Utbildningskontrakt och Traineejobb

Regeringen presenterade 2015 två nya verktyg för att minska ungdomsarbetslösheten; utbildningskontrakt och traineejobb.

Utbildningskontrakt är för dig inte har en fullständigt gymnasieexamen men vill skaffa dig gymnasiekompetens på komvux eller folkhögskola och samtidigt kombinera dina studier med jobb eller praktik.

Har du en gymnasieexamen men saknar utbildning inom ett yrke där efterfrågan är stor? Då kan du prova på att jobba inom det yrket samtidigt som du går en yrkesinriktad gymnasieutbildning.

Utbildningskontrakt

Traineejobb

Är du intresserad och vill veta mer om dessa två verktyg så ta kontakt med Arbetsförmedlingen och vår vuxenvägledare Inger Karlsson.

Hoppa till navigering

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »