Vuxenutbildning

Vuxenutbildning. Foto och licens: Åsa Siller

Vuxenutbildning är i första hand till för dig som är över 20 år och inte har ett slutbetyg/examensbevis från gymnasiet och som vill

 1. komplettera tidigare studier
 2. läsa in kurser för högskolebehörighet
 3. skaffa dig en ny yrkesutbildning.

Vuxenutbildningen i Staffanstorp erbjuder utbildning för kommuninvånarna på bland annat komvux genom att köpa utbildningsplatser av andra kommuner.

Om ansökan och studievägledning

Vuxenutbildningen omfattar:

 • svenska för invandrare, sfi
 • kurser på grundläggande nivå
 • kurser på gymnasial nivå
 • kurser inom särskild utbildning för vuxna på grundläggande och gymnasial nivå

Sökande som saknar treårig gymnasieutbildning prioriteras. Har du redan treårigt gymnasium och behöver komplettera med nya kurser för högskolebehörighet eller vill söka en ny yrkesinriktning är du också välkommen med en ansökan .Vill du läsa kurser för att höja ditt meritvärde hänvisar vi dig till att göra prövning.

Vi rekommenderar alla som funderar på att studera att ta kontakt med vår studie och yrkesvägledare, Inger Karlsson eller Charlott Einarsson, för att få hjälp att göra upp en studieplanering som passar dig.

Prövning

Om du vill göra en prövning i någon kurs tar du själv kontakt med den enhet där du vill göra prövningen. Du kan också kontakta Vägledningscentrum i Lund

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

14 kommentarer till Vuxenutbildning

 1. Hej jag har precis påbörjat en kurs på INSU/EUU. Undrar om det går att skriva deras tentor hos er ? Då utbildningen är på distans. Tentorna skrivs 9-12

  1. Hej Mario,
   Ja, det kan vi försöka ordna. Du kan kontakta mig, anne.bjorcke@staffanstorp.se när du vet mer och exakt när.
   Vänligen
   Anne Björcke, utbildningsförvaltningen

 2. Hej
  I december skickades en ansökan in från min son eftersom han vill ändra inriktning. Vi förstår att det är en prövningen eftersom han redan har en gymnasieutbildning men vill yrkesinrikta sig till elektriker. Denna utbildning finns endast som gymnasieutbildning och man kan inte betala den själv. Därför gjordes ansökan utifrån information från Yrkesvägledarna i Lund till vår kommun. Ansökan lämnades personligen in till kommunhuset den 21/12 då det även blev stämplat av Medborgardesken. Inget besked har kommit tillbaka, oavsett om ansökan har blivit antagen eller inte, utbildningen börjar nästa vecka. Det känns väldigt frustrerande och oseriöst att inte få något besked från sin egna kommun. Tacksam för svar.

  1. Hej Lotta,
   Alla som söker till vuxenutbildning ska ha ett vägledningssamtal med någon av våra SYV:are. Efter det skickar kommunen ansökan till utbildningsanordnaren och besked om start mm får den sökande direkt från dem, inte från kommunen. Var vänlig kontakta mig per mail eller telefon så kan jag gå in och se mer information om ansökan. Du når mig på anne.bjorcke@staffanstorp.se eller 046-251288.
   Vänligen
   Anne Björcke, utbildningsförvaltningen

 3. Hej!
  Jag ska lämna in en kvittens på min ansökan till Staffanstorps kommun så de kan bevilja min utbildning. Var ska jag lämna min kvittens eller skicka den till via post?

  Mvh Alexander Johnsson

  1. Hej Alexander!
   Du kan kontakta en av studie- och yrkesvägledarna, Inger Karlsson eller Charlott Einarsson, som har hand om vuxenutbildning. Du hittar kontaktuppgifter på denna sida>>
   Lycka till Lisbeth, Staffanstorps kommun

 4. Hej!
  Jag heter Maricica Balint. Jag bor i Staffanstorp. Jag avslutad kurs B skolan i Malmö och jag vill att studera kurs C+D men visste inte vad jag ska göra nu.
  Snälla hjälp. Väntar på svar.

  Hälsningar Maricica.

  1. Hej Maricia,
   Ta kontakt med Inger Karlsson, inger.karlsson@staffanstorp.se för ett vägledningssamtal. Ansökningar och bilagor ska sedan lämnas till mig här på Rådhuset.
   Vänligen
   Anne Björcke, Utbildningsförvaltningen

 5. Hejsan

  Jag har skickat 3 mail till Inger men inte fått något svar , jag skulle vilja läsa upp 2 ämnen för att kunna söka in på högskola/universitet ,tycker det är väldigt dåligt att man inte får svar.

  1. Hej Simon!
   Ledsen att du inte fått kontakt som förväntat. Jag har varit i kontakt med Inger och hon har inte fått något mail av dig. Jag vet inte var felet kan ligga men ber om ursäkt att du fått vänta. Jag skickar ett mail till dig och Inger och hoppas att ni på det sättet kan få kontakt.
   Vänligen
   Anne Björcke

  2. Samma här! Jag skickade mail till henne i februari fick inget svar heller, inte ens på telefon tills jag tjatade hos kommunen som fick be henne att ringa upp mig…

   1. Hej!
    Det har tyvärr varit något fel med Ingers mejladress och därför har hon inte fått vissa mail, och då inte heller kunnat svara på dem. Vi ber om ursäkt för det och hoppas att det inte sker igen.
    Vänligen
    Anne Björcke

 6. Hej!
  Jag har planer att läsa upp mina betyg med tanke på att jag har gått 4-åriga programmet.
  och vill jobba inom vården men hur ska ska jag gå till väga? Har haft planer på här i Staffanstorp och Lund.

  1. Hej Christoffer!
   Ta kontakt med vår SYV, Inger Karlsson: inger.karlsson@staffanstorp.se, 046-251142, och boka ett vägledningssamtal. Inger hjälper dig med all information du behöver ha. Ansökan ska sedan till mig så att jag kan behandla den och skicka den vidare till berörd utbildningsställe.
   Vänligen
   Anne Björcke