinksåsen.
  MVH
  Johan Cederquist
  Bitr. Kostchef


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »