Måltider i skola och förskola

Skolmat. Foto och licens: Åsa SIller

Måltiden är en central och viktig del i livet oavsett om det gäller det växande barnet eller den äldre. Måltiden är en källa till livskvalitet, glädje, hälsa och social gemenskap.

Tillsammans skapar vi alla – personal som matgäster – en god matupplevelse.

Kostsektionen i Staffanstorps kommun har som mål är att i en lugn, trygg och trevlig miljö servera välsmakande, näringsriktiga och varierande måltider som främjar hälsan och är miljömässigt hållbara. Mer information finns att läsa i kommunens kostpolicy.

Matsedel

Planering och sammansättning av matsedlar och måltider utgår från Livsmedelsverkets råd för ”Bra mat i skola, förskola och äldreomsorg”.

Matsedeln länkas nedan:

Matsedel Skola V25-32

Matsedel Skola V33-40

Matsedel Förskola V25-32

Matsedel Förskola V33-40

Specialkost och anpassad måltid

Ansökan om specialkost och anpassad måltid ska vid varje läsårsstart skickas in via Vklass.

Specialkost tillhandahålls när det är motiverat av medicinska skäl. För de som önskar avstå från vissa livsmedel på grund av etiska och/eller religiösa skäl, livsstilsval etcetera erbjuds den lakto-ovo-vegetariska måltiden.