Aktuella VA- och gatuarbeten

Här hittar du pågående VA- och gatuarbeten samt trafikavstängningar som kan påverka dig i din vardag.

Ledningsrenovering i Författarbyn, Staffanstorp

Staffanstorps kommuns VA-verk utför ledningsrenovering av vatten och avloppsledningsnätet i Författarbyn i Staffanstorp. Renoveringen kommer att utföras i flera etapper. Fortsättning på andra etappen i renoveringen påbörjas i början av december 2016 och beräknas pågå till och med februari 2018. Läs mer här>>

Regnbäddar – biofilter för dagvatten

Under hösten kommer det att anläggas tio stycken regnbäddar i Författarbyn. Regnbädden är en växtbeklädd markbädd som ska ta hand om dagvatten. Arbetet har påbörjats och kommer att pågå en bit in på 2018. Läs mer här>>

Belysnings- och asfaltarbete i Hjärup

Onsdagen den 8 november påbörjas belysning- och asfaltarbete i Trädgårdsmästaren, Blomstergården och en del gator längs Klockargårdsvägen i Hjärup. Läs mer här>>

VA-arbete på Smidesvägen i Staffanstorp

Staffanstorps kommuns VA-verk utför ledningsrenovering av vatten och avloppsledningsnätet på Smidesvägen i Staffanstorp. Renoveringen påbörjas den 15 februari och beräknas pågå till slutet av aprilLäs mer här>>

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

61 kommentarer till Aktuella VA- och gatuarbeten

 1. Hej, varför byts bara vissa lyktstolpar inom Trädgårdsmästaren ut när ni nu gör vid och skall göra fint. Till och med sneda och rostiga stolpar inom området står kvar medan alla stolpar byts inom angränsande områdena som berörs.

 2. Vi som bor på Johannasväg behöver få info på arbetet som pågår (står still). Det är oacceptabelt att det får göras ett arbete som stänger av in och utfart till garage utan förhandsinformation till boende. Vem bekostar leveranser som inte kan levereras?

 3. Hej!
  Bor på Breidablick och börjar bli riktigt trött på att vår gata används som grusdepå och uppställningsplats för div grävmaskiner och annat. Vi fick fiber ned grävt för flera månader sedan och sen dess så har vi haft det så här. Hela gatan samt vår lilla gräsplätt vid parkeringen är rena lervällingen. Jag driver själv rörelse i hemmet och kunderna börjar beklaga sig lite nu. Vet att det snart ska asfalteras men innebär det att allt försvinner härifrån..? Tålamodet börjar tryta lite nu faktiskt.
  Tacksam för svar.
  Mvh Anna

  1. Väntar fortfarande på svar på mitt förra inlägg.
   Finns det någon som vet hur länge arbetet ska hålla på?
   Med vänlig hälsning, Anna

   1. Hej
    Ni får kontakta Staffanstorps Fibernät AB då det är de som ansvarar de entreprenören i fråga.

    Med vänlig hälsning
    Pär Larsson, Gatuingenjör

 4. Hej, jag undrar när gatuarbetet vid Johannas väg samt gatorna runt omkring kommer att vara klara? Det står fyra koner på vår gata sedan 20 november, vilket ställer till lite problem för oss boende.

  1. Hej Ola

   Det blev en miss mellan Skanska och kommunen. Johannas väg ska inte asfalteras i år. Vi beklagar det inträffade

   Stefan Lundström, Tekniska enheten

   1. Hej Stefan,

    Innebär det här att konerna kommer att stå kvar på obestämd framtid, eller kommer Skanska och hämtar dem?

    Anledningen till min fråga är att vår gata har utsatts för olika byggprojekt under två års tid skulle jag tro. (Fiber, dagvattenbrunnar, vattenledningar etc.) Entreprenörerna börjar med något, men sedan dröjer det lång tid innan det färdigställs. Med resultatet att vi boende parkerar vid stationen, vilket i sin tur ställer till problem för pendlarna som inte hittar några lediga parkeringsplatser.

    Vänligen
    Ola

    1. Hej Ola

     När Skanska har justerat klart brunnarna som de påbörjade tar de med sig konerna

     MVH
     Stefan Lundström

   2. Stefan, då är det väl bara att ta bort konerna?

    1. Hej Björn

     När Skanska är klar med justeringen av brunnarna tar de hem sina koner

     MVH

     Stefan Lundström Tekniska enheten

 5. Vad händer med ny asfalteringen och byte av gatubelysningen i området kring Klockargårdsvägen? Informationen på hemsidan säger att arbetet ska göras under hösten med början 8 november, nu är vi i december och någon direkt aktivitet är inte synlig. Om arbeten försenas är det väl lämpligt att meddela det på hemsidan. Ny beläggning på våra lappade och lagade gator är något vi väntat länge på, det är trots allt över femtio år sedan delar av området asfalterades. Även om vi väntat länge tror jag inte att någon direkt uppskattar uppgrävda gator lagom till jul och nyårs helgerna då det ofta kommer besök med parkeringsbehov.

  1. Hej

   Arbetet med belysning påbörjades som det skulle, nämligen den 8 november och första området är Trädgårdsmästaren, där de blir färdiga denna vecka.
   Nästa etapp är Bäckavägen, Ängavägen, Markvägen, Slåttervägen och Åbovägen. Asfalteringen sker omgående efter justeringen är utförd.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

   1. Hej !
    Tack för ett snabbt svar.

    Med vänliga hälsningar Katharina


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »