Gymnasieskola

Gymnasieelever Foto: National Renewable Energy Lab By: flickr.com

Det finns ingen kommunal gymnasieskola i Staffanstorp med nationella program, men du kan söka till vilken gymnasieutbildning du vill i Skåne och västra Blekinge på ditt slutbetyg från grundskolan. Hvilan utbildning ligger i Staffanstorps kommun och erbjuder både högskoleförberedande program och yrkesutbildningar (se nedan).

Att välja gymnasieskola

När du ska välja gymnasieskola får du information och vägledning av studievägledaren på din skola om du går i grundskolan.

Du som har gått ut grundskolan kan få hjälp med ansökan och vägledning genom studievägledaren vid det Introduktionsprogrammet på Kometskolan.

Behörighetskraven för att tas in på nationella program är olika beroende på vilket program du söker.

För yrkesprogram krävs att du har lägst betyget E (eller godkänd enligt tidigare betygssystem) i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik samt minst fem ämnen till.

För högskoleförberedande program krävs att du har lägst betyget E (eller godkänd enligt tidigare betygssystem) i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik samt minst nio ämnen till.

För Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet måste biologi, fysik och kemi ingå i de nio ämnena.

För Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet och Samhällsvetenskapsprogrammet måste geografi, historia, religion och samhällskunskap ingå i de nio ämnena.

På webbplatsen Skånegy kan du själv skaffa information om de olika utbildningsvägar som finns. Du kan också att gå in på respektive gymnasieskolas webbplats.

Hvilan Utbildning

Hvilan utbildning ligger i Staffanstorps kommun och erbjuder följande gymnasieprogram:

Studieförberedande:

Yrkesförberedande:

Introduktionsprogram på Kometskolan

För dig som inte kommit in på ett nationellt program på gymnasiet har kommunen introduktionsprogram på Kometskolan. Vi vänder oss till elever mellan 16 och 20 år. Hos oss kan du gå för att komplettera ditt grundskolebetyg. Här kan du läsa vår Huvudmannaplan för introduktionsprogrammet

Har du frågor om Kometskolan är du välkommen att höra av dig till oss. Du når oss enklast via telefon eller e-post.

Expedition 046-25 13 77

SYV  Camilla Nilsson 046-25 11 49,

Rektor Niklas Massoudi: 0709-35 11 92

Skolmat för gymnasielever

Alla gymnasieelever från Staffanstorps kommun har gratis matkort och dessa delas ut på respektive skola.

Handläggning av frågor om gymnasieutbildning

Gymnasie- och vuxenutbildningen inom barn- och utbildningsnämnden handlägger frågor om gymnasieutbildning, resor och inackorderingstillägg för gymnasieelever.

Kontaktperson Anne Björcke Nilsson 046-25 12 88

Gymnasieskolans program med översättningar

Det finns 18 nationella program, tolv yrkesprogram och sex högskoleförberedande program.

Nu finns korta texter om varje program översatta till 15 olika språk >>

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

9 kommentarer till Gymnasieskola

 1. Hur kan det vara möjligt att det är ok att det sitter,eller står rökande elever varenda dag utanför Kometskolan?
  Vem ansvarar för detta?

  1. Hej!
   Skolan har ansvar för att det inte röks på skolans område och detta är något Kometskolan arbetar med dagligen genom samtal med elever och vårdnadshavare. Hälsoaspekten har också betydelse och det är något som bland annat rektorn pratat med eleverna om. Många av eleverna är över 18 år och vi kan då bara hänvisa till att de inte får vara på skolans område.

   Vänligen
   Anne Björcke

 2. Hej!
  Måste man ansöka hos er om busskort gällande gymnasiet?
  Mvh Cecilia /Anders

  1. Hej Anders!

   Här hittar du information om hur ni går tillväga för att få busskort för gymnasielever: https://staffanstorp.se/barn-och-utbildning/gymnasieskola/buss-och-tagkort/

 3. Hej! jag undrar om det finns möjlighet att få tag på sitt gamla grundskolebetyg? och vem ska jag i så fall kontakta?

  MVH
  Therese

  1. Hej Therese!
   Just nu är det semestertider, kanske kan du kontakta den skola du gick på och höra där? Baldersskolan är före detta Centralskolan sedan har du Hagalidskolan och Hjärupslundsskolan.
   Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 4. Hej! Jag ska börja på polhemskolan i lund i höst. Behöver då skaffa ett busskort från er, men jag kommer inte åt sidan. Är den ur funktion/flyttad eller är det inte här jag ska söka över huvud taget?
  //Ida

  1. Hej Ida!
   Under den blå rubriken ”Gymnasieskola” i högerspalten finns en grå underrubrik ”Buss och tågkort jojo”. På den sidan hittar du information om utdelningstider för Staffanstorp och Hjärup. Här finns också en ansökningsblankett som du kan skriva ut. Det går inte att söka via webben utan det ska vara på pappersblankett. Den ifyllda blanketten tar du med dig när du ska hämta ut ditt busskort. Vi kommer också att skicka hem information till elever som ska gå i gymnasiet. Hör av dig igen om något är oklart! Vänligen Camilla Nilsson

 5. Jag antar att ni är medvetna om att länken till ansökan om busskort från https://staffanstorp.se/skola/gymnasieskola/ inte fungerar? :D