Boende och närmiljö

Närmiljö. Foto: Staffanstorps kommun

Vårt boende och vår närmiljö betyder mycket för vår trivsel, trygghet och hälsa. Har du funderingar som rör ditt boende eller din närmiljö eller söker du hyreslägenhet? Här hittar du nyttig information om bland annat bredband, värme och energi och annat som har med bostad och närmiljö att göra.

Brister i inomhusmiljön

Om du som hyresgäst har problem med till exempel fukt, låg temperatur, störande lukt, dålig ventilation, radon ska du i första hand kontakta fastighetsägaren. Om fastighetsägaren inte vidtar åtgärder och problemet kvarstår kan du få hjälp av Miljöenheten. Om det finns risk för ohälsa kan miljö- och samhällsbyggnadsnämnden förelägga en fastighetsägare att vidta åtgärder.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

14 kommentarer till Boende och närmiljö

 1. Undrar om ni har någon kö som man kan ställa sig i för kommande nybyggnationer i Staffanstorp och Hjärup. Eller ni vet vilka byggbolag som kommer att bygga.

  1. Hej Bodil!
   Staffanstorps kommun har inte några egna bostäder och inte heller någon bostadskö. Vill du flytta till Staffanstorp får du leta efter bostäder till salu. Här på vår hemsida kan du läsa mer om vilka projekt som är på gång i kommunen och under en del projekt finns kontaktuppgifter till de som bygger eller kommer att bygga: https://staffanstorp.se/bo-och-bygga/samhallsplanering/pagaende-planer/
   Vill du ha en hyresrätt hanteras många av dessa av Boplats Syd. Du kan läsa mer om hyresvärdar i Staffanstorp (med reservation för att förteckningen inte är fullständig) på denna sida: https://staffanstorp.se/bo-och-bygga/boende-och-narmiljo/hyresvardar/
   Lycka till!
   Sofia
   Stadsbyggnadskontoret

 2. Hej!
  jag undra har ni några bostäder för 55+ hyres eller insats

  1. Hej Lena!
   Staffanstorps kommun har inga egna bostäder utan vill du flytta till Staffanstorp får du leta efter bostäder till salu. Vill du ha en hyresrätt hanteras många av dessa av Boplats Syd. Du kan läsa mer om hyresvärdar i Staffanstorp (med reservation för att förteckningen inte är fullständig) på denna sida: https://staffanstorp.se/bo-och-bygga/boende-och-narmiljo/hyresvardar/
   Lycka till Lisbeth, Staffanstorps kommun

 3. Södra dammen i Hjärup (norr om Stenshögsbägen) håller på att växa igen. Finns det något planerat ’underhåll’ ?

 4. På denna sida finns massor av frågor men väldigt många frågor får aldrig något svar. Dessutom läser jag att er målsättning är att svara inom 24 timmar?

  1. Hej Annette!
   Ja jag håller med dig, att detta är ett problem, tyvärr, det beror på att en del tjänstemän har för mycket att göra. ”Vår ambition att besvara/bemöta kommentaren inom 24 timmar, räknat utifrån kontorsarbetstid, måndag – fredag med undantag för veckoslut, helger, semester och sjukdom” är något vi ändå behöver ha, även om vi har svårt att leva upp till det. Kommentarerna på denna sida har under årens lopp blivit skickade till rätt person att svara på frågan. Dessutom väljer vissa att svara på frågorna via mejl och det ser ju inte bra ut här på webbplatsen, eftersom det ser obesvarat ut.
   Trevlig helg Lisbeth, Staffanstorps kommun

 5. Hej vad är det på gång i det gamla kolloniområdet längs
  Skånevägen?

 6. Hej
  Undrar vad kommunen gör åt de kraftigt ökande rått problemet i Hjärup ?
  Man ser råttor dagligen på flera ställen i byn framförallt i området kring det pågående bygget av Åkerslundshusen.

 7. Hej! Jag tänkte höra vad som händer med rabatter och planteringar i Staffanstorp? Jag går förbi den ena efter den andra och det ser mycket illa ut i centrum. Då pratar vi om de stora i marknivå och uppbyggda ej krukor. Exempelvis de fyrkanterna utanför ICA där det står några rester av påskliljor och en ensam näva. Rabatten utanför familjecentralen. De stora uppbyggda rabatterna i trä på väg in mot torget/ kommunhuset. Och sedan tror jag att det helt har missats att klippa gräset i rondellen vid väg 11 detta året. Vad händer?
  Mvh Maria

 8. När ska det bli färdigställt på Lagerlöfsväg/Sockerbruksvägen?
  Det känns halvfärdigt i korsningen här efter asfaltarbetet i höstas.
  En stor cementrefug har legat slängd på gräsmattan invid bäcken en lång tid,och det saknas linjering på detta avsnitt.
  Vidare är P-platsen fortfarande ockuperad av byggbodar och redskap,men ingen verksamhet syns till….parkeringen behövs ju,så när ska den återställas?

  1. Hej Eva!
   Detta projekt kommer att fortsätta i april med gatorna Heidenstam, Rydbergsväg. Därför kommer parkeringen att vara avstängd. Det kommer att rensas upp vid bäcken och linjerna målas.

   Stefan Lundström, Staffanstorps kommun

 9. Hejsan. Jag undrar vilka hyresföreningar ni har i Staffanstorp? Mvh Nina Brorman

  1. Hej Nina!
   Vi känner inte till någon hyresförening. Hyresvärdar hittar du här: https://staffanstorp.se/bo-och-bygga/boende-och-narmiljo/hyresvardar/
   Gäller det Hyresgästförening så finns det inte i Staffanstorp men man kan ju vara med i t ex Malmö läs mer här http://www.hyresgastforeningen.se/
   Lycka till!
   Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »