Vuxenutbildning

Vuxenutbildning. Foto och licens: Åsa Siller

Vuxenutbildning är i första hand till för dig som är över 20 år och inte har ett slutbetyg/examensbevis från gymnasiet och som vill

 1. komplettera tidigare studier
 2. läsa in kurser för högskolebehörighet
 3. skaffa dig en ny yrkesutbildning.

Vuxenutbildningen i Staffanstorp erbjuder utbildning för kommuninvånarna på bland annat komvux genom att köpa utbildningsplatser av andra kommuner.

Om ansökan och studievägledning

Vuxenutbildningen omfattar:

 • svenska för invandrare, sfi
 • kurser på grundläggande nivå
 • kurser på gymnasial nivå
 • kurser inom särskild utbildning för vuxna på grundläggande och gymnasial nivå

Sökande som saknar treårig gymnasieutbildning prioriteras. Har du redan treårigt gymnasium och behöver komplettera med nya kurser för högskolebehörighet eller vill söka en ny yrkesinriktning är du också välkommen med en ansökan .Vill du läsa kurser för att höja ditt meritvärde hänvisar vi dig till att göra prövning.

Vi rekommenderar alla som funderar på att studera att ta kontakt med vår studie och yrkesvägledare, Inger Karlsson eller Charlott Einarsson, för att få hjälp att göra upp en studieplanering som passar dig.

Prövning

Om du vill göra en prövning i någon kurs tar du själv kontakt med den enhet där du vill göra prövningen. Du kan också kontakta Vägledningscentrum i Lund

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

18 kommentarer till Vuxenutbildning

 1. Hej!
  Jag ska lämna in en kvittens på min ansökan till Staffanstorps kommun så de kan bevilja min utbildning. Var ska jag lämna min kvittens eller skicka den till via post?

  Mvh Alexander Johnsson

  1. Hej Alexander!
   Du kan kontakta en av studie- och yrkesvägledarna, Inger Karlsson eller Charlott Einarsson, som har hand om vuxenutbildning. Du hittar kontaktuppgifter på denna sida>>
   Lycka till Lisbeth, Staffanstorps kommun

 2. Hej!
  Jag heter Maricica Balint. Jag bor i Staffanstorp. Jag avslutad kurs B skolan i Malmö och jag vill att studera kurs C+D men visste inte vad jag ska göra nu.
  Snälla hjälp. Väntar på svar.

  Hälsningar Maricica.

  1. Hej Maricia,
   Ta kontakt med Inger Karlsson, inger.karlsson@staffanstorp.se för ett vägledningssamtal. Ansökningar och bilagor ska sedan lämnas till mig här på Rådhuset.
   Vänligen
   Anne Björcke, Utbildningsförvaltningen

 3. Hejsan

  Jag har skickat 3 mail till Inger men inte fått något svar , jag skulle vilja läsa upp 2 ämnen för att kunna söka in på högskola/universitet ,tycker det är väldigt dåligt att man inte får svar.

  1. Hej Simon!
   Ledsen att du inte fått kontakt som förväntat. Jag har varit i kontakt med Inger och hon har inte fått något mail av dig. Jag vet inte var felet kan ligga men ber om ursäkt att du fått vänta. Jag skickar ett mail till dig och Inger och hoppas att ni på det sättet kan få kontakt.
   Vänligen
   Anne Björcke

  2. Samma här! Jag skickade mail till henne i februari fick inget svar heller, inte ens på telefon tills jag tjatade hos kommunen som fick be henne att ringa upp mig…

   1. Hej!
    Det har tyvärr varit något fel med Ingers mejladress och därför har hon inte fått vissa mail, och då inte heller kunnat svara på dem. Vi ber om ursäkt för det och hoppas att det inte sker igen.
    Vänligen
    Anne Björcke

 4. Hej!
  Jag har planer att läsa upp mina betyg med tanke på att jag har gått 4-åriga programmet.
  och vill jobba inom vården men hur ska ska jag gå till väga? Har haft planer på här i Staffanstorp och Lund.

  1. Hej Christoffer!
   Ta kontakt med vår SYV, Inger Karlsson: inger.karlsson@staffanstorp.se, 046-251142, och boka ett vägledningssamtal. Inger hjälper dig med all information du behöver ha. Ansökan ska sedan till mig så att jag kan behandla den och skicka den vidare till berörd utbildningsställe.
   Vänligen
   Anne Björcke

 5. Hej,

  Jag behöver läsa upp några ämnen för att ansöka om den högskoleutbildningen jag vill ha, dock bor jag just nu i Gbg, men ska flytta ner till skåne nu i sommar och undrar, måste jag vara skriven i staffanstorp för att få läsa kurser hos er komvux, eller hur fungerar det ? Och var kan jag se/vem kan man prata med ang upplägg för utbildningen?

  Mvh, Mikaela

  1. Hej!
   Vi kan bara bevilja kurser för personer som är folkbokförda i Staffanstorps kommun. Du får gärna kontakta vår studie och yrkesvägledare Inger Karlsson för att göra en studieplan och ansökan. Du når henne på 046-251142 eller inger.karlsson@staffanstorp.se.
   Vänliga Hälsningar Camilla Nilsson

 6. Hej!
  Jag har flyttad till Staffanstorp kommunen från Lund. Jag ska fortsätta min utbildning på komvux i Lund men de fråga mig om tillstånd från Staffanstorp kommunen. Kan du var snäll och hjälpa mig hitta någon ansvarig till min problem.
  Tusen tack

  1. Hej! Du ska lämna in en kvittens på din ansökan till Staffanstorps kommun så vi kan bevilja din utbildning. Lämna din ansökan i medborgarkontoret eller skicka in till
   Barn och utbildning
   Staffanstorps kommun
   245 80 Staffanstorp
   Vänligen Camilla Nilsson

 7. Hej!
  Jag vill läsa en distanskurs i Matematik 4 då jag behöver betyget för en högskoleutbildning jag vill läsa. Såg att de hade den på Hermods. Hur går jag tillväga? Ska jag lämna in något till er före eller efter utbildningen för att få betyget?
  Med vänlig hälsning Maya

  1. Hej!
   Du kan ansöka till Ma 4 på Hermods på distans via vuxenutbildning i Lund. Så här går du tillväga https://staffanstorp.se/skola/vuxenutbildning/

   Mvh Camilla Nilsson, Staffanstorps kommun

 8. Hejsan.
  Får man fortsätta med gymnasiekurs (tex SVA1) direkt efter SFI? I vilka fall om man får det?
  Tack så mycket.
  MVH
  /Dejan

  1. Hej!
   Vanligtvis läser man grundläggande svenska som andraspråk efter att man avslutat SFI. Du kan eventuellt göra en test på komvux och se om du ligger på nivå att gå direkt till gymnasiekursen.
   Vänliga hälsningar Camilla Nilsson


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »