Adresser

En typisk adresskylt. Foto: Oscar Monell

Kommunen ansvarar för all adressättning.

Har du frågor om din adress, eller vilken adress du kommer att få, kontakta Birgitte Persson, 046-25 14 40.

Hur ser en adress ut?

Inom tätorter består adressen av gatunamn / vägnamn med adressnummer. Exempel på en tätortsadress är Storgatan 2.

På landsbygden är numreringen avståndsbaserad. Numret baseras på sträckan från vägens början, t ex vid 1340 m från huvudväg till fastighet på höger sida erhålls nr 134-0, vänster sida hade erhållit nr 133-0 eller 135-0.

Vid stickvägar lägger man till  det nya metertalet efter bindestrecket. Exempelvis 1340 m från huvudväg höger sida och 270 m stickväg vänster sida erhålls nr 134-27.

Lägenhetsregister

Genom lagen om lägenhetsregister (2006:378) ska den som äger flerbostadshus eller småhus rapportera nytillkomna, förändrade och borttagna bostadslägenheter till ett register. Det är kommunerna som ansvarar för att registret är aktuellt. Utgångspunkten är att rapporteringen sker, i huvudsak, i samband med hantering av bygglov.

Riktiga adresser en förutsättning

En förutsättning för att ett lägenhetsregister ska kunna byggas upp är att det finns korrekta adresser till varje bostadsentré. Det är kommunen som fastställer adresser.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

5 kommentarer till Adresser

 1. När är den senaste kommunkartan för tätorterna uppdaterade ? Önskar en för Hjärup som går fram till motorvägen som även omfattar nybyggnation vid Bergströms väg och även de områden som under senaste året byggts vid Lommavägen. Vore också bra om kartan kan kompletteras med gatuadresser för hela området som JM bygger vid Väståkravägen.

  1. Hej Ingegerd,

   Ursäkta sent svar i semestertider. Det är lite svårt att ge ett bra svar på din fråga då det finns många olika kartor. Dels är vi mitt i ett systembyte, så den kartan du ser om du klickar på ”karta” längst ner på staffanstorp.se är en gammal som kommer att bytas ut. De nya kartorna på hemsidan har bakgrundsdata från esri inc och där har vi inte löst 100 % hur vi ska göra med vägarna än. Dessa bakgrundskartor är av övergripande karaktär och servar som bakgrund exempelvis till lekplatskartan. Sen har kommunen även en primärkarta som ajourhålls internt och uppdateras löpande. Denna används till nybyggnadskartor, projekteringar osv. Sen har vi andra kartor som baseras på Lantmäteriets kartor, samt en del där vägar från Trafikverkets NVDB (Nationell vägdatabas) används. Vi skickar uppdateringar till NVDB ca en gång per kvartal. Sen finns även externa parter som vi inte rår över. Google, Bing, Apple, TomTom, Garmin, Navtech osv ajourhåller sina egna kartor, och det kan vi som sagt inte rå över.
   Martin, Staffanstorps kommun

 2. Hej!
  Detta kanske inte hör till adresser men nära Stenbockens lekplats finns en sjö utan namn på alla kartor, det hade varit roligt om den hade fått någon namn ungefär som dammen vid City Gross.

  1. Hej Emil

   Ursäkta sent svar i semestertider. Kul idé, jag vidarebefordrar den internt.
   Martin, Staffanstorps kommun

 3. En av de nya gatorna i Nordanå kommer tydligen att heta Silkefruns väg. Nyfiken på varför har man valt det namnet?


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »