Boende och närmiljö

Närmiljö. Foto: Staffanstorps kommun

Vårt boende och vår närmiljö betyder mycket för vår trivsel, trygghet och hälsa. Har du funderingar som rör ditt boende eller din närmiljö eller söker du hyreslägenhet? Här hittar du nyttig information om bland annat bredband, värme och energi och annat som har med bostad och närmiljö att göra.

Brister i inomhusmiljön

Om du som hyresgäst har problem med till exempel fukt, låg temperatur, störande lukt, dålig ventilation, radon ska du i första hand kontakta fastighetsägaren. Om fastighetsägaren inte vidtar åtgärder och problemet kvarstår kan du få hjälp av Miljöenheten. Om det finns risk för ohälsa kan miljö- och samhällsbyggnadsnämnden förelägga en fastighetsägare att vidta åtgärder.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

8 kommentarer till Boende och närmiljö

 1. Undrar om ni har någon kö som man kan ställa sig i för kommande nybyggnationer i Staffanstorp och Hjärup. Eller ni vet vilka byggbolag som kommer att bygga.

  1. Hej Bodil!
   Staffanstorps kommun har inte några egna bostäder och inte heller någon bostadskö. Vill du flytta till Staffanstorp får du leta efter bostäder till salu. Här på vår hemsida kan du läsa mer om vilka projekt som är på gång i kommunen och under en del projekt finns kontaktuppgifter till de som bygger eller kommer att bygga: https://staffanstorp.se/bo-och-bygga/samhallsplanering/pagaende-planer/
   Vill du ha en hyresrätt hanteras många av dessa av Boplats Syd. Du kan läsa mer om hyresvärdar i Staffanstorp (med reservation för att förteckningen inte är fullständig) på denna sida: https://staffanstorp.se/bo-och-bygga/boende-och-narmiljo/hyresvardar/
   Lycka till!
   Sofia
   Stadsbyggnadskontoret

 2. Hej!
  jag undra har ni några bostäder för 55+ hyres eller insats

  1. Hej Lena!
   Staffanstorps kommun har inga egna bostäder utan vill du flytta till Staffanstorp får du leta efter bostäder till salu. Vill du ha en hyresrätt hanteras många av dessa av Boplats Syd. Du kan läsa mer om hyresvärdar i Staffanstorp (med reservation för att förteckningen inte är fullständig) på denna sida: https://staffanstorp.se/bo-och-bygga/boende-och-narmiljo/hyresvardar/
   Lycka till Lisbeth, Staffanstorps kommun

 3. Södra dammen i Hjärup (norr om Stenshögsbägen) håller på att växa igen. Finns det något planerat ’underhåll’ ?

 4. På denna sida finns massor av frågor men väldigt många frågor får aldrig något svar. Dessutom läser jag att er målsättning är att svara inom 24 timmar?

  1. Hej Annette!
   Ja jag håller med dig, att detta är ett problem, tyvärr, det beror på att en del tjänstemän har för mycket att göra. ”Vår ambition att besvara/bemöta kommentaren inom 24 timmar, räknat utifrån kontorsarbetstid, måndag – fredag med undantag för veckoslut, helger, semester och sjukdom” är något vi ändå behöver ha, även om vi har svårt att leva upp till det. Kommentarerna på denna sida har under årens lopp blivit skickade till rätt person att svara på frågan. Dessutom väljer vissa att svara på frågorna via mejl och det ser ju inte bra ut här på webbplatsen, eftersom det ser obesvarat ut.
   Trevlig helg Lisbeth, Staffanstorps kommun

 5. Hej vad är det på gång i det gamla kolloniområdet längs
  Skånevägen?


 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »