Boende och närmiljö

Närmiljö. Foto: Staffanstorps kommun

Vårt boende och vår närmiljö betyder mycket för vår trivsel, trygghet och hälsa. Har du funderingar som rör ditt boende eller din närmiljö eller söker du hyreslägenhet? Här hittar du nyttig information om bland annat bredband, värme och energi och annat som har med bostad och närmiljö att göra.

Brister i inomhusmiljön

Om du som hyresgäst har problem med till exempel fukt, låg temperatur, störande lukt, dålig ventilation, radon ska du i första hand kontakta fastighetsägaren. Om fastighetsägaren inte vidtar åtgärder och problemet kvarstår kan du få hjälp av Miljöenheten. Om det finns risk för ohälsa kan miljö- och samhällsbyggnadsnämnden förelägga en fastighetsägare att vidta åtgärder.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

8 kommentarer till Boende och närmiljö

 1. På denna sida finns massor av frågor men väldigt många frågor får aldrig något svar. Dessutom läser jag att er målsättning är att svara inom 24 timmar.????

 2. Hej vad är det på gång i det gamla kolloniområdet längs
  Skånevägen?

 3. Hej
  Undrar vad kommunen gör åt de kraftigt ökande rått problemet i Hjärup ?
  Man ser råttor dagligen på flera ställen i byn framförallt i området kring det pågående bygget av Åkerslundshusen.

 4. Hej! Jag tänkte höra vad som händer med rabatter och planteringar i Staffanstorp? Jag går förbi den ena efter den andra och det ser mycket illa ut i centrum. Då pratar vi om de stora i marknivå och uppbyggda ej krukor. Exempelvis de fyrkanterna utanför ICA där det står några rester av påskliljor och en ensam näva. Rabatten utanför familjecentralen. De stora uppbyggda rabatterna i trä på väg in mot torget/ kommunhuset. Och sedan tror jag att det helt har missats att klippa gräset i rondellen vid väg 11 detta året. Vad händer?
  Mvh Maria

 5. När ska det bli färdigställt på Lagerlöfsväg/Sockerbruksvägen?
  Det känns halvfärdigt i korsningen här efter asfaltarbetet i höstas.
  En stor cementrefug har legat slängd på gräsmattan invid bäcken en lång tid,och det saknas linjering på detta avsnitt.
  Vidare är P-platsen fortfarande ockuperad av byggbodar och redskap,men ingen verksamhet syns till….parkeringen behövs ju,så när ska den återställas?

  1. Hej Eva!
   Detta projekt kommer att fortsätta i april med gatorna Heidenstam, Rydbergsväg. Därför kommer parkeringen att vara avstängd. Det kommer att rensas upp vid bäcken och linjerna målas.

   Stefan Lundström, Staffanstorps kommun

 6. Hejsan. Jag undrar vilka hyresföreningar ni har i Staffanstorp? Mvh Nina Brorman

  1. Hej Nina!
   Vi känner inte till någon hyresförening. Hyresvärdar hittar du här: https://staffanstorp.se/bo-och-bygga/boende-och-narmiljo/hyresvardar/
   Gäller det Hyresgästförening så finns det inte i Staffanstorp men man kan ju vara med i t ex Malmö läs mer här http://www.hyresgastforeningen.se/
   Lycka till!
   Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun