Ny renhållningsentreprenad 2020

Fyrfacks sopbil Foto: Ohlsson

Här hittar du information om den nya renhållningsentreprenaden som börjar gälla från den 1 februari 2020

Frågor och svar – FAQ

Vi har nu samlat det vanligaste frågorna med svar på ett ställe, de finns att läsa här.

Renhållningstaxa

Här kan du läsa taxan i sin helhet. Taxan gäller endast för 2020, nytt politiskt beslut för taxan 2021 kommer nästa höst.

Byte av abonnemang

Efter valet av abonnemang i samband med den nya avfallsentreprenaden som påbörjas 2020-02-01 är det tillåtet att byta abonnemang en gång kostnadsfritt under tre månader från det att man fått det kärl eller de kärl man valt om man inte är nöjd med sitt val.
Om abonnenten efter utgångna tre månader önskar byta abonnemang debiteras en avgift av 250 kr.

Trädgårdsavfall

Om du redan idag har trädgårdsavfallskärl kommer abonnemanget automatiskt gå över till den nya entreprenören. Taxan för ett 190 liter trädgårdskärl kommer vara 1000 kronor. Hämtningen av trädgårdsavfall utförs varannan vecka under veckorna 11 till 48. Det motsvarar 19 hämtningar per år. Om du vill avsluta ditt trädgårdsavfallskärl kan du redan idag vända dig till Suez för detta, 046-25 95 30.

Beslut fattat om renhållningstaxa för 2020

Kommunen kommer nästa år erbjuda ett flertal nya tjänster till medborgarna, som bland annat sortering av matavfall, förpackningar och tidningar. Det innebär att kommunen är i behov av en uppdaterad renhållningstaxa. Nu har beslut fattats i kommunfullmäktige.
Läs mer här>>

Vill du ha hjälp med val av sopkärl

Vill du ha hjälp med val av sopkärl inför nya entreprenören som börjar köra i februari, så finns jag till hands för att hjälpa dig och svara på dina frågor.
Läs mer här>>

Information inför byte av renhållningsentreprenör

Nu är det inte många månader kvar tills de blå bilarna byts ut mot röda. Här följer lite praktiskt information inför entreprenadsbytet inom renhållning i kommunen.
Läs mer här>>

Här hittar du information om fyrfackskärlen

Från och med den 1 februari 2020 börjar den nya sophämtningen i kommunen med Ohlssons AB som ny renhållningsentreprenör. Det kommer då att vara möjligt att välja mellan fyra olika sorters abonnemang med olika grad av sortering
Läs mer här>>

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.





46 kommentarer till Ny renhållningsentreprenad 2020

 1. Hej! Så här har ni skrivit tidigare, men vad gäller nu?

  Byte av abonnemang
  Efter valet av abonnemang i samband med den nya avfallsentreprenaden som påbörjas 2020-02-01 är det tillåtet att byta abonnemang en gång kostnadsfritt under tre månader från det att man fått det kärl eller de kärl man valt om man inte är nöjd med sitt val.
  Om abonnenten efter utgångna tre månader önskar byta abonnemang debiteras en avgift av 250 kr.

  Om vi inte får våra tunnor förrän i kvartal 3 har vi ingen aning om vad vi tycker innan april månads utgång. Hoppas ni menar att vi kan lämna svar senare i höst när vi har börjat med sorteringen direkt i tunnorna.

  Tack för ordet!
  Hoppas på svar denna gång…

  1. Hej Lissbeth,
   Om du har valt ett sorteringskärl har du tre månaders bytesrätt från den dagen de är på din tomt.
   Om du under valet valde att behålla ditt befintliga kärl har du till maj på dig att göra ett gratis byte till ett annat kärl.
   Med vänliga hälsningar
   Olivia, Mijö- och avfallsingenjör, Staffanstorps kommun

 2. Hej!
  Har ni hand om renhållningen vid pumpstationen sidan om Skråvägen? Där ligger sedan länge en bilbarnstol som någon dumpat och som nu börjat falla sönder.

  1. Hej Ritva,

   Tack för din kommentar. Vi ombesörjer att bilbarnstolen städas bort omgående.

   Med Vänlig Hälsning,
   Linnea
   Parkingenjör
   Staffanstorps kommun

 3. Hej!
  Var hittar jag information om hur man beställer hämtning av grovavfall (vid tomtgräns)?

 4. Jag har i princip inget problem med höjningen av avgiften som sådan då jag inser att sortering kostar och att avtalet är nytt. Det har ju varit genant att vår kommun inte erbjudit sortering tidigare och jag med flera har gjort vårt yttersta för att sortera och återvinna på egen hand.
  Men när kärlen nu kommer vill man ju ha dessa omgående och inte under kvartal tre. Det hade också varit klädsamt om de som väljer att inte sortera betalar en större del av kakan och vi som värnar återvinning i vårt nedskräpningens tidevarv betalar mindre. Det är god signalpolitik.
  När jag nås av beskedet att minst en bostadsrättsförening med radhus väljer att fortsätta med sina gamla kärl av ren slentrian hade en sådan taxejustering varit en bra piska eller morot, beroende på hur man ser på det.
  Ja, sophanteringen ska bekosta sig själv, men det finns lösningar för detta och sådana beslut kan man välja att ta även om det skulle innebära ett innestående överskott eller ett underskott man tvingas justera nästa budgetår.

 5. Nytt kärl först i kvartal 3 ?? Instämmer med Lars, vi skall inte betala för något vi inte har fått, det kommer att bli tillräckligt dyrt ändå framöver. Hela den här entreprenaden är en katastrof, från början och fortsättningsvis verkar det som.


 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »