Aktuella VA- och gatuarbeten

Här hittar du pågående VA- och gatuarbeten samt trafikavstängningar som kan påverka dig i din vardag.

Ledningsrenovering norr och söder om Genvägen

Staffanstorps kommuns VA-verk kommer att utföra ledningsrenovering av vatten och avloppsledningsnätet norr och söder om Genvägen i Staffanstorp. Renoveringen kommer att utföras i två etapper, med  en utökad avstängning av cykelbanan. Arbetet  påbörjas den 19 november och beräknas pågå till slutet av oktober 2019.
Läs mer här
>>

Nybyggnad av VA-ledningar i Djurslöv

Staffanstorps kommuns VA-verk kommer att utföra nybyggnad av vatten- och avloppsledningar samt flytt av pumpstation vid Djurslövsvägen i Djurslöv. Arbetet  påbörjas den 28 augusti och beräknas pågå till mitten av december 2019.
Läs mer här>>

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

81 kommentarer till Aktuella VA- och gatuarbeten

 1. Hej,
  Det har asfalterats en hel del i Hjärup på ”namnvägarna” tex lottas väg mm och nu undrar jag som bor på Måns väg om det skall asfalteras även här. Jag och min granne önskar nämligen komma i kontakt med bolaget som skall göra detta och fråga om de kan göra vår uppfart också den är så himla ojämn och det samlas en massa sten och löv där pga det.
  Tack!

  1. Hej
   Denna delen av namngatorna är planerad att få ny asfalt under 2023 enligt beläggningsplanen.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 2. Hej,
  I julas hade vi en vattenläcka på Louisebergsvägen i Stora Uppåkra. Den är lagad, men gatan är ännu inte asfalterad. När blir den det?
  Jag har skickat in samma fråga via ert ärendehanteringssystem för ett tag sedan, men ännu inte fått något svar, så jag provar här istället.

  Vänliga hälsningar
  Emmy

  1. Hej,
   Asfaltering efter detta arbete är beställt och kommer att utföras inom det snaraste.

   Med vänlig hlsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 3. Hejsan! Jag funderar att köpa hus på Pepparkärrsvägen och undrar om det finns någon plan/krav på kommunalt avlopp i det området (Nevishög) eftersom där idag är enskilt avlopp på den aktuella fastigheten?

  Vänlig hälsning,
  Felicia

  1. Hej Felicia,

   Jag kan inte ge dig ett svar på det förrän jag vet vilken fastighet det gäller. Du får gärna höra av dig till mig via växeln så kan vi diskutera saken vidare.

   Mvh Therese Grönvall, Tekniska avdelningen

 4. T korset Kronoslättsvägen/Klågerupsvägen har det under längre tid pågått väg/trottoar arbete utan att det finns folk som arbetar där. Hur kan detta komma sig? I början när ljussignalerna sattes upp, fanns det inga hinder överhuvud taget från något håll på lördag/söndag som motiverade att dessa skulle vara igång med köer som följd, inte alls smidigt.
  Min fråga är, Hur länge skall detta ”arbete” fortsätta? Det har nu varit så har i flera veckor och många med mig blir frustrerade när det inte är folk som arbetar och färdigställer det hela. Det måste finnas en anledning till detta, eller?

  1. Hej
   Det pågår en ombyggnad av korsningen på Kronoslättsvägen/Klågerupsvägen. Arbetet är uppdelat i två etapper varav etapp 1 blir klart den 28 juni och etapp 2 påbörjas under vecka 32 för att beräknas vara klart i september.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 5. Hej!

  Vad är det som grävs på neptunusvägen? Inte fått någon info om detta.

  1. Hej Sandra

   Kommunen byter ventiler till ett par fastigheter på Neptunusvägen som är sönder. Detta är inget vi går ut med information om eftersom det är arbete som utföres på dagen samt har liten inverkan när det gäller vattenavstängning.
   Har du någon mer undran så är du välkommen att höra av dig till mig.

   M.v.h

   Joakim, Tekniska avdelningen
   046-25 14 51

 6. Hej!
  Hur kan det komma sig att vägbulan på Klågerupsvägen (vid korsningen med Granitvägen och Nevisborg) gång efter annan blir tillfälligt ”förbättrad”, men inte iordningsställd på rätt sätt?
  Visserligen får guppets nuvarande kondition ned hastigheten på många bilar, men det kan knappast vara ekonomiskt att hålla på så här.?

  1. Hej,

   Arbetet med renovering av farthindret på Klågerupsvägen kommer att påbörjas de närmsta dagarna. nu när asfaltsverken är öppnade igen för säsong kan det färdigställas i sin helhet.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 7. Hej! Hur ser planen ut för att avsluta arbetet med farthindret i korsningen Klågerupsvägen och Granitvägen som påbörjades i höstas? Att lägga ut mer sand för att täcka håll i marken hjälper bara tillfälligt innan hålen kommer tillbaka. Mvh Jonas

  1. Hej,

   Arbetet med renovering av farthindret på Klågerupsvägen kommer att påbörjas de närmsta dagarna. nu när asfaltsverken är öppnade igen för säsong kan det färdigställas i sin helhet.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 8. Hej,
  jag undrar när GC-vägen mellan Kavallerivägen och Vikhem kommer att underhållas? För närvarande finns stora hål och gropar längs grusvägsdelen av denna sträcka som gör den knappt farbar för varken gång- eller cykeltrafik?
  Med vänlig hälsning Åke Letandersson

 9. Gatubelysningen fungerar inte i Hjärup på Lars väg samt norra delen av tvärgatorna, bl.a, Lottas väg,. Har varit så snart en vecka.

 10. Angående pågående gatuarbeten på Augustivägen.
  Trottoaren ligger ca 100 mm över redan färdiga husägares infarter och
  därmed fungerar inte avrinningen som det förmodligen är tänkt.
  Kommer detta att rättas till ?
  Septembervägen som ligger bakom nya skolan
  Kommer det även här att anläggas en trottoar mot husägarnas tomter ?
  Är detta i så fall samordnat mellan kommunen och JM ?
  eller blir det samma problem här ?

 11. När är Januarivägen klar?

  Det är olika avspärrningar varje dag, utan någon information. Det börjar också arbeta redan kl 07.00 så ibland har jag sett grannars bilar bli inlåsta, en upp till några dagar.

  Med vänliga hälsningar
  Daniel

  1. Undrar också när Januarivägen blir klar? Känns som det inte händer så mycket. Men dom jobbar från 0600-1900

 12. Önskar farthinder på rektangelvägen i Staffanstorp. Mycket skymd sikt vid cykelöverfarten, en dag kommer det att hända en olycka då bilarna kör mycket fort på vägen.

  Hoppas på snabb lösning för detta. Måste tänka på våra barn och barnbarn.

  1. Hej Karin!
   Du har fått ett svar på samma kommentar som du ställt på en annan sida:

   När det kommer till farthinder på lokalgator är man generellt återhållsam. Eftersom vägen är en ingår i ett slutet vägnät är det ingen genomfartstrafik och därmed är trafikintensiteten låg. Trafiken där är från boende som kör där dagligen och ska anpassa sina hastigheter efter rådande vägförhållande. Är det en skymd cykelöverfart ska fastighetsägaren se till att häckar, buskage, staket eller murar inte är högre än 0,8m. Om fordon kör för fort är det dock en polisiär fråga.

   Det har i somras gått ut en folder gällande fastighetsägaransvaret när det kommer till bland annat att klippa sin häck efter de mått som krävs. Om man inte gör det så kan kommunen skicka ut en påminnelse. Jag ber min kollega kolla på det för att se om det behövs.

   Med vänlig hälsning
   Henrik, Tekniska enheten, Staffanstorps kommun

 13. Jag undrar när hålet i cykelvägen Mellan Hjärup och Staffanstorp vid Knästorpskvarn ska lagas/asflateras? Hålet grävdes i våras och är mer än en cykellängd brett.

  1. Hej Åsa!
   Om allt går som det är tänkt kommer detta att bli åtgärdat de närmaste dagarna. De har påbörjat asfalteringsarbetena efter fiberarbetena idag.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

   1. Hej!
    Har det inte gått några dagar nu? Hålet är fortfarande kvar på cykelvägen.

 14. Jag undrar över alla barracker som blockerar gång och cykelbana på Klockargårdsvägen i Hjärup har de tillstånd att stå där. Det är inte bara byggbodarna som blockerar utan även lastbilar och släp som är uppställda. Jag antar att det är arbeten i det nybyggda området Åkerslund som påverkar framkomligheten längst vägen. Hur länge kommer arbetena pågå?

  1. Hej Katharina!

   Det är NCC som återställer asfalten inne på Åkerslundshusen, detta arbete kommer att vara klart i slutet av v42.

   MVH
   Stefan Tekniska enheten

 15. Varför gräver man i början av Prästkragevägen i Hjärup samt hur länge skall det hålla på? Hittar ingen info om detta.
  Tack på förhand!

  1. Hej Anna

   Va-verket kopplar in en ny vattenservisledning från NCC bodetablering vid vragerupsvägen, jobbet kommer att vara klart inom några dagar.

   MVH
   Stefan Tekniska enheten

 16. På Järnvägsgatan har det pågått arbete med gång/cykelbanan under försommaren.Men det har inte avslutats ,en stor djup grop i vägen vid trafikhindret gör livet surt för bilisterna,och den grova makadamen på gång/ cykelbanan gör det besvärligt för gående och cyklisterna….Hur länge ska det vara så här?Och när ska den sista grusen efter vinterns halkbekämpning sopas bort, åtskilliga ställen kvar!

  1. Hej Eva!

   Tack för informationen. Vår driftentreprenör har kontaktats och de åtgärdar detta inom kort.

   Med vänlig hälsning,
   Gustav Svensson, Staffanstorps kommun

 17. Hej!
  Undrar om vägguppet på Skolgatan (strax innan väg in till Bråhögshallen) kommer att repareras då det är under all kritik (speciellt högersidan som är nedsjunken)!

  1. Hej!
   I dagsläget finns det inga planer på någon renovering av det befintliga fartguppet på Skolgatan.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 18. Hej!
  Vattnet stängdes av hemma hos oss, bor i Hjärup, i måndags utan info alls om att detta skulle ske. Idag onsdag fick vi ett papper i brevlådan där det står att ni kommer stänga av vattnet till och från under några timmar under v.22-24 p.g.a arbete reparation av vattenledningsnätet och rörnätet. Där hänvisas vi för vidare info till denna sida, men här finns ju inte någon som helst info alls om detta. Det vore ju bra om man fick reda på att vattnet ska stängas av under en ungefärlig tid och inte ett tidsspann på 3 veckor. Dessutom dåligt att vi får info om att det stängs av EFTER att ni har stängt av vattnet. Så vart är infon som ni hänvisar till?

  1. Hej Sara

   Vår driftentreprenör har gjort ett fel och glömt ta bort texten som hänvisade till kommunens hemsida i detta arbetet. Vi ber så klart om ursäkt för detta. Övrig information stämmer enligt info ni fått i brevlådan.
   Stängningen som gjorde i måndags var en provstängning för att se att det gick att stänga av. Detta gör vi en kortare stund för att kontrollera ventiler innan det aktuella arbetet påbörjas.

   M.v.h Joakim, Tekniska enheten.