Energirådgivning

Kraftledning. Foto: Lisbeth Svensson

Vi hjälper dig till en klimat- och energismart vardag

Genom ökad medvetenhet kan hushållen spara pengar och energi och samtidigt bidra till stora besparingar och vinster för samhället. Om vi utnyttjar energiresurserna på ett förnuftigt sätt blir det lättare för framtida generationer. Smartare energianvändning är bra för klimatet, plånbok och hälsa.

Tycker du att solceller är framtiden? Vill ni skaffa laddstolpar till bostadsrättsföreningen eller vill du helt enkelt göra mer för klimatet? Oavsett anledning, så är du alltid välkommen att vända dig till oss på energi- och klimatrådgivningen, hos oss får du alltid gratis rådgivning! Detta gäller såväl privatpersoner som företag och föreningar.

Svedala, Lomma, Staffanstorp och Lund samarbetar med gemensam energi- och klimatrådgivning. Använd gärna vår e-tjänst så tar vi kontakt med dig inom en vecka.

Kontaktformulär till energi- och klimatrådgivarna

Du kan också ringa eller mejla oss direkt.

E-post: energirad@lund.se
Telefon (medborgarcenter): 046-359 50 00

Allmänna råd för att minska energianvändningen i hemmet

  • Uppvärmningen är en stor energislukare i småhus. En bra sak är att kontrollera termostaterna och att de fungerar. De kärvar ofta och sitter fast efter några års användning!
  • Släck ljuset i de rum som inte används. Om du inte redan har bytt ut dina glödlampor till LED, halogen och lågenergi har du all anledning att göra det för att både spara pengar och bidra till en bättre miljö.
  • Låt inte datorn stå på flera timmar utan användning.
  • Stäng av TV: n med strömbrytaren och inte bara på fjärrkontrollen.
  • Se över dina vitvaror som kan dra mycket energi. Går kompressorn ofta i din kyl eller frys, kan tätningen i dörren vara dålig.
  • Se till att kastrullen som du ställer på spisen har större bottenyta än spisplattan, annars går värmen förbi.
  • Det billigare att koka en halv liter vatten i mikrovågsugnen än på spisen.
  • Undvik att borsta tänderna med rinnande vatten! Lägger man ihop vattenmängden under en vecka blir det ett helt badkar fullt!

Om du har andra frågor angående elnätet i Staffanstorps kommun besök Staffanstorps Energi.

Hoppa till navigering