Ansökan och studievägledning

Studievägledning. Foto: Pixabay

Studievägledning

Våra studievägledare måste träffa alla vuxenstuderande för att ansöka till rätt kurs eller yrkesutbildning och göra upp en individuell studieplan.  För tidsbokning av vägledningssamtal eller frågor som rör vuxenutbildning är du välkommen att skicka mejl (se nedan).

Tänk på att boka samtal med studie- och yrkesvägledare i Staffanstorp för att göra ansökan och din individuella studieplan i god tid.

Inger Karlsson Studie- och yrkesvägledare

(finns på Rådhuset, Torget 1) 046-25 11 42

Charlott Einarsson Studie- och yrkesvägledare

(finns på Rådhuset, Torget 1) 046-25 12 17

Cornelia Fransson Studie- och yrkesvägledare

(finns på Rådhuset, Torget 1) 046-287 18 53

Kursutbud

Utbudet av kurser och utbildningar finner du på respektive kommuns webbplats. Tänk på att sista ansökningsdatum varierar. Mer information hittar du på respektive kommuns webbplats.

Betygen skrivs ut av respektive komvuxenhet.

Lärlingsutbildning för vuxna

Är du intresserad av att gå en lärlingsutbildning eller vill veta vad det innebär och vilket utbud som finns så ta kontakt med våra studie- och yrkesvägledare Charlott Einarsson, Cornelia Fransson och Inger Karlsson för mer information.

 

 

Nya regler för vuxenutbildning

Alla som har samlat betygsdokument kan studera kurser för att plocka ut ett slutbetyg fram till och med 1 juli 2021 alternativt en gymnasieexamen. Kontakta snarast studievägledare för planering.

Hoppa till navigering