Återvinningsstationer

Återvinningsstation i Hjärup. Foto: Johanna Liwenborg

På uppdrag av de företag, som säljer produkter i Sverige, ansvarar FTI, Förpacknings och tidningsinsamlingen för insamling och återvinning av förpackningar och tidningar.

Det är FTI som driver de obemannade Återvinningsstationerna som finns i Staffanstorp och Hjärup.

På en återvinningsstation kan du lämna exempelvis glas, hårdplast, mjukplast, metall, papper/kartong/well och tidningar.

Vill man komma i kontakt med FTI kan man ringa på deras servicetelefon 0200-88 03 11, eller fylla i ett formulär på deras webbplats om man har några synpunkter på tömning och städning.

Ägare till FTI är de fyra materialbolagen Plastkretsen (PK), RK Returkartong, Svenska Metallkretsen och Pressretur. Dessutom har materialbolaget Svensk Glasåtervinning ett nära samarbete med FTI genom ett samarbetsavtal.

På återvinningsstationerna finns även insamling av småbatterier. Ansvariga är Batteriåtervinningen.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

17 kommentarer till Återvinningsstationer

 1. Hej,

  På min avfallstunna har en plastkort om tvättning av tunnan satts på!!

  Detta under semesterperioden.

  Är detta godkänt av Staffanstorps kommun ansvarige för sophantering?

  Jag tycker att detta är helt fel ty de familjer som är på semester har fått sitt hus utpekat för tjuvar och andra obehöriga om det finns personer i huset.

  Hur mycket får Staffanstorps kommun eller Suez i intäkter dör detta?

  Om det inte är godkänt, hur ersätter ni eventuella inbrott?

  Hälsningar

  Jan W

  1. Hej Jan,

   Jag har ställt frågan till Suez och återkommer med svar.

   Med vänlig hälsning,
   Alfred, Miljö- och avfallsingenjör

   1. Hej Jan,

    Suez sätter inte upp några kort eller lappar angående tvättning av kärl. Det är heller inget kommunen har något avtal om eller godkänt. Finns det någon avsändare på kortet?

    Med vänlig hälsning,
    Alfred, Miljö- och avfallsingenjör

  2. Det är så klart avsändaren som satt upp lapparna. Inget som varken kommun eller Suez har något att göra med.

 2. Hej!
  Jag undrar bara varför vi inte har källsortering i hemmet som alla andra kommuner har och varför ni har varit i mot det?

  /Hälsningar en elev från Hagalid

  1. Hej!
   Det har saknats politiska beslut om att erbjuda sortering och hämtning av tidningar och förpackningar i hemmet. Nu finns ett beslut om att erbjuda frivillig insamling av matavfall. Vi tjänstemän jobbar för fullt med att hitta en smidig lösning för att hantera detta och öka möjligheten för våra invånare att återvinna.

   Med vänlig hälsning

   Alfred, miljö- och avfallsingenjör
   Staffanstorps kommun

 3. Batteriholken på återvinnningsstationen på Klockaregårdsvägen i Hjärup är överfull och där ligger en massa batterier på marken. Hänvisningen ovan till batteriinsamlingen.se ger bara en timeout så man kan inte anmäla detta.

  1. Hej Johan

   Tack för att du uppmärksammar oss på detta. Jag ska se till att det blir åtgärdat och att vi fixar en ny länk så att det går att anmäla i framtiden.

   Med vänlig hälsning

   Alfred
   Miljö- och avfallsingenjör, Staffanstorps kommun

   1. Hej igen

    Nu är länken uppdaterad så att den leder till Batteriåtervinningen, som har ansvaret för batteriholkarna i kommunen. Jag har meddelat dem om att holken på Klockaregårdsvägen behöver tömmas.

    Med vänlig hälsning

    Alfred
    Miljö- och avfallsingenjör, Staffanstorps kommun

 4. Nordanå saknar återvinningsstation. Man måste idag köra 4-5 km enkel väg för att återvinna basavfall som papper och glas. Nästa år dubleras byns befolkningsmängd när Nordanå 8:23 med sina nästan 60 småhus är inflyttningsklart. Planeras det någon återvinningsstation i byn?

  1. Hej Nina!

   Tack för din fråga! Jag har kollat med de som har hand om Nordanå-projektet. I nuläget planerar inte kommunen någon återvinningsstation i Nordanå. Du skulle kunna höra med Trivselhus (www.trivselhus.se) om de har tänkt bygga någon typ av återvinningsstation i anslutning till de nya husen.

   Jag är nyanställd miljö- och avfallsingenjör på kommunen och kommer att jobba med att renhållningen ska fungera så smidigt som möjligt för våra medborgare. Jag tar med mig dina synpunkter i det arbetet.

   Med vänlig hälsning

   Alfred, Staffanstorps kommun

 5. Hej!

  Var slänger jag lysrör och lampor?

  Såg skyltar som hänvisade mig till kommunens hemsida.

  Mvh Alexander

  1. Hej!

   Lysrör och lampor ska lämnas till antingen återvinningscentralen eller till farligt avfall bilen.
   Har du andra frågor om sortering så gå gärna in på sorteringsguiden: http://www.sysav.se/Privat/Sorteringsguiden-for-hushall/?sg-t=avfall-lista

   Vänlig hälsning
   Anna Palm, Staffanstorps kommun

 6. Hej,

  har ni möjligtvis funderat på att sätta ut en eller möjligtvis två återvinningsplatser till i Hjärup inom kort? Den som tidigare fanns på Fredriks väg var välbesökt även den och när den försvann ersattes den aldrig med en ny men behovet kvarstår. Det är ofta behållarna är överfulla.

  Mvh Johan

  1. Tack för din synpunkt. Vi jobbar frekvent med att hitta nya platser för återvinningskärl. Jag ska ta upp med FTI (som tömmer) att det ofta är överfullt.

   Vänlig hälsning
   Anna Palm, Staffanstorps kommun

 7. Hej!
  Kan ni lägga upp en karta med exakt inritat var återvinningsstationen(erna?) finns i Hjärup.

  1. Hej Christian!

   Det finns en länk till kommunens återvinningscentraler på kommunens Webbplats: http://www.staffanstorp.se under avfall och renhållning.

   Länk till FTI, Förpacknings och tidningsinsamlingen
   Vänlig hälsning
   Anna Palm, Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »