Ny renhållningsentreprenad 2020

Fyrfacks sopbil Foto: Ohlsson

Här hittar du information om den nya renhållningsentreprenaden som börjar gälla från den 1 februari 2020

Frågor och svar – FAQ

Vi har nu samlat det vanligaste frågorna med svar på ett ställe, de finns att läsa här.

Renhållningstaxa

Här kan du läsa taxan i sin helhet. Taxan gäller endast för 2020, nytt politiskt beslut för taxan 2021 kommer nästa höst.

Byte av abonnemang

Efter valet av abonnemang i samband med den nya avfallsentreprenaden som påbörjas 2020-02-01 är det tillåtet att byta abonnemang en gång kostnadsfritt under tre månader från det att man fått det kärl eller de kärl man valt om man inte är nöjd med sitt val.
Om abonnenten efter utgångna tre månader önskar byta abonnemang debiteras en avgift av 250 kr.

Trädgårdsavfall

Om du redan idag har trädgårdsavfallskärl kommer abonnemanget automatiskt gå över till den nya entreprenören. Taxan för ett 190 liter trädgårdskärl kommer vara 1000 kronor. Hämtningen av trädgårdsavfall utförs varannan vecka under veckorna 11 till 48. Det motsvarar 19 hämtningar per år. Om du vill avsluta ditt trädgårdsavfallskärl kan du redan idag vända dig till Suez för detta, 046-25 95 30.

Beslut fattat om renhållningstaxa för 2020

Kommunen kommer nästa år erbjuda ett flertal nya tjänster till medborgarna, som bland annat sortering av matavfall, förpackningar och tidningar. Det innebär att kommunen är i behov av en uppdaterad renhållningstaxa. Nu har beslut fattats i kommunfullmäktige.
Läs mer här>>

Vill du ha hjälp med val av sopkärl

Vill du ha hjälp med val av sopkärl inför nya entreprenören som börjar köra i februari, så finns jag till hands för att hjälpa dig och svara på dina frågor.
Läs mer här>>

Information inför byte av renhållningsentreprenör

Nu är det inte många månader kvar tills de blå bilarna byts ut mot röda. Här följer lite praktiskt information inför entreprenadsbytet inom renhållning i kommunen.
Läs mer här>>

Här hittar du information om fyrfackskärlen

Från och med den 1 februari 2020 börjar den nya sophämtningen i kommunen med Ohlssons AB som ny renhållningsentreprenör. Det kommer då att vara möjligt att välja mellan fyra olika sorters abonnemang med olika grad av sortering
Läs mer här>>

Hoppa till navigering