Aktuella VA- och gatuarbeten

Här hittar du pågående VA- och gatuarbeten samt trafikavstängningar som kan påverka dig i din vardag.

Ledningsrenovering norr och söder om Genvägen

Staffanstorps kommuns VA-verk kommer att utföra ledningsrenovering av vatten och avloppsledningsnätet norr och söder om Genvägen i Staffanstorp. Renoveringen kommer att utföras i två etapper. Arbetet  påbörjas den 19 november och beräknas pågå till den 17 maj 2019.
Läs mer här
>>

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

88 kommentarer till Aktuella VA- och gatuarbeten

 1. Hej!
  Hur kan det komma sig att vägbulan på Klågerupsvägen (vid korsningen med Granitvägen och Nevisborg) gång efter annan blir tillfälligt ”förbättrad”, men inte iordningsställd på rätt sätt?
  Visserligen får guppets nuvarande kondition ned hastigheten på många bilar, men det kan knappast vara ekonomiskt att hålla på så här.?

  1. Hej,

   Arbetet med renovering av farthindret på Klågerupsvägen kommer att påbörjas de närmsta dagarna. nu när asfaltsverken är öppnade igen för säsong kan det färdigställas i sin helhet.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 2. Hej! Hur ser planen ut för att avsluta arbetet med farthindret i korsningen Klågerupsvägen och Granitvägen som påbörjades i höstas? Att lägga ut mer sand för att täcka håll i marken hjälper bara tillfälligt innan hålen kommer tillbaka. Mvh Jonas

  1. Hej,

   Arbetet med renovering av farthindret på Klågerupsvägen kommer att påbörjas de närmsta dagarna. nu när asfaltsverken är öppnade igen för säsong kan det färdigställas i sin helhet.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 3. Hej,
  jag undrar när GC-vägen mellan Kavallerivägen och Vikhem kommer att underhållas? För närvarande finns stora hål och gropar längs grusvägsdelen av denna sträcka som gör den knappt farbar för varken gång- eller cykeltrafik?
  Med vänlig hälsning Åke Letandersson

 4. Gatubelysningen fungerar inte i Hjärup på Lars väg samt norra delen av tvärgatorna, bl.a, Lottas väg,. Har varit så snart en vecka.

 5. Angående pågående gatuarbeten på Augustivägen.
  Trottoaren ligger ca 100 mm över redan färdiga husägares infarter och
  därmed fungerar inte avrinningen som det förmodligen är tänkt.
  Kommer detta att rättas till ?
  Septembervägen som ligger bakom nya skolan
  Kommer det även här att anläggas en trottoar mot husägarnas tomter ?
  Är detta i så fall samordnat mellan kommunen och JM ?
  eller blir det samma problem här ?

 6. När är Januarivägen klar?

  Det är olika avspärrningar varje dag, utan någon information. Det börjar också arbeta redan kl 07.00 så ibland har jag sett grannars bilar bli inlåsta, en upp till några dagar.

  Med vänliga hälsningar
  Daniel

  1. Undrar också när Januarivägen blir klar? Känns som det inte händer så mycket. Men dom jobbar från 0600-1900

 7. Önskar farthinder på rektangelvägen i Staffanstorp. Mycket skymd sikt vid cykelöverfarten, en dag kommer det att hända en olycka då bilarna kör mycket fort på vägen.

  Hoppas på snabb lösning för detta. Måste tänka på våra barn och barnbarn.

  1. Hej Karin!
   Du har fått ett svar på samma kommentar som du ställt på en annan sida:

   När det kommer till farthinder på lokalgator är man generellt återhållsam. Eftersom vägen är en ingår i ett slutet vägnät är det ingen genomfartstrafik och därmed är trafikintensiteten låg. Trafiken där är från boende som kör där dagligen och ska anpassa sina hastigheter efter rådande vägförhållande. Är det en skymd cykelöverfart ska fastighetsägaren se till att häckar, buskage, staket eller murar inte är högre än 0,8m. Om fordon kör för fort är det dock en polisiär fråga.

   Det har i somras gått ut en folder gällande fastighetsägaransvaret när det kommer till bland annat att klippa sin häck efter de mått som krävs. Om man inte gör det så kan kommunen skicka ut en påminnelse. Jag ber min kollega kolla på det för att se om det behövs.

   Med vänlig hälsning
   Henrik, Tekniska enheten, Staffanstorps kommun

 8. Jag undrar när hålet i cykelvägen Mellan Hjärup och Staffanstorp vid Knästorpskvarn ska lagas/asflateras? Hålet grävdes i våras och är mer än en cykellängd brett.

  1. Hej Åsa!
   Om allt går som det är tänkt kommer detta att bli åtgärdat de närmaste dagarna. De har påbörjat asfalteringsarbetena efter fiberarbetena idag.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

   1. Hej!
    Har det inte gått några dagar nu? Hålet är fortfarande kvar på cykelvägen.

 9. Jag undrar över alla barracker som blockerar gång och cykelbana på Klockargårdsvägen i Hjärup har de tillstånd att stå där. Det är inte bara byggbodarna som blockerar utan även lastbilar och släp som är uppställda. Jag antar att det är arbeten i det nybyggda området Åkerslund som påverkar framkomligheten längst vägen. Hur länge kommer arbetena pågå?

  1. Hej Katharina!

   Det är NCC som återställer asfalten inne på Åkerslundshusen, detta arbete kommer att vara klart i slutet av v42.

   MVH
   Stefan Tekniska enheten

 10. Varför gräver man i början av Prästkragevägen i Hjärup samt hur länge skall det hålla på? Hittar ingen info om detta.
  Tack på förhand!

  1. Hej Anna

   Va-verket kopplar in en ny vattenservisledning från NCC bodetablering vid vragerupsvägen, jobbet kommer att vara klart inom några dagar.

   MVH
   Stefan Tekniska enheten

 11. På Järnvägsgatan har det pågått arbete med gång/cykelbanan under försommaren.Men det har inte avslutats ,en stor djup grop i vägen vid trafikhindret gör livet surt för bilisterna,och den grova makadamen på gång/ cykelbanan gör det besvärligt för gående och cyklisterna….Hur länge ska det vara så här?Och när ska den sista grusen efter vinterns halkbekämpning sopas bort, åtskilliga ställen kvar!

  1. Hej Eva!

   Tack för informationen. Vår driftentreprenör har kontaktats och de åtgärdar detta inom kort.

   Med vänlig hälsning,
   Gustav Svensson, Staffanstorps kommun

 12. Hej!
  Undrar om vägguppet på Skolgatan (strax innan väg in till Bråhögshallen) kommer att repareras då det är under all kritik (speciellt högersidan som är nedsjunken)!

  1. Hej!
   I dagsläget finns det inga planer på någon renovering av det befintliga fartguppet på Skolgatan.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 13. Hej!
  Vattnet stängdes av hemma hos oss, bor i Hjärup, i måndags utan info alls om att detta skulle ske. Idag onsdag fick vi ett papper i brevlådan där det står att ni kommer stänga av vattnet till och från under några timmar under v.22-24 p.g.a arbete reparation av vattenledningsnätet och rörnätet. Där hänvisas vi för vidare info till denna sida, men här finns ju inte någon som helst info alls om detta. Det vore ju bra om man fick reda på att vattnet ska stängas av under en ungefärlig tid och inte ett tidsspann på 3 veckor. Dessutom dåligt att vi får info om att det stängs av EFTER att ni har stängt av vattnet. Så vart är infon som ni hänvisar till?

  1. Hej Sara

   Vår driftentreprenör har gjort ett fel och glömt ta bort texten som hänvisade till kommunens hemsida i detta arbetet. Vi ber så klart om ursäkt för detta. Övrig information stämmer enligt info ni fått i brevlådan.
   Stängningen som gjorde i måndags var en provstängning för att se att det gick att stänga av. Detta gör vi en kortare stund för att kontrollera ventiler innan det aktuella arbetet påbörjas.

   M.v.h Joakim, Tekniska enheten.

 14. Hej! Har i brevlådan fått information från er om att reparationer på vattenledningsnätet + rörnätet gör att ni kommer stänga av vattnet periodvis några timmar per avstäning vecka 22, 23 och 24. Mer info ska finnas att hämta på kommunens hemsida. Var kan jag finna denna information?
  Mvh Kerstin (Gamla Lundavägen, Hjärup)

 15. Vad är det för vägarbete som pågår på Lommavägen? Jag kan inte se någon information om arbetet på framtidens kommuns hemsida trots att halva vägen är avstängd.

  1. Hej Katharina

   Det är en ledning som rasat och därför har vi stängt av akut för att åtgärda. Arbetet har dragit ut lite på tiden eftersom mer är sönder än vad vi trodde.

   M.v.h Joakim, Tekniska enheten

 16. Hej, varför byts bara vissa lyktstolpar inom Trädgårdsmästaren ut när ni nu gör vid och skall göra fint. Till och med sneda och rostiga stolpar inom området står kvar medan alla stolpar byts inom angränsande områdena som berörs.

 17. Vi som bor på Johannasväg behöver få info på arbetet som pågår (står still). Det är oacceptabelt att det får göras ett arbete som stänger av in och utfart till garage utan förhandsinformation till boende. Vem bekostar leveranser som inte kan levereras?

 18. Hej!
  Bor på Breidablick och börjar bli riktigt trött på att vår gata används som grusdepå och uppställningsplats för div grävmaskiner och annat. Vi fick fiber ned grävt för flera månader sedan och sen dess så har vi haft det så här. Hela gatan samt vår lilla gräsplätt vid parkeringen är rena lervällingen. Jag driver själv rörelse i hemmet och kunderna börjar beklaga sig lite nu. Vet att det snart ska asfalteras men innebär det att allt försvinner härifrån..? Tålamodet börjar tryta lite nu faktiskt.
  Tacksam för svar.
  Mvh Anna

  1. Väntar fortfarande på svar på mitt förra inlägg.
   Finns det någon som vet hur länge arbetet ska hålla på?
   Med vänlig hälsning, Anna

   1. Hej
    Ni får kontakta Staffanstorps Fibernät AB då det är de som ansvarar de entreprenören i fråga.

    Med vänlig hälsning
    Pär Larsson, Gatuingenjör

 19. Hej, jag undrar när gatuarbetet vid Johannas väg samt gatorna runt omkring kommer att vara klara? Det står fyra koner på vår gata sedan 20 november, vilket ställer till lite problem för oss boende.

  1. Hej Ola

   Det blev en miss mellan Skanska och kommunen. Johannas väg ska inte asfalteras i år. Vi beklagar det inträffade

   Stefan Lundström, Tekniska enheten

   1. Hej Stefan,

    Innebär det här att konerna kommer att stå kvar på obestämd framtid, eller kommer Skanska och hämtar dem?

    Anledningen till min fråga är att vår gata har utsatts för olika byggprojekt under två års tid skulle jag tro. (Fiber, dagvattenbrunnar, vattenledningar etc.) Entreprenörerna börjar med något, men sedan dröjer det lång tid innan det färdigställs. Med resultatet att vi boende parkerar vid stationen, vilket i sin tur ställer till problem för pendlarna som inte hittar några lediga parkeringsplatser.

    Vänligen
    Ola

    1. Hej Ola

     När Skanska har justerat klart brunnarna som de påbörjade tar de med sig konerna

     MVH
     Stefan Lundström

   2. Stefan, då är det väl bara att ta bort konerna?

    1. Hej Björn

     När Skanska är klar med justeringen av brunnarna tar de hem sina koner

     MVH

     Stefan Lundström Tekniska enheten

 20. Vad händer med ny asfalteringen och byte av gatubelysningen i området kring Klockargårdsvägen? Informationen på hemsidan säger att arbetet ska göras under hösten med början 8 november, nu är vi i december och någon direkt aktivitet är inte synlig. Om arbeten försenas är det väl lämpligt att meddela det på hemsidan. Ny beläggning på våra lappade och lagade gator är något vi väntat länge på, det är trots allt över femtio år sedan delar av området asfalterades. Även om vi väntat länge tror jag inte att någon direkt uppskattar uppgrävda gator lagom till jul och nyårs helgerna då det ofta kommer besök med parkeringsbehov.

  1. Hej

   Arbetet med belysning påbörjades som det skulle, nämligen den 8 november och första området är Trädgårdsmästaren, där de blir färdiga denna vecka.
   Nästa etapp är Bäckavägen, Ängavägen, Markvägen, Slåttervägen och Åbovägen. Asfalteringen sker omgående efter justeringen är utförd.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

   1. Hej !
    Tack för ett snabbt svar.

    Med vänliga hälsningar Katharina


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »