Ansökan och studievägledning

Studievägledning. Foto: Pixabay

Studievägledning

Våra studievägledare måste träffa alla vuxenstuderande för att ansöka till rätt kurs eller yrkesutbildning och göra upp en individuell studieplan.  För tidsbokning av vägledningssamtal eller frågor som rör vuxenutbildning är du välkommen att ringa eller skicka mejl.

Den 1 december sista dag att lämna in ansökningar till vuxenutbildning för kurser med start januari – juni 2020. Om en ansökan lämnas in efter detta datum behandlas den i mån av tid. Den kommer också i andra hand, avseende de ekonomiska medel som finns avsatta till vuxenutbildningen i kommunen, jämfört med de ansökningar som inkommit i tid.

Tänk på att boka samtal med studie- och yrkesvägledare i Staffanstorp för att göra ansökan och din individuella studieplan i god tid.

Inger Karlsson Studie- och yrkesvägledare

(finns på Rådhuset, Torget 1) 046-25 11 42

Charlott Einarsson Studie- och yrkesvägledare

(finns på Rådhuset, Torget 1) 046-25 12 17

 

Mer information om vuxenutbildning i Lund >>

Mer information om vuxenutbildning i Malmö >>

Mer information om vuxenutbildning i Burlöv 

Kursutbud

Utbudet av kurser och utbildningar finner du på respektive kommuns webbplats, se länkar till Burlöv, Lund och Malmö nedan. Tänk på att sista ansökningsdatum varierar. Mer information hittar du på respektive kommuns webbplats du kommer enkelt dit genom att klicka på den kommun du är intresserad av här nedan:

Betygen skrivs ut av respektive komvuxenhet. Om du gått hos en annan aktör genom Lund skrivs betygen ut av Vuxenutbildningen i Lund. Du kan beställa dina betyg genom att kontakta Vuxenutbildningen på 046-357052.

Lärlingsutbildning för vuxna

Är du intresserad av att gå en lärlingsutbildning eller vill veta vad det innebär och vilket utbud som finns så ta kontakt med vår studie- och yrkesvägledare Inger Karlsson för mer information.

Lärlingsutbildningar via Karlshamn >>

Lärlingsutbildningar via Malmö >>

Nya regler för vuxenutbildning

Alla som har samlat betygsdokument kan studera kurser för att plocka ut ett slutbetyg fram till och med 1 juli 2020 alternativt en gymnasieexamen. Kontakta snarast studievägledare för planering.

Hoppa till navigering