Resurscentrum

Inlärning. Foto: picjumbo_com via Pixabay

I Staffanstorps kommun kan du och ditt barn få stöd av Resurscentrum, kommunens centrala barn- och elevhälsa. De arbetar för att ge råd och stöd till dig som förälder, till ditt barn och till personal i förskola och skola.

Vid Resurscentrum arbetar psykolog, specialpedagog, utvecklingspedagog, lärare, skolsköterska samt skolläkare.

Läs mer på Resurscentrums egen webbplats >>

På Resurscentrums webbplats finns blanketter för ansökan om tilläggsbelopp för skolhuvudmän.

Information kring rutiner och riktlinjer för skolplikt och rätt till utbildning finns att hämta här: Rutiner och riktlinjer för skolplikt och rätt till utbildning 20170323.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

3 kommentarer till Resurscentrum

 1. Hej!
  Jag har fått höra att kommunen säger upp alla logopeder för att spara pengar. Hur motiveras det, när vartenda betyg i skolan bygger på språket – att föra utvecklade eller väl utvecklade resonemang?! Med det här betygssystemet borde språkstödet öka och inte minska! Var får barn med språkproblem stöd nu?
  Vart vänder jag mig för att protestera?

  MVH
  Tina

  1. Hej Tina!
   Niklas Massoudi, resultatenhetschef på Resurscentrum kommer att svara dig på måndag.
   ha en trevlig helg Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

  2. Hej Tina!

   I december 2016 fattades ett politiskt beslut att flytta ut medel från central förvaltning till förskolor och skolor. Ett led i detta var en decentralisering av ekonomiska och personella resurser från Resurscentrum ut till skolorna just för att den enskilda skolan och rektorn bäst ska kunna fatta de beslut som gynnar den egna verksamheten. För Resurscentrums del innebar detta att vi med en mindre budget tvingats se övre vår organisation och en del av de tjänster som inte är lagstadgade har vi upphört att erbjuda.

   På logopedmottagningen på Region Skåne kan man fortfarande få hjälp med olika former av kommunikationsproblem såsom röst-, tal- och språkstörningar. Det kan handla om till exempel dyslexi, dyskalkyli eller stamning.

   Det politiska beslutet gällde från den 1 januari i år, så följaktligen har vi tyvärr inte logopeder kvar i vår organisation.

   Hälsningar
   Niklas Massoudi
   Tf Verksamhetschef Resurscentrum
   Staffanstorps kommun