Särskola

Den obligatoriska särskoleverksamheten bedrivs som grundsärskola och träningsskola.

Grundsärskola och träningsskola finns i Lunds kommun, på Fågelskolan, Tunaskolan, Höjebroskolan (autism) och Stenröseskolan. Det finns även elever inskrivna i särskolan som är integrerade i den ordinarie grundskolans verksamhet i Staffanstorps kommun.

Gymnasiesärskolan med sina fyraåriga program vänder sig till ungdomar som gått i grundsärskola eller träningsskola och vi har samverkansavtal med Lunds kommun både när det gäller den obligatoriska särskolan och gymnasiesärskolan.

Gymnasiesärskolan finns på Vipeholmskolan i Lund men det finns även möjlighet att välja gymnasieskolor på andra orter. I Staffantorp har friskolan Hvilan utbildning en gymnasiesärskola med inriktning naturbruk/trädgård.

För elever som inte kan åka med allmänna kommunikationer svarar kommunen för transport med taxi till och från skolan.

För mer information kontakta:
Resurscentrum barn och familj 046-25 12 83
Lunds skolors resurscentrum 046-35 99 599

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »