Trädgårdsavfall och kompostering

Trädgårdsavfall höst Foto: Marie Schyllert

Boende som inte själv kan ta hand om sitt trädgårdsavfall genom exempelvis kompostering, har möjlighet att beställa ett särskilt trädgårdsabonnemang med hämtning under sommarhalvåret. Insamling och bortforsling utföres på entreprenad av SUEZ, 046-25 95 30, e-post.

Det är också möjligt att lämna trädgårdsavfallet på återvinningscentral på Flisvägen i Staffanstorp, se öppettider  här.

Trädgårdsavfall i Hjärup under 2017

Under våren och hösten kommer det att finnas möjlighet att lämna trädgårdsavfall i Hjärup. Containrar kommer att ställas upp på parkeringen i hörnet Slättvägen-Fäladsvägen. Platsen kommer att vara bemannad under öppettiden.

Våren Lörd  8 april kl 9-15
Våren Lörd 22 april kl 9-15
Våren Lörd 29 april kl 9-15
Hösten Lörd  7 oktober kl 9-15
Hösten Lörd 21 oktober kl 9-15

Kompostering

För att få anlägga en kompost för annat avfall än trädgårdsavfall på din fastighet ska du göra en anmälan till Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Kompostering av enbart trädgårdsavfall omfattas inte av anmälningsplikt.

Kompostering på den egna fastigheten får, enligt Staffanstorps kommuns föreskrifter om avfallshantering, enbart ske om det inte innebär risk för skada eller olägenhet för människors hälsa eller miljön. Viktigt är exempelvis att man vid kompostering av animaliskt bioavfall (kött- och fiskrester) använder en skadedjurssäker behållare för åretruntbruk.

För mer information se Kompostering

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

5 kommentarer till Trädgårdsavfall och kompostering

 1. Hej!
  Det förvånar mig att kommunen inte har bättre möjlighet att ta emot komposterat material så som hushålls avfall i form av vegetabiliskt avfall. Min dotter bor i Sjöbo och har två stora kärl för all sortering. Det borde väl verkligen ligga i linje med ett modernt miljötänk i kommunen.
  Nu får ni rycka upp er. Vänliga hälsningar
  Göran Dahl

 2. Hej, på lördag 9 april kommer containrar att ställas ut i Hjärup för trädgårdsavfall.
  Vill i bästa välmening uttrycka en möjlig konflikt med att parkeringsplatsen fn är en passage för bilister då ett gatuarbete pågår på ordinarie gata.
  Det verkar inte hända särskilt mycket med gatuarbetet varför jag misstänker att passagen över parkeringsplatsen gäller även den 9 april.
  Kan inte tänka mig att det kan ställas containrar där då.
  Jag kan ha helt fel men säger detta för att göra er varse om förhållandet.
  Vänligen
  Kjell Olofsson

  1. Hej Kjell!

   Det är bra att vi får hjälp utifrån också, det är inte alltid vi får med oss allt i planeringen. Den här gången är det dock så. Hålet ska vara igenfyllt innan helgen och trafiken ska kunna gå som vanligt igen.
   Tack ändå för hjälpen!

   Med vänlig hälsning
   Karl Andersson, Staffanstorps kommun

 3. Nej! Ingen container i Hjärup! Tyvärr har dock människor slängt en massa kvistar och påsar med avfall på parkeringen på Slättvägen. När tar ni bort detta och när kommer det några containrar? Vore bra om det blir nästa helg så ni kan städa upp parkeringen då.

 4. Var var containern igår? Inte i Hjärup i alla fall.


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 23 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »