Buller

Högtalare Foto: Republica By: pixabay.com

Dagens svenska samhälle är det mest ljudalstrande vi någonsin levt i. Våra fastigheter är inte anpassade för dagens kraftfulla högtalare och ljuddämpningen i husen är ofta dålig. Det är lyhört – och tar vi inte hänsyn så stör vi våra grannar. Grannbuller kan vara mycket påfrestande för de som är utsatta. I första hand ska denna typ av problem lösas av hyresvärden eller bostadsrättsföreningen.

Den som äger en bostadsrätt eller bor i hyresrätt måste enligt lagen sköta sig och rätta sig efter de särskilda regler som gäller i bostadsområdet. Om det kommer in klagomål på störningar ska bostadsrättsföreningen eller hyresvärden undersöka om de är befogade. Den som fortsätter att störa sina grannar kan bli uppsagd och tvingad att flytta.

Om du störs av buller

Om du störs av buller ska du i första hand vända dig till din fastighetsägare och informera om störningen. Försök att beskriva bullret så noggrant och sakligt som du kan (t.ex. entonigt motorljud). Beskriv också när du störs av bullret. Skriv gärna ner vilka tider på dygnet som bullret förekommer. Detta kan göra det lättare för fastighetsägaren att hitta störningen. Om du inte får hjälp av din fastighetsägare eller om ljudet kommer från en annan fastighet kan du kontakta Miljöenheten.

Information om buller.

Vid frågor kontakta Göran Eriksson, 046-25 14 25

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »