Lekplatser

Lekplats i Balders hage. Foto: Johanna Liwenborg

Karta över kommunens lekplatser

Visa karta

Vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra lekplatserna i kommunen. Det ställs idag stora krav på funktion och säkerhet både vad gäller utrustning och miljö vid lekplatser, därför har vi tagit fram en lekplatspolicy som ska styra fördelningen av resurser till de befintliga lekplatserna och fungera som underlag vid anläggning av nya. Alla lekplatser ska vara av god kvalitet och vara roliga och intressanta för barn i alla åldrar, därför kommer antalet lekplatser att minskas de närmaste åren, för att de som blir kvar ska uppfylla kraven.

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

33 kommentarer till Lekplatser

 1. Hejsan,
  Vid orkesterbyns lekplats så finns det en asfalterad bandyplan som normalt sett har två mål och används flitigt av barnen i området.
  Nu saknas det ett mål av någon anledning, vet ni när det kommer att vara två mål på planen igen?

  Tack på förhand.

 2. Vad är planen för lekplatsen på Åkerlyckan? Linbanan har tagits bort till barnens stora besvikelse, och underhållet av denna känns eftersatt.

  Ska denna lekplats tas bort eller renoveras?

  1. Hej Mats,

   Denna lekplats ansvarar inte Tekniska enheten för. Jag får ber er kontakta Staffanstorps kommunfastigheter för att få svar på dina frågor. Ring deras växel på 046 – 280 43 00 eller felanmäl via deras hemsida.

   Med Vänlig Hälsning,
   Linnea
   Parkingenjör

 3. Hej!
  Jag undrar om lekplatsen vid Roos damm snart ska renoveras? Barnen älskar den, så den är flitigt använd och därför behöver den en uppfräschning. Under sommaren har den också vandaliserats. Någon har bränt vid ett lekredskap, något som någon spikat ett par bräder över, och på några av de bärande stolparna har man karvat av bitar i ovankanten. Tacksam för svar.
  Mvh Monica, farmor

  1. Hej Monika
   Vi har veckotillsyn på våra lekplatser och fel som upptäcks åtgärdas löpande.
   Tyvärr har många av våra lekplatser blivit vandaliserade i sommar och vår entreprenör säkerställer detta genom att bla sätta för med brädor i väntan på nya reservdelar.

   Sara Ewald
   Parkingenjör

 4. Hej! Passerade den nya lekplatsen i kyrkbyn och såg att det var väldigt skräpigt där redan.. runt papperskorgarna var det fullt med skräp. Tror det kan vara fåglarna som drar upp det så papperskorgar med lock hade kanske varit en bra idé. Synd när lekplatsen är så ny och fin.
  Med vänlig hälsning, Anna

 5. Hej. Har varit och tittat på den nya lekplatsen i Kyrkbyn. Den bakom ladan. Inte öppnad ännu. Den ser jättefin ut. MEN, ni har byggt en
  Trekant av tegelmur i mitten,som har VASSA kanter. Skall ni sätta upp
  skydd på hörnen? annars vill jag tipsa er om det .
  Mvh Ingela ( farmor)

  1. Hej.

   Vad roligt att du tycker den ser fin ut. Vi hoppas att den kommer många till glädje.

   I nuläget har vi inga planer på att sätta upp några skydd på tegelmuren.

   Vänlig hälsning
   Anna Palm, Projektledare
   Tekniska avdelningen, Staffanstorp kommun

 6. Hej. Undrar om någon ansvarig har sett över lekplatsen på Åkerlyckan (Åkershus 26)? Söndrig, gammal, fallfärdig och farlig att vistas på. Enligt er policy för lekplatser så är inte denna godkänd alls! När ska detta rättas till så man kan våga låta barnen leka där?

  1. Det stämmer att lekplatsen är gammal. Den har inga besiktningsanmärkningar på att vara en farlig plats att leka på. Utrymmet är litet och kraven stora om man skall byta ut lekutrustningen så det kan inne bära en del fundering på hur den skall restaureras.
   Med vänlig hälsning Sara, parkingenjör Staffanstorps kommun

 7. När öppnar nya lekplatsen på Vikhem.

  1. Hej
   Tyvärr är det leveransproblem med vissa delar och vi har inte fått besked när dessa kan levereras så vi vet inte när lekplatsen kan öppnas.
   Hälsningar
   Kerstin Jensen, Tekniska enheten

 8. Jag undrar vad man skall göra på tomten där lekplatsen låg, Vattumannensväg?

  Mvh
  Tommy Dahl

  1. Hej Tommy!
   Lekplatsen ska bli en liten park. I framtiden kommer det att planteras ny växlighet.

   Vänligen Sara Ewald, parkingenjör, Staffanstorps kommun

   1. Det är mycket bättre om man gjort parkeringplats istället, för det är det är det ont av.

    Mvh
    Tommy Dahl

  2. Hej Tommy!
   Jag undersöker möjligheten att ställa om till parkering.

   Med vänlig hälsning Sara Ewald, parkingenjör, Staffanstorps kommun

   1. Tack det låter bra

 9. Varför är inte belysningen tänd på multiplanen vid annerodagiset? Vi har uppmärksammat detta problem sedan i somras men tänkte att det kanske varit för ljust på kvällen. Men nu när det är mörkt så tidigt undrar vi ju varför inte lamporna är på. Det är väll meningen att barn och ungdomar skall kunna vara där även på kvällen och spela som det var före till kl 2200. När den stod på tidigare anneroskolan.

  Ni är snälla och sätter på ljusen igen.

  Mvh Margaretha

 10. Varför tar man bort lekplatser?
  Man har rivit lekplatsen på Vattumannens väg, som är välbesökt av många föräldrar och familjedaghem. Om man nu skall riva kan man ju vänta tills den nya är färdig.

  1. Hej Tommy!
   Lekplatser rivs enligt lekplatspolicyn. Kommunen jobbar kontinuerligt med att ta bort gamla, dåliga och små lekplatser. Dessa ersätts med större lekplatser med högre lekvärde med högre tillgänglighet.

   Sara Ewald
   Parkingenjör
   Tekniska enheten

 11. Denna frågan ska nog inte bra här men vet inte var jag ska skicka den så ni kanske kan vidarbefodra?
  Övergången från östra kyrkbyn (planetvägarna) till borggårdsområdet har länge skett över järnvägen MEN! Kan man inte såga bort rälsen som är där så att det är möjligt att ta sig över där med barnvagn utan att vagnen välter samt lite enkelt göra ett övergångsställe över vägen så att det möter upp gångvägen som är där. Hade blivit många glada personer, sen ska det självklart vara säkert 🙂

  1. Hej Jenny!

   Tack för dina frågor och funderingar!

   Det tågräls som ligger på plats tillhör Trafikverket och inte kommunen. Därför är det svårt för oss att göra någon åtgärd där. Eftersom det egentligen inte är en passage där så anlägger vi inte heller ett övergångsställe på plats, istället får man, om man vill använda ett övergångsställe, antingen passera vägen strax öster eller väster om denna järnvägsstig.

   Med vänlig hälsning
   Henrik, trafikingenjör, Staffanstorps kommun

 12. Hur ser planerna ut för Kyrkbyn gällande lekplatser? Där flyttar in fler och fler barn och det finns endast lekplats på stjärntecken-området och inte planet-eller insektsområdena vilket är väldigt tråkigt då det finns gott om platser att uppföra någon på en av alla de gamla platserna…

 13. Hej!
  I Kyrkheddinge finns en lekplats, även om den inte är med på kartan här. Här börjar gungbrädan vara sliten, stora träflisor är lösa, där barnen gärna klättrar. Det är också en hel del cigarettfimpar i sandlådorna. Jag förstår ju att kommunen inte kan hållas ansvarig för fimpar och skräp. Men jag undrar om det finns någon plan för att laga eller byta ut trasiga lekredskap?

  1. Hej Anna!

   Årligen görs en säkerhetsbesiktning av alla våra lekplatser och på den aktuella lekplatsen har det vid besiktningen i maj månad noterats en del mindre fel som dock inte betraktas som i behov av akut åtgärd. Vår driftentreprenör får göra en extra kontroll så inget har hänt sen maj månad. Vad gäller skräp och fimpar ska jag be driftentreprenören att försöka hålla efter det bättre.

   Vänlig hälsning
   Anna Palm
   Tekniska enheten, Staffanstorp kommun

 14. Hej, vad händer med lekplatsen på andra sidan bäcken vid Borggårdsskolan? Min dotter var bedrövad av att se att klätterställningen var borta.
  Mvh Anders

  1. Hej Anders!
   Det är semestertider och vi har ingen som just nu kan svara på din fråga. Peter Norlander vår tekniske chef kommer tillbaka nästa vecka. e-post
   peter.norlander@staffanstorp.se
   vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun

   1. Hej!
    Nu har lekställningen på lekplatsen bredvid Borggårdsskolan varit nedmonterad/borttagen ett tag och vi som besöker lekplatsen i princip dagligen har funderingar kring om det kommer byggas något nytt spännande där? Lekplatsen är välbesökt då det är i princip den enda lekplatsen i denna delen av Staffanstorp (väldigt långt till någon annan lekplats av ”modell större”) och många barn efterfrågar något mer nu när klätterställningen är borttagen. Tacksam för svar angående hur kommunens planering för lekplatsen ser ut.

    Mvh,
    Ida

    1. Hej Ida!

     Gällande klätterställningen på Borggårdslekan har den blivit utdömd och nermonterad.
     Ny klätterställning är beställd 2018-07-09. Det är 10 veckors leveranstid och klätterställningen kommer att monteras upp så fort den anländer.

     Med vänlig hälning
     Pär Larsson, Gatuingenjör

  2. Hej Anders!

   Gällande klätterställningen på Borggårdslekan har den blivit utdömd och nermonterad.
   Ny klätterställning är beställd 2018-07-09. Det är 10 veckors leveranstid och klätterställningen kommer att monteras upp så fort den anländer.

   Med vänlig hälning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 15. Hej,

  Hur ser planerna ut för Kyrkbyn gällande lekplatser? Där flyttar in fler och fler barn och det finns endast lekplatser på stjärntecken-området och inte planet-eller insektsområdena vilket är väldigt tråkigt då det finns gott om platser att uppföra någon på en av alla de gamla platserna…

  1. Hej Jenny!
   Det är semestertider och vi har ingen som just nu kan svara på din fråga. Peter Norlander vår tekniske chef kommer tillbaka nästa vecka. e-post
   peter.norlander@staffanstorp.se
   vänligen Lisbeth, Staffanstorps kommun

 16. Hejsan
  Vill bara ge massor med beröm för den nya lekplatsen på vikhemsområdet! Den är så uppskattad av barnen!
  Dock har jag en fråga, är den inte helt färdigställd? Det saknas en del där man ska skopa upp sand?
  Har tagit en bild men kan inte infoga den här

  Med vänlig hälsning,
  Sofie


 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »