Ny renhållningsentreprenad 2020

Fyrfacks sopbil Foto: Ohlsson

Här hittar du information om den nya renhållningsentreprenaden som börjar gälla från den 1 februari 2020

Frågor och svar – FAQ

Vi har nu samlat det vanligaste frågorna med svar på ett ställe, de finns att läsa här.

Renhållningstaxa

Här kan du läsa taxan i sin helhet. Taxan gäller endast för 2020, nytt politiskt beslut för taxan 2021 kommer nästa höst.

Byte av abonnemang

Efter valet av abonnemang i samband med den nya avfallsentreprenaden som påbörjas 2020-02-01 är det tillåtet att byta abonnemang en gång kostnadsfritt under tre månader från det att man fått det kärl eller de kärl man valt om man inte är nöjd med sitt val.
Om abonnenten efter utgångna tre månader önskar byta abonnemang debiteras en avgift av 250 kr.

Trädgårdsavfall

Om du redan idag har trädgårdsavfallskärl kommer abonnemanget automatiskt gå över till den nya entreprenören. Taxan för ett 190 liter trädgårdskärl kommer vara 1000 kronor. Hämtningen av trädgårdsavfall utförs varannan vecka under veckorna 11 till 48. Det motsvarar 19 hämtningar per år. Om du vill avsluta ditt trädgårdsavfallskärl kan du redan idag vända dig till Suez för detta, 046-25 95 30.

Beslut fattat om renhållningstaxa för 2020

Kommunen kommer nästa år erbjuda ett flertal nya tjänster till medborgarna, som bland annat sortering av matavfall, förpackningar och tidningar. Det innebär att kommunen är i behov av en uppdaterad renhållningstaxa. Nu har beslut fattats i kommunfullmäktige.
Läs mer här>>

Vill du ha hjälp med val av sopkärl

Vill du ha hjälp med val av sopkärl inför nya entreprenören som börjar köra i februari, så finns jag till hands för att hjälpa dig och svara på dina frågor.
Läs mer här>>

Information inför byte av renhållningsentreprenör

Nu är det inte många månader kvar tills de blå bilarna byts ut mot röda. Här följer lite praktiskt information inför entreprenadsbytet inom renhållning i kommunen.
Läs mer här>>

Här hittar du information om fyrfackskärlen

Från och med den 1 februari 2020 börjar den nya sophämtningen i kommunen med Ohlssons AB som ny renhållningsentreprenör. Det kommer då att vara möjligt att välja mellan fyra olika sorters abonnemang med olika grad av sortering
Läs mer här>>

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

6 kommentarer till Ny renhållningsentreprenad 2020

 1. Trädgårdsavfall skall enligt Er kosta 1000 kr för ett 190 liters kärl. Idag betalar vi 880 kr för ett 370 liters kärl.
  1. Vad kommer ett 370 liters kärl att kosta?
  2. Hur motiverats denna kostnadsökning?

  //Toni

  1. Hej Toni,
   Ett 370liters trädgårdsavfallskärl kommer under 2020 att kosta 1070kr. Höjningen beror på vår nya upphandling där höga krav ställdes på vår nya netreprenör.
   Med vänliga hälsningar
   Olivia, Miljö- och avfallsingenjör, Staffanstorps kommun

 2. Om man delar fyrfackskärl med granne.
  Då går det väl bra att det ena står hos den ene grannen och det andra hos den andra grannen.
  Så man slipper en massa spring.
  Det finns ju gamla personer som inte går så bra.

  1. Hej Lennart,
   Om du och din granne delar på kärl går det bra att kärl 1 står hos ena grannen och kärl 2 hos den andre. Dock innehåller inte kärlen samma fack så man får ändå gå mellan varandra för att få avfallet rätt i tunnan.
   Med vänliga hälsningar
   Olivia, Miljö- och avfallsingenjör, Staffanstorps kommun

 3. Var hittar jag hur jag ska göra för att kunna dela kärl med en granne?
  Hur många fastigheter/hushåll kan dela på ett kärl?

  1. Hej Lennart,
   Information om hur man delar på kärl kommer inte komma ut förrän i februari månad. Det är endast två hushåll som kan dela på kärl. Då betalar båda grundavfiften på 1060kr och delar på den rörliga.
   Med vänliga hälsningar
   Olivia Wejfalk, Miljö- och avfallsingenjör, Staffanstorps kommun