Livsmedelskontroller utförda i restauranger, caféer med flera

Här presenteras resultaten från de senaste livsmedelskontrollerna utförda på restauranger, caféer, gatukök och pizzerior. Beroende på verksamhetens storlek, omfattning och hanteringsgrad sker kontrollerna olika ofta. Teckenförklaring nedan.

Anderssons Skafferi

Senaste inspektion 2016-12-30.

Appelgrens Grytor, catering

Senaste inspektion 2016-12-12

Asiatisk Mat

Senaste inspektion 2017-04-03

Avvikelseområde:

  • Rengöring
  • Utbildning
  • Skadedjursbekämpning
  • Haccp – faroanalys
  • Information

Bengts Conditori

Senaste inspektion 2017-05-16

Bråhögsbadet, café

Senaste inspektion 2016-05-16

Hemvärnsgården

Senaste inspektion 2016-12-20

Hjärups Pizzeria

Senaste inspektion 2016-11-22

Lee, restaurang

Senaste inspektion 2017-04-20

Jakriborgs Bageri & Café

Senaste inspektion 2017-04-04

James Grill

Senaste inspektion 2016-06-05

Järnvägskrogen

Senaste inspektion 2017-04-12

Konnichiwa Sushibar

Senaste inspektion 2017-04-06

Avvikelseområde:

  • Haccp – faroanalys
  • Information

Kornheddinge Kvarn

Senaste inspektion 2015-12-04

La Dolce Vita

Senaste inspektion 2017-06-14

LIBA Kebab, mobil enhet

Senaste inspektion 2016-10-11

Lunds Grillade Kyckling, mobil enhet

Senaste inspektion 2015-11-30

McDonalds

Senaste inspektion 2017-05-09

M & N Gatukök

Senaste inspektion 2015-03-18

Måsens Bowling, Café

Senaste inspektion 2012-08-30

Pizzastugan

Senaste inspektion 2016-11-17

Pizzeria Staffanstorp

Senaste inspektion 2017-04-25

Pizzeria Mama Rosa

Senaste inspektion 2017-03-30

Rasoi Indian Kitchen

Senaste inspektion 2016-12-30

Rullande Soppköket, mobil enhet

Senaste inspektion 2016-09-17

Rådhuset, café

Senaste inspektion 2012-08-29

S:t Staffan, församlingsgården

Senaste inspektion 2015-10-29

Staffanstorps Gästgivaregård

Senaste inspektion 2016-11-30

Studio S i Hjärup, café

Senaste inspektion 2015-06-03

Subway Rondellen

Senaste inspektion 2017-05-10

Avvikelseområde:

  • Haccp – faroanalys
  • Information

Thai Palm, restaurang

Senaste inspektion 2017-05-17

Tirups Örtagård & Butik

Senaste inspektion 2016-05-30

Avvikelseområde:

  • Lokal & utrustning
  • Säker hantering & lagring
  • Hantering av avfall
  • Skadedjurssäkring
  • Rengöring
  • Temperaturer
  • Personalhygien
  • Haccp – faroanalys
  • Utbildning

Två Kockar, restaurang

Senaste inspektion 2016-09-08

Tårtesset

Senaste inspektion 2016-06-09

Viking

Senaste inspektion 2017-05-08

Önsvala Gatukök & Grill

Senaste inspektion 2017-06-02

Avvikelseområde:

  • Lokal & utrustning
  • Säker hantering & lagring
  • Mikrobiologiska kriterier

Teckenförklaring för symboler vid inspektion:

  • Omdöme: inga eller ett fåtal avvikelser
    Kontrollen leder inte till extra kontroll.
  • Omdöme: avvikelser – extra kontroll
    Kontrollen leder till extra kontroll
  • Omdöme: avvikelser med myndighetsbeslut
    Kontrollen leder till ett föreläggande eller förbud.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.





5 kommentarer till Restauranger och caféer

  1. Hej! var på Mac Donalds i Staffanstorp igår, fredagen den 20/3, och såg ut som en svinstia. mat och gamla rester låg längst golven, små flugor vid soporna och ett berg med skräp! borden stod fulla med otömda brickor, riktigt ohygieniskt! Här borde ni nog göra någon extra kontroll för det är inte okej!

    1. Hej Sofia!
      Tack för informationen!
      Jag kommer att följa upp detta.
      Med vänlig hälsning
      Margaret Åkesson
      Miljöinspektör

    2. Kan bara hålla med dig Sofia !
      Min familjs erfarenheter är samma av denna Mac Donalds restaurang.
      Märkligt att det får lov att vara så här.

  2. Hej hur kommer det sig att vissa inte har haft en kontroll på 1-2 år
    Tex Gästis och Bengts conditori.
    Mvh m

    1. Hej Micke!
      Alla livsmedelsverksamheter delas in i olika riskklasser, beroende på omfattning, hanteringsgrad och risk, i enlighet med Livsmedelsverkets vägledning. Utifrån detta räknas det ut en genomsnittlig årlig tid för kontrollen. Verksamheter som får en låg tillsynstid, besöks inte så ofta. Kontrollen sker då till exempel vart annat eller vart tredje år eller till och med vart fjärde år. Kontrolltiden kan variera från år till år men verksamheterna bör ha fått sin totala tillsynstid under ca 3-4 år. En verksamhet som tilldelas 1 timme i kontrolltid kanske får en mycket kort kontroll vart eller vart annat år eller en mer omfattande kontroll efter 3-4 år. Kontrolltid kan ”sparas” under något år för att sedan användas under kommande år, som till exempel vid ett större projekt eller kartläggning av något. Miljöenheten håller koll på hur mycket tid respektive verksamhet får och gör en avstämning efter hand.
      Med vänlig hälsning
      Margaret Åkesson
      Miljöinspektör


  • Kommentarer


    pool

  • Blanketter


    pool

    Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

  • Jobba hos oss


    pool

    Bli en av oss! Vi har runt 23 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

  • Evenemang


    violin

    Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »