Buller

Högtalare Foto: Republica By: pixabay.com

Dagens svenska samhälle är det mest ljudalstrande vi någonsin levt i. Våra fastigheter är inte anpassade för dagens kraftfulla högtalare och ljuddämpningen i husen är ofta dålig. Det är lyhört – och tar vi inte hänsyn så stör vi våra grannar. Grannbuller kan vara mycket påfrestande för de som är utsatta. I första hand ska denna typ av problem lösas av hyresvärden eller bostadsrättsföreningen.

Den som äger en bostadsrätt eller bor i hyresrätt måste enligt lagen sköta sig och rätta sig efter de särskilda regler som gäller i bostadsområdet. Om det kommer in klagomål på störningar ska bostadsrättsföreningen eller hyresvärden undersöka om de är befogade. Den som fortsätter att störa sina grannar kan bli uppsagd och tvingad att flytta.

Om du störs av buller

Om du störs av buller ska du i första hand vända dig till din fastighetsägare och informera om störningen. Försök att beskriva bullret så noggrant och sakligt som du kan (t.ex. entonigt motorljud). Beskriv också när du störs av bullret. Skriv gärna ner vilka tider på dygnet som bullret förekommer. Detta kan göra det lättare för fastighetsägaren att hitta störningen. Om du inte får hjälp av din fastighetsägare eller om ljudet kommer från en annan fastighet kan du kontakta Miljöenheten.

Information om buller.

Vid frågor kontakta Göran Eriksson, 046-25 14 25

Hoppa till navigering