Ansökan och studievägledning

Studievägledning

Våra studievägledare måste träffa alla vuxenstuderande för att ansöka till rätt kurs eller yrkesutbildning och göra upp en individuell studieplan.  För tidsbokning av vägledningssamtal eller frågor som rör vuxenutbildning är du välkommen att ringa eller skicka mejl.

Den 1 december sista dag att lämna in ansökningar till vuxenutbildning för kurser med start januari – juni 2020. Om en ansökan lämnas in efter detta datum behandlas den i mån av tid. Den kommer också i andra hand, avseende de ekonomiska medel som finns avsatta till vuxenutbildningen i kommunen, jämfört med de ansökningar som inkommit i tid.

Tänk på att boka samtal med studie- och yrkesvägledare i Staffanstorp för att göra ansökan och din individuella studieplan i god tid.

Inger Karlsson Studie- och yrkesvägledare

(finns på Rådhuset, Torget 1) 046-25 11 42

Charlott Einarsson Studie- och yrkesvägledare

(finns på Rådhuset, Torget 1) 046-25 12 17

Caisa Bergholm Studie- och yrkesvägledare

(finns på Kometskolan) 046-25 11 49

Mer information om vuxenutbildning i Lund >>

Mer information om vuxenutbildning i Malmö >>

Mer information om vuxenutbildning i Burlöv 

Kursutbud

Utbudet av kurser och utbildningar finner du på respektive kommuns webbplats, se länkar till Burlöv, Lund och Malmö nedan. Tänk på att sista ansökningsdatum varierar. Mer information hittar du på respektive kommuns webbplats du kommer enkelt dit genom att klicka på den kommun du är intresserad av här nedan:

Betygen skrivs ut av respektive komvuxenhet. Om du gått hos en annan aktör genom Lund skrivs betygen ut av Vuxenutbildningen i Lund. Du kan beställa dina betyg genom att kontakta Vuxenutbildningen på 046-357052.

Lärlingsutbildning för vuxna

Är du intresserad av att gå en lärlingsutbildning eller vill veta vad det innebär och vilket utbud som finns så ta kontakt med vår studie- och yrkesvägledare Inger Karlsson för mer information.

Lärlingsutbildningar via Karlshamn >>

Lärlingsutbildningar via Malmö >>

Nya regler för vuxenutbildning

Alla som har samlat betygsdokument kan studera kurser för att plocka ut ett slutbetyg fram till och med 1 juli 2020 alternativt en gymnasieexamen. Kontakta snarast studievägledare för planering.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

4 kommentarer till Ansökan och studievägledning

 1. Hej, Jag vill studera Matematik 2b på NTI-Distans med snarast möjliga start.
  Det står på deras hemsida att man anmäler sig via sin hemkommuns Vuxenutbildning.

  Hos er står det dock att alla sökande måste träffa en handledare innan ansökan kan godkännas, varför är det så? Jag vill som sagt börja studera denna kurs så snart som möjligt .
  100p. MATMAT02b är Kursen och den är som sagt Distans, när jag tidigare studerat på komvux har jag bara behövt posta detta till er för ert godkännande.

  Tacksam för hjälp.
  Med Vänlig hälsning
  Vilhelm Dreyer

  1. Hej Vilhelm,
   Vi har studievägssamtal med alla våra sökande för att bland annat göra upp en studieplan som alla elever måste och har rätt att ha. Kontakta Inger Karlsson eller Charlott Einarsson (kontaktuppgifter enligt ovan) för mer information och boka ett studievägssamtal.
   Vänligen
   Anne Björcke, utbildningsförvaltningen

 2. Hej!
  Har haft kontakt med nti skolan ang studier via distans, Staffanstorps kommun har inget avtal med skolan men de tyckte att man kunde mejla till er och fråga om det gick att anordna ändå. Vem ska man då kontakta?

  1. Hej Emelie!
   Gäller det vuxenstudier så ta kontakt med Inger Karlsson, inger.karlsson@staffanstorp.se och boka ett vägledningsmöte med henne för att göra upp en studieplan.
   Vänligen
   Anne Björcke


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »