Återvinningscentral

Återvinningscentralen Staffanstorp Foto: Bengt Larsson

Återvinningscentralen som finns på Flisvägen är främst avsedd för avfall som normalt uppstår i ett hushåll, men även företagare kan numera lämna sitt avfall här. Företagare får till skillnad mot privatpersoner betala för att lämna sitt avfall.

Öppettider på Staffanstorps återvinningscentral

Här hittar du öppettiderna och mer information om återvinningscentralen.

Passersystem införs 1 december 2019

Alla som vistas på Sysavs återvinningscentraler ska känna sig trygga, även personalen. Därför införs passersystem i december 2019. Så länge du har ett svenskt körkort kommer du att kunna köra in med det på Sysavs återvinningscentraler. Läs mer här.

Vad kan jag lämna på återvinningscentralen?

På Staffanstorps återvinningscentral (sopstation) kan du lämna grovavfall, trädgårdsavfall, trä, fönster, möbler, järn, metall, kakel, porslin, tryckimpregnerat trä, gips vitvaror, farligt avfall och elektronikavfall med mera. Resårmöbler, dvs soffor och sängar med resår och stålfjädrar sorteras separat.

Du kan också lämna begagnat byggmaterial, så som tegel, takpannor, plattor, kakel, fönster, dörrar, skåp, bänkar och sanitetsporslin på Staffanstorps återvinningscentral.

Allt material går till Återbyggdepån i Malmö där det hanteras, lagerförs och säljes till nya kunder.

Personal finns närvarande på återvinningscentralen för att svara på frågor och hjälpa till så avfallet blir rätt sorterat

De regler och anvisningar som gäller för hushåll gäller också för företag, med undantag för farligt avfall och elektronikavfall som inte ingår i producentansvaret. Kontakta Sysav 040-635 19 00 för mer information.

Det finns vissa saker du inte kan lämna på återvinningscentralen.

  • Asbest och eternit i större mängder –  kontakta Sysav 040-635 18 20
  • Bil och bildelar –  kontakta en bilskrot
  • Bildäck – kontakta en däckfirma
  • Gasoltuber och dykartuber med mera – lämna till återförsäljaren
  • Fyrverkerier, sprängämnen och ammunition –  kontakta polisen

Hoppa till navigering