Skolskjuts

Barn som har långt till skolan har rätt till skolskjuts, men bara till närmaste skola i skolbussens färdriktning.

Det innebär att om du placerar ditt barn i en skola utanför ditt närområde, får du själv ombesörja transporten. Oavsett avståndet mellan hemmet och skolan anordnas inte skolskjuts inom Staffanstorps tätort. Elever som bor i Staffanstorp och går i skola i Hjärup har möjlighet att åka med de befintliga turerna i mån av plats. Ansökningsblankett för läsåret 18/19, klicka här.

Det finns också möjlighet för privatpersoner att köpa grundskolekort på Skånetrafiken och då kan man bland annat åka med de beställningsturer som går mellan Staffanstorp och Hjärup. Kontakta Skånetrafiken för mer information om detta.

Barn i förskoleklass har inte laglig rätt till skolskjuts. Barnen kan i mån av plats åka med skolbussarna enligt ordinarie tidtabell. De fullständiga reglerna kan du läsa i kommunens skolskjutspolicy  Mer information om säkerhet och trivsel och utrymning av buss finns bifogat här till vänster.

Information om hur kommunen behandlar inkomna personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR)

Vid inställda turer på grund av snöoväder meddelas detta via Radio Malmöhus.

För elever som kommer från andra kommuner och går i skola i Staffanstorp erbjuds ingen skolskjuts. Som privatperson har man möjlighet att köpa ett terminskort på Skånetrafiken. Mer information finns på  Skånetrafikens webbplats.

Tidtabeller

Tidtabellen kan komma att ändras/justeras inom tre veckor.

Busstabellerna hittar ni här:

Buss1

Buss 2

Buss 3

Buss 4

Buss 5

Buss 6

Hållplatsen vid Gullåkra är vid farthindret och hållplats ”Trekantsgränd” ligger på Norra Lundavägen (Skånetrafikens hållplats).

Vid frågor och synpunkter angående skolskjutsar inom kommunen kontakta:

Staffanstorps kommun:
Gustav Hultqvist
046-25 12 92

Bergkvarabuss:
Johan Fridholm
040-53 53 03

Alla dokument är i PDF-format och kräver att du har Adobe Acrobat Reader installerad för att kunna läsa dem.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

97 kommentarer till Skolskjuts

 1. Hej, min pojke tar buss 5 som passerar Trekantgränd och går till Hjäruplundsskolan varje morgon men denna buss passerade inte Trekantgränd igår kväll. Vilken buss ska min son ta för att återkomma hem?
  Mvh/Azita

 2. Hej!
  Min pojke började fsk-klass denna terminen i Kyrkheddinge och då jag är föräldraledig så ansökte jag inte om skolskjuts för denna terminen (trodde bussen gick betydligt tidigare), men då bussen kör förbi oss ung samtidigt som vi kör hemifrån på morgonen så känns det som att jag lika bra hade kunnat följa honom ut till bussen bara… Vem ska jag kontakta för att göra en ny ”ansökan”?

  Mvh Emelie

  1. Hej Emelie,
   Kontakta Gustav Hultqvist, gustav.hultqvist@staffanstorp.se för att göra en ny skolskjutsansökan.
   Vänligen
   Anne Björcke, utbildningsförvaltningen

 3. Samma för buss 6, fast endast eftermiddagstur, skolan har pågått i 1 vecka, vad händer ?

  1. Hej Pernille,
   Buss 6 har endast en eftermiddagstur, inga morgonturer. Det är en extratur eftersom det är många elever som ska hem den tiden den dagen.
   Vänligen
   Anne Björcke, utbildningsförvaltningen