Aktuella VA- och gatuarbeten

Här hittar du pågående VA- och gatuarbeten samt trafikavstängningar som kan påverka dig i din vardag.

VA-arbete vid gång- och cykelvägen vid Domsagovägen/Malmövägen

Vid gång- och cykelvägen vid Malmövägen/Domsagovägen har en vattenläcka skadat en avloppsledning som leder in i en pumpstation. Vi kommer under vecka 12 påbörja arbetet som kommer ta tid eftersom ledningen ligger djupt. Vi hoppas på förståelse för det störningar som kommer uppstå under arbetets gång.

Ombyggnad av Genvägen

Belysningen på gång- och cykelvägar vid Genvägen kan komma att släckas ner under arbetet med ombyggnaden av vägen. Ny belysning planeras vara klar i april 2020.

Ombyggnad av Genvägen

Tisdagen den 29 oktober börjar arbetet med ombyggnad av Genvägen. Vägen kommer att flyttas söderut till grönområdet parallellt med cykelvägen. Arbetet kommer att pågå fram till sommaren 2020.
Läs mer här
>>

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

76 kommentarer till Aktuella VA- och gatuarbeten

 1. Hej,

  Cykelstigen mellan Genvägen och Anneroskolan som går hela vägen förbi åkershus har varit oasfalterad sen förra sommaren, när kommer denna asfalteras så man kan gå utan att bli helt lerig på skorna??

  Sen undrar jag när infarten till Åkershusområdet blir färdig så man slipper köra i grus och gyttja för att komma in och ut från området?

  När ni ändå håller på och bygger om allting, varför bygger ni inte en in/utfart till mot gamla biblioteket från åkershusområdet också, så trafiken blir avmattad på andra sidan? Plus att när det stängs av eller nån lastbil står i vägen, så hade det varit kanon att komma ut ur sitt eget område på ett annat håll.

  Sen undrar jag varför ni skövlar allt buskage överallt i staffanstorp i alla dungar/grönområden och bara låter ett fåtal träd stå kvar där det har huggts ner? Det ser helt kalt och tråkigt ut, ingen lummighet alls kvar i staffanstorp snart, det som var mysigt med staffanstorp förr försvinner mer och mer från kommunen när allt tas bort och ersätts med kala ytor, samt betongytor eller lekplatser (vilket det finns hur många som helst redan).

  Mvh

  Lennie

 2. Vad är det för arbete som har markerats ut på gräsmattan på baksidan av Russvägen bort mot Genvägen?

 3. Hur tänker ni när ni stänger av båda infarterna mot åkershus pga vägarbetet? Det finns nu bara en utfart och det är via villakvarteret, vilket blir en väldigt irriterande avstickare när man ska köra mot Lund och ut från området. Jag hoppas och förmodar att båda infarterna inte kommer att vara stängda längre än till senast fredag, annars har detta planerats oerhört dåligt.

  Med vänlig hälsning/ Tobias

  1. Jag bor med på åkershus, jag gav upp o körde runt byn o ställde mej på gamla bibliotekets parkering,, men det finns alltså en väg in på området,, och där är tydligt skyltar så man ser var man ska köra? Ska fortsätta leta när jag kommer hem idag, kanske lika bra o ta biblioteket igen….

 4. undrar vem är det som godkänner Vaidekkes TA plan på genvägen i Staffanstorp?
  varje gång gatan stängs av saknas skyltar från Gullåkravägen att trafiken leds om eller att genvägen är avstängd, det kan inte vara för mycket begärt att de skyltar ordentligt

 5. Hej!
  Vi har inget vatten på Prästkragevägen i Hjärup,
  Vi har inte fått någon information om att det skulle stängas.

  1. Hej Thomas

   Vi har en akut vattenläcka i Hjärup. Arbetet pågår för att lokalisera vart läckan är. Vi kommer gå ut med mer information så fort vi har kontroll på situationen.

   M.v.h Joakim, Tekniska avdelningen

 6. Kan ni informera om vad det är för arbete som pågår vid infarten till Skånebyn i Hjärup?
  Finns inget här på hemsidan och har inte sett något någon annanstans.

 7. Hej,
  Det har asfalterats en hel del i Hjärup på ”namnvägarna” tex lottas väg mm och nu undrar jag som bor på Måns väg om det skall asfalteras även här. Jag och min granne önskar nämligen komma i kontakt med bolaget som skall göra detta och fråga om de kan göra vår uppfart också den är så himla ojämn och det samlas en massa sten och löv där pga det.
  Tack!

  1. Hej
   Denna delen av namngatorna är planerad att få ny asfalt under 2023 enligt beläggningsplanen.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 8. Hej,
  I julas hade vi en vattenläcka på Louisebergsvägen i Stora Uppåkra. Den är lagad, men gatan är ännu inte asfalterad. När blir den det?
  Jag har skickat in samma fråga via ert ärendehanteringssystem för ett tag sedan, men ännu inte fått något svar, så jag provar här istället.

  Vänliga hälsningar
  Emmy

  1. Hej,
   Asfaltering efter detta arbete är beställt och kommer att utföras inom det snaraste.

   Med vänlig hlsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 9. Hejsan! Jag funderar att köpa hus på Pepparkärrsvägen och undrar om det finns någon plan/krav på kommunalt avlopp i det området (Nevishög) eftersom där idag är enskilt avlopp på den aktuella fastigheten?

  Vänlig hälsning,
  Felicia

  1. Hej Felicia,

   Jag kan inte ge dig ett svar på det förrän jag vet vilken fastighet det gäller. Du får gärna höra av dig till mig via växeln så kan vi diskutera saken vidare.

   Mvh Therese Grönvall, Tekniska avdelningen

 10. T korset Kronoslättsvägen/Klågerupsvägen har det under längre tid pågått väg/trottoar arbete utan att det finns folk som arbetar där. Hur kan detta komma sig? I början när ljussignalerna sattes upp, fanns det inga hinder överhuvud taget från något håll på lördag/söndag som motiverade att dessa skulle vara igång med köer som följd, inte alls smidigt.
  Min fråga är, Hur länge skall detta ”arbete” fortsätta? Det har nu varit så har i flera veckor och många med mig blir frustrerade när det inte är folk som arbetar och färdigställer det hela. Det måste finnas en anledning till detta, eller?

  1. Hej
   Det pågår en ombyggnad av korsningen på Kronoslättsvägen/Klågerupsvägen. Arbetet är uppdelat i två etapper varav etapp 1 blir klart den 28 juni och etapp 2 påbörjas under vecka 32 för att beräknas vara klart i september.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 11. Hej!

  Vad är det som grävs på neptunusvägen? Inte fått någon info om detta.

  1. Hej Sandra

   Kommunen byter ventiler till ett par fastigheter på Neptunusvägen som är sönder. Detta är inget vi går ut med information om eftersom det är arbete som utföres på dagen samt har liten inverkan när det gäller vattenavstängning.
   Har du någon mer undran så är du välkommen att höra av dig till mig.

   M.v.h

   Joakim, Tekniska avdelningen
   046-25 14 51

 12. Hej!
  Hur kan det komma sig att vägbulan på Klågerupsvägen (vid korsningen med Granitvägen och Nevisborg) gång efter annan blir tillfälligt ”förbättrad”, men inte iordningsställd på rätt sätt?
  Visserligen får guppets nuvarande kondition ned hastigheten på många bilar, men det kan knappast vara ekonomiskt att hålla på så här.?

  1. Hej,

   Arbetet med renovering av farthindret på Klågerupsvägen kommer att påbörjas de närmsta dagarna. nu när asfaltsverken är öppnade igen för säsong kan det färdigställas i sin helhet.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 13. Hej! Hur ser planen ut för att avsluta arbetet med farthindret i korsningen Klågerupsvägen och Granitvägen som påbörjades i höstas? Att lägga ut mer sand för att täcka håll i marken hjälper bara tillfälligt innan hålen kommer tillbaka. Mvh Jonas

  1. Hej,

   Arbetet med renovering av farthindret på Klågerupsvägen kommer att påbörjas de närmsta dagarna. nu när asfaltsverken är öppnade igen för säsong kan det färdigställas i sin helhet.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 14. Hej,
  jag undrar när GC-vägen mellan Kavallerivägen och Vikhem kommer att underhållas? För närvarande finns stora hål och gropar längs grusvägsdelen av denna sträcka som gör den knappt farbar för varken gång- eller cykeltrafik?
  Med vänlig hälsning Åke Letandersson

 15. Gatubelysningen fungerar inte i Hjärup på Lars väg samt norra delen av tvärgatorna, bl.a, Lottas väg,. Har varit så snart en vecka.

 16. Angående pågående gatuarbeten på Augustivägen.
  Trottoaren ligger ca 100 mm över redan färdiga husägares infarter och
  därmed fungerar inte avrinningen som det förmodligen är tänkt.
  Kommer detta att rättas till ?
  Septembervägen som ligger bakom nya skolan
  Kommer det även här att anläggas en trottoar mot husägarnas tomter ?
  Är detta i så fall samordnat mellan kommunen och JM ?
  eller blir det samma problem här ?

 17. När är Januarivägen klar?

  Det är olika avspärrningar varje dag, utan någon information. Det börjar också arbeta redan kl 07.00 så ibland har jag sett grannars bilar bli inlåsta, en upp till några dagar.

  Med vänliga hälsningar
  Daniel

  1. Undrar också när Januarivägen blir klar? Känns som det inte händer så mycket. Men dom jobbar från 0600-1900

 18. Önskar farthinder på rektangelvägen i Staffanstorp. Mycket skymd sikt vid cykelöverfarten, en dag kommer det att hända en olycka då bilarna kör mycket fort på vägen.

  Hoppas på snabb lösning för detta. Måste tänka på våra barn och barnbarn.

  1. Hej Karin!
   Du har fått ett svar på samma kommentar som du ställt på en annan sida:

   När det kommer till farthinder på lokalgator är man generellt återhållsam. Eftersom vägen är en ingår i ett slutet vägnät är det ingen genomfartstrafik och därmed är trafikintensiteten låg. Trafiken där är från boende som kör där dagligen och ska anpassa sina hastigheter efter rådande vägförhållande. Är det en skymd cykelöverfart ska fastighetsägaren se till att häckar, buskage, staket eller murar inte är högre än 0,8m. Om fordon kör för fort är det dock en polisiär fråga.

   Det har i somras gått ut en folder gällande fastighetsägaransvaret när det kommer till bland annat att klippa sin häck efter de mått som krävs. Om man inte gör det så kan kommunen skicka ut en påminnelse. Jag ber min kollega kolla på det för att se om det behövs.

   Med vänlig hälsning
   Henrik, Tekniska enheten, Staffanstorps kommun

 19. Jag undrar när hålet i cykelvägen Mellan Hjärup och Staffanstorp vid Knästorpskvarn ska lagas/asflateras? Hålet grävdes i våras och är mer än en cykellängd brett.

  1. Hej Åsa!
   Om allt går som det är tänkt kommer detta att bli åtgärdat de närmaste dagarna. De har påbörjat asfalteringsarbetena efter fiberarbetena idag.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

   1. Hej!
    Har det inte gått några dagar nu? Hålet är fortfarande kvar på cykelvägen.

 20. Jag undrar över alla barracker som blockerar gång och cykelbana på Klockargårdsvägen i Hjärup har de tillstånd att stå där. Det är inte bara byggbodarna som blockerar utan även lastbilar och släp som är uppställda. Jag antar att det är arbeten i det nybyggda området Åkerslund som påverkar framkomligheten längst vägen. Hur länge kommer arbetena pågå?

  1. Hej Katharina!

   Det är NCC som återställer asfalten inne på Åkerslundshusen, detta arbete kommer att vara klart i slutet av v42.

   MVH
   Stefan Tekniska enheten


 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »