Återvinningsstationer

Återvinningsstation i Hjärup. Foto: Johanna Liwenborg

På uppdrag av de företag, som säljer produkter i Sverige, ansvarar FTI, Förpacknings och tidningsinsamlingen för insamling och återvinning av förpackningar och tidningar.

Det är FTI som driver de obemannade Återvinningsstationerna som finns i Staffanstorp och Hjärup.

På en återvinningsstation kan du lämna exempelvis glas, hårdplast, mjukplast, metall, papper/kartong/well och tidningar.

Vill man komma i kontakt med FTI kan man ringa på deras servicetelefon 0200-88 03 11, eller fylla i ett formulär på deras webbplats om man har några synpunkter på tömning och städning.

Ägare till FTI är de fyra materialbolagen Plastkretsen (PK), RK Returkartong, Svenska Metallkretsen och Pressretur. Dessutom har materialbolaget Svensk Glasåtervinning ett nära samarbete med FTI genom ett samarbetsavtal.

På återvinningsstationerna finns även insamling av småbatterier. Ansvariga är Batteriåtervinningen.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

11 kommentarer till Återvinningsstationer

 1. Batteriholken på återvinnningsstationen på Klockaregårdsvägen i Hjärup är överfull och där ligger en massa batterier på marken. Hänvisningen ovan till batteriinsamlingen.se ger bara en timeout så man kan inte anmäla detta.

  1. Hej Johan

   Tack för att du uppmärksammar oss på detta. Jag ska se till att det blir åtgärdat och att vi fixar en ny länk så att det går att anmäla i framtiden.

   Med vänlig hälsning

   Alfred
   Miljö- och avfallsingenjör, Staffanstorps kommun

   1. Hej igen

    Nu är länken uppdaterad så att den leder till Batteriåtervinningen, som har ansvaret för batteriholkarna i kommunen. Jag har meddelat dem om att holken på Klockaregårdsvägen behöver tömmas.

    Med vänlig hälsning

    Alfred
    Miljö- och avfallsingenjör, Staffanstorps kommun

 2. Nordanå saknar återvinningsstation. Man måste idag köra 4-5 km enkel väg för att återvinna basavfall som papper och glas. Nästa år dubleras byns befolkningsmängd när Nordanå 8:23 med sina nästan 60 småhus är inflyttningsklart. Planeras det någon återvinningsstation i byn?

  1. Hej Nina!

   Tack för din fråga! Jag har kollat med de som har hand om Nordanå-projektet. I nuläget planerar inte kommunen någon återvinningsstation i Nordanå. Du skulle kunna höra med Trivselhus (www.trivselhus.se) om de har tänkt bygga någon typ av återvinningsstation i anslutning till de nya husen.

   Jag är nyanställd miljö- och avfallsingenjör på kommunen och kommer att jobba med att renhållningen ska fungera så smidigt som möjligt för våra medborgare. Jag tar med mig dina synpunkter i det arbetet.

   Med vänlig hälsning

   Alfred, Staffanstorps kommun

 3. Hej!

  Var slänger jag lysrör och lampor?

  Såg skyltar som hänvisade mig till kommunens hemsida.

  Mvh Alexander

  1. Hej!

   Lysrör och lampor ska lämnas till antingen återvinningscentralen eller till farligt avfall bilen.
   Har du andra frågor om sortering så gå gärna in på sorteringsguiden: http://www.sysav.se/Privat/Sorteringsguiden-for-hushall/?sg-t=avfall-lista

   Vänlig hälsning
   Anna Palm, Staffanstorps kommun

 4. Hej,

  har ni möjligtvis funderat på att sätta ut en eller möjligtvis två återvinningsplatser till i Hjärup inom kort? Den som tidigare fanns på Fredriks väg var välbesökt även den och när den försvann ersattes den aldrig med en ny men behovet kvarstår. Det är ofta behållarna är överfulla.

  Mvh Johan

  1. Tack för din synpunkt. Vi jobbar frekvent med att hitta nya platser för återvinningskärl. Jag ska ta upp med FTI (som tömmer) att det ofta är överfullt.

   Vänlig hälsning
   Anna Palm, Staffanstorps kommun

 5. Hej!
  Kan ni lägga upp en karta med exakt inritat var återvinningsstationen(erna?) finns i Hjärup.

  1. Hej Christian!

   Det finns en länk till kommunens återvinningscentraler på kommunens Webbplats: http://www.staffanstorp.se under avfall och renhållning.

   Länk till FTI, Förpacknings och tidningsinsamlingen
   Vänlig hälsning
   Anna Palm, Staffanstorps kommun