Ansökan och studievägledning

Studievägledning. Foto: Pixabay

Studievägledning

Våra studievägledare måste träffa alla vuxenstuderande för att ansöka till rätt kurs eller yrkesutbildning och göra upp en individuell studieplan.  För tidsbokning av vägledningssamtal eller frågor som rör vuxenutbildning är du välkommen att skicka mejl (se nedan).

Tänk på att boka samtal med studie- och yrkesvägledare i Staffanstorp för att göra ansökan och din individuella studieplan i god tid.

Inger Karlsson Studie- och yrkesvägledare

(finns på Rådhuset, Torget 1) 046-25 11 42

Charlott Einarsson Studie- och yrkesvägledare

(finns på Rådhuset, Torget 1) 046-25 12 17

Kursutbud

Utbudet av kurser och utbildningar finner du på respektive kommuns webbplats. Tänk på att sista ansökningsdatum varierar. Mer information hittar du på respektive kommuns webbplats.

Betygen skrivs ut av respektive komvuxenhet.

Lärlingsutbildning för vuxna

Är du intresserad av att gå en lärlingsutbildning eller vill veta vad det innebär och vilket utbud som finns så ta kontakt med våra studie- och yrkesvägledare Charlott Einarsson och Inger Karlsson för mer information.

 

 

Nya regler för vuxenutbildning

Alla som har samlat betygsdokument kan studera kurser för att plocka ut ett slutbetyg fram till och med 1 juli 2020 alternativt en gymnasieexamen. Kontakta snarast studievägledare för planering.

Hoppa till navigering

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »