Särskola

Barnhänder. Foto: jarmoluk via Pixabay

Den obligatoriska särskoleverksamheten bedrivs som grundsärskola och träningsskola.

Grundsärskola och träningsskola finns i Lunds kommun, på Fågelskolan, Tunaskolan, Höjebroskolan (autism) och Stenröseskolan. Det finns även elever inskrivna i särskolan som är integrerade i den ordinarie grundskolans verksamhet i Staffanstorps kommun.

Gymnasiesärskolan med sina fyraåriga program vänder sig till ungdomar som gått i grundsärskola eller träningsskola och vi har samverkansavtal med Lunds kommun både när det gäller den obligatoriska särskolan och gymnasiesärskolan.

Gymnasiesärskolan finns på Vipeholmskolan i Lund men det finns även möjlighet att välja gymnasieskolor på andra orter. I Staffanstorp har friskolan Hvilan utbildning en gymnasiesärskola med inriktning naturbruk/trädgård.

För elever som inte kan åka med allmänna kommunikationer svarar kommunen för transport med taxi till och från skolan. Ni kan läsa om riktlinjer för och information om kostnadsfri skolskjuts för elever i grundsärskola här: Riktlinjer-för-och-information-om-skolskjuts-för-elever-i-grundsärskola.

För mer information kontakta:
Resurscentrum, kommunens centrala barn- och elevhälsa 046-251192
Lunds skolors resurscentrum 046-35 99 599

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Särskola

 1. Jobbförfrågan!
  Hej mitt namn är Savita Andersson och jag är utbildad undersköterska med en påbyggnad utbildning inom psykiatri. Jag är intresserad av att jobba som elevassistent och undrar om ni har ett behov av det?
  Jag har mångårig erfarenhet av att jobba med personer som har ett förståndshandikapp och psykisk sjukdom/en diagnos. Sedan ett par år tillbaka jobbar jag på en daglig verksamhet som riktar sig till denna målgrupp.
  Vid intresse kan jag skicka mitt cv. Dock är jag bara intresserad av en fast tjänst.
  Mvh Savita Andersson

  1. Hej Savita, tack för ditt meddelande.
   Fasta tjänster publicerar vi alltid på https://staffanstorp.se/arbete-och-naringsliv/kommunen-som-arbetsplats/lediga-tjanster/
   Du får gärna kontakta mig via e-post om du vill ha mer information.

   Med vänliga hälsningar
   Anja Ritzau
   Utbildningsstrateg
   anja.ritzau@staffanstorp.se


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »