Återvinningsstationer

Återvinningsstation i Hjärup. Foto: Johanna Liwenborg

På uppdrag av de företag, som säljer produkter i Sverige, ansvarar FTI, Förpacknings och tidningsinsamlingen för insamling och återvinning av förpackningar och tidningar.

Det är FTI som driver de obemannade Återvinningsstationerna som finns i Staffanstorp och Hjärup.

På en återvinningsstation kan du lämna exempelvis glas, hårdplast, mjukplast, metall, papper/kartong/well och tidningar.

Vill man komma i kontakt med FTI kan man ringa på deras servicetelefon 0200-88 03 11, eller fylla i ett formulär på deras webbplats om man har några synpunkter på tömning och städning.

Ägare till FTI är de fyra materialbolagen Plastkretsen (PK), RK Returkartong, Svenska Metallkretsen och Pressretur. Dessutom har materialbolaget Svensk Glasåtervinning ett nära samarbete med FTI genom ett samarbetsavtal.

På återvinningsstationerna finns även insamling av småbatterier. Ansvariga är Batteriinsamlingen.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.





16 kommentarer till Återvinningsstationer

 1. Nordanå saknar återvinningsstation. Man måste idag köra 4-5 km enkel väg för att återvinna basavfall som papper och glas. Nästa år dubleras byns befolkningsmängd när Nordanå 8:23 med sina nästan 60 småhus är inflyttningsklart. Planeras det någon återvinningsstation i byn?

  1. Hej Nina!

   Tack för din fråga! Jag har kollat med de som har hand om Nordanå-projektet. I nuläget planerar inte kommunen någon återvinningsstation i Nordanå. Du skulle kunna höra med Trivselhus (www.trivselhus.se) om de har tänkt bygga någon typ av återvinningsstation i anslutning till de nya husen.

   Jag är nyanställd miljö- och avfallsingenjör på kommunen och kommer att jobba med att renhållningen ska fungera så smidigt som möjligt för våra medborgare. Jag tar med mig dina synpunkter i det arbetet.

   Med vänlig hälsning

   Alfred, Staffanstorps kommun

 2. Hej!

  Var slänger jag lysrör och lampor?

  Såg skyltar som hänvisade mig till kommunens hemsida.

  Mvh Alexander

  1. Hej!

   Lysrör och lampor ska lämnas till antingen återvinningscentralen eller till farligt avfall bilen.
   Har du andra frågor om sortering så gå gärna in på sorteringsguiden: http://www.sysav.se/Privat/Sorteringsguiden-for-hushall/?sg-t=avfall-lista

   Vänlig hälsning
   Anna Palm, Staffanstorps kommun

 3. Hej,

  har ni möjligtvis funderat på att sätta ut en eller möjligtvis två återvinningsplatser till i Hjärup inom kort? Den som tidigare fanns på Fredriks väg var välbesökt även den och när den försvann ersattes den aldrig med en ny men behovet kvarstår. Det är ofta behållarna är överfulla.

  Mvh Johan

  1. Tack för din synpunkt. Vi jobbar frekvent med att hitta nya platser för återvinningskärl. Jag ska ta upp med FTI (som tömmer) att det ofta är överfullt.

   Vänlig hälsning
   Anna Palm, Staffanstorps kommun

 4. Hej!
  Kan ni lägga upp en karta med exakt inritat var återvinningsstationen(erna?) finns i Hjärup.

  1. Hej Christian!

   Det finns en länk till kommunens återvinningscentraler på kommunens Webbplats: http://www.staffanstorp.se under avfall och renhållning.

   Länk till FTI, Förpacknings och tidningsinsamlingen
   Vänlig hälsning
   Anna Palm, Staffanstorps kommun

 5. En liten fråga. När jag var och slängde lite flaskor på en återvinningsstation så såg jag en underlig sak. När jag gick mot glasbehållarna så såg jag att där stod en liten skåpbil med ickesvenska skyltar och jag hörde också en hel del oväsen. Ganska snart så såg jag att det stod en man inne i containern för metallskrot, man kunde se att han la en massa metall i en plastsäck. Jag har tidigare sagt till folk som lagt skräp utanför containrarna, för det tycker jag är riktigt dålig stil. Den här gången sa jag ingenting, för ärligt talat det störde inte mig. Men det jag undrar begick den här mannen (männen, det stod en bredvid) något brott? Får man ta slängda saker från en återvinningsstation?

  1. Hej Johan!
   Det är inte tillåtet att ta bort saker från containrarna.
   Mvh Bengt Larsson, Staffanstorps kommun

 6. Hej,
  Inför hösten bör ni se över belysningen på återvinningsstationen på Klockaregårdsvägen i Hjärup. Den är väldigt dåligt upplyst vilket kvällstid både gör det svårt att lägga skräpet rätt och känns otryggt.

  1. Hej Jenny!
   Vi tittar över belysningen.
   Mvh Bengt Larsson

 7. Hej!
  Var på återvinningsstationen vid stationen i Hjärup idag. Den var överfull. Borde det inte finnas fler stationer i Hjärup?

  1. Hej
   Se svaret på ovanstående kommentar.
   Mvh Bengt Larsson

 8. Hej!
  Hur tänker ni nu när återvinningsstationen vid ”centrum” i Hjärup är borttagen?
  Kommer de övriga stationerna i Hjärup att tömmas oftare? Eller?
  Med vänlig hälsning, Margareta

  1. Hej Margareta!
   FTI, Förpacknings och tidningsinsamlingen som har ansvaret för återvinningsstationerna kommer att tömma dessa oftare, om ni ser att detta inte blir gjort så ring direkt till deras kundtjänst 0200-88 03 11. Det planeras för fler stationer i Hjärup med lite mindre behållare som inte tar så stor plats vilket gör att dom blir lättare att placera. Det ser tyvärr inte ut att bli under 2014 då det inte är bestämt på regeringsnivå vem som ska ha ansvaret för denna insamlingen i fortsättningen.
   Mvh Bengt Larsson


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »