Måltider i skola och förskola

Skolmat. Foto och licens: Åsa SIller

Kosten är en central och viktig del i livet oavsett om det gäller det växande barnet eller den äldre. Måltiden är en källa till livskvalitet, glädje, hälsa och social gemenskap.

Tillsammans skapar vi alla – personal som matgäster – en god matupplevelse.

Kostverksamhetens mål i Staffanstorps kommun är att i en lugn, trygg och trevlig miljö servera välsmakande, näringsriktiga och varierande måltider som främjar hälsan och är miljömässigt hållbara. Mer information finns att läsa i kommunens kostpolicy.

Matsedel

Lunchmatsedeln är gemensam för skola och förskola. Till elever och barn i förskola och fritidshem serveras även frukost och mellanmål.

Matsedel skolor V43-51

Specialkost

Specialkost tillhandahålls när det är motiverat av medicinska skäl. För de som önskar avstå från vissa livsmedel på grund av etiska och/eller religiösa skäl, livsstilsval etcetera erbjuds den lakto-ovo-vegetariska måltiden.

Ansökan om specialkost ska vid varje läsårsstart skickas in via vklass.

Mer information

Planering och sammansättning av matsedlar och måltider i Staffanstorps kommun ska utgå från Livsmedelsverkets råd för ”Bra mat i skola, förskola och äldreomsorg”.