Parkering

Parkering. Foto: Lisbeth Svensson

Parkeringsskiva och parkeringskarta

P-skiva gäller vid tidsbegränsad parkering och kan hämtas gratis i Medborgarkontoret i Rådhuset, på våra bibliotek i Staffanstorp och Hjärup, på Bråhögsbadet samt hos Polisen.

Parkeringskarta för Staffanstorps centrum visar var det finns parkeringar och hur länge det är tillåtet att parkera.

Zon för tunga fordon

Tunga fordon får inte parkera mer än två timmar inom zonerna i Staffanstorps tätort och Hjärup.

Parkeringstillstånd

Parkeringstillstånd är ett bevis om tillstånd att parkera med undantag från de parkeringsbestämmelser som meddelats i de lokala trafikföreskrifterna, de handläggs av medborgarkontoret i rådhuset, 046-25 11 10.

Parkeringsvakter

Staffanstorps kommun inför från och med 1 mars 2016 parkeringsövervakning för att tillse att gällande parkeringsregler efterlevs. Kommunen anlitar ett privat vaktbolag för att hantera parkeringsövervakningen, 20 timmar per månad. Parkeringsvakternas uppdrag är att arbeta utifrån de lokala trafikföreskrifter som finns, samt utifrån Trafikförordningen för att uppnå god trafiksäkerhet, tillgänglighet och framkomlighet. Vaktbolaget kommer åka runt och övervaka de gator och områden som kommunen beställer övervakning på.

Felparkering

I taxa för felparkeringsavgifter i Staffanstorps kommun står angivet vilken avgift som tas ut för olika typer av överträdelser. En utskriven parkeringsanmärkning går direkt till Transportstyrelsen, alltså inte till kommunen. Om du vill bestrida en parkeringsanmärkning ska du vända dig till polisen.

Här hittar du den blankett du behöver på polisens webbplats om du vill bestrida en parkeringsanmärkning.

Parkeringsnorm för kvartersmark

Parkeringsnorm för Staffanstorps kommun anger parkeringstal som används som vägledning för att bedöma lämpligt utrymme för parkering i plan- och bygglovsärenden. Parkeringsnormen behandlar både cykelparkering och bilparkering och visar på det lägsta antalet cykel- och bilplatser som ska tillgängliggöras. Parkeringsnormen innehåller parkeringstal för både bostäder och verksamheter och avser endast kvartersmark.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

232 kommentarer till Parkering

 1. Hej!
  Nu är våren på väg med sol och värme, men tyvärr även husbilarna på Slättvägens parkering i Hjärup. En lång husbil har stått där ett par veckor nu och vad jag fått reda på så är det 24 timmarsregel som gäller.
  Där är trångt nog med parkering dagtid så varför ska det stå båtsläp och husbilar där då. Ägarna bor inte i området till dessa fordon tacksam för hjälp att få bort dom.

  1. Hej Thomas!

   Detta är ett problem i stora delar av kommunen tyvärr. Jag skickar ärendet vidare till Securitas för åtgärd.

   Med vänlig hälsning Pär Larsson, Gatuingenjör

 2. Hej. På City Gross parkering så står en dumpad (?) a-taktor sent över flera rutor.
  Enligt personalen har den stått där den helgen 8-9/3.
  De har anmält det till Polisen.
  Är det något ni kan göra? Är det er mark?

  1. Hej Eva

   Denna parkeringsyta är privat mark och tillhör CityGross.
   Ni får ta kontakt med dem.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 3. Då har det snart gått 6 månader sen jag skrev sist här och fortfarande inget som är åtgärdat ! Trafikskylten vrids åt sidan i början på gatan på Prästkragevägen i Hjärup , samt många som parkerar även på natten står där bilar fast det finns gott om p-rutor lediga.

  1. Hej Svante

   Ärendet är överlämnat till Securitas för åtgärder

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 4. Har uppmärksammat ett anslag på Ica att kommunstyrelsen tagit beslut om att det ska bli P-avgift på parkeringen vid Ica.
  Jag kommer inte att handla i någon av affärerna som ligger vid torget om detta blir verklighet. Vill man ha en levande centrumhandel anser jag att P-skiva ska gälla och inte tvinga folk att parkera på angränsande gator och tvingas bära tunga kassar ända dit. Det jag saknar bland politiker i jämförelse med vanligt folk är att dom aldrig tänker efter före och ser konsekvenserna av deras beslut. Hur många gånger har man inte hört en politiker erkänna att deras beslut inte blev så bra, men det är för sent att ändra?

 5. Jag undrar vilket vaktbolag ni anlitar. Jag har varit i kontakt med kommunen många gånger angående överträdelse av,6-timmars parkering på Farinvägen. Ett flertal av dessa platser har blivit boendeparkering som utnyttjas från eftermiddag till nästa morgon samt helger. Nu måste ni ta tag i detta på allvar.

 6. Vet inte om detta hamnar rätt… Vad finns för planer kring Staffansvallens grusparkering?
  Vägen in till den parkeringen består just nu av stora hål (går knappt att köra) och parkeringen är blöt och sörjig. Kan man göra vid åtminstone inkörseln så att den inte behöver bli i så dåligt skick? Nu kör bilister på gräsmattan istället, hur länge tål den det?

  Det är även kaos i vändzonen där alla ska lämna och hämta sina barn samtidigt som barn rör sig där både gåendes och cyklandes då cykelbanan korsar precis där. Risken är nog stor att en olycka kan ske där. Kan man göra något åt det?

 7. Som besökare i Staffanstorp tycker jag att det är mycket märkligt att det inte går att hämta p-skiva i butiker. Det finns ingen information annat än på nätet var man skaffar en. Hur kan man då sätta p böter på bilar? Hur har ni tänkt där? De borde vara mer lättillgängliga, som på alla andra ställen där p-skiva är krav!

  1. Hej Yvonne
   Tack för att du gjorde oss uppmärksam på det här. Nu finns p-skivor även att hämta i våra bibliotek i Staffanstorp och Hjärup samt på Bråhögsbadet. Webbsidan är också uppdaterad med den här informationen, se ovan.

   Vänligen Marie Schyllert

 8. Tips.
  Parkeringsvakterna får väldigt gärna står vid förskolor/skolor på morgonen vid 7-8 och eftermiddag 15.30-17.
  Folk parkerar hur som helst och var som helst. På gångvägar, i vändzoner och uppe på trottoarer.
  Vid Ryttarbyns fsk finns många uppmärkta p-platser, ibland många lediga ändå ställer folk sig fel.

  1. Hej Eva!

   Jag kommer att vidarebefordra dessa önskemål till Securitas för framtida åtgärder.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 9. Hejsan!
  Jag undrar om det finns någon möjlighet att få en parkering uppmärkt i Hjärup?
  Parkeringen utanför gamla vårdcentralen i Hjärup (nu ligger förskolan Hjärtat och Hjärupsskolan där) på Centrumstigen har inga uppmärkta parkeringsplatser och då några backar in på valfri plats både snett och utan att trycka ihop sig kan det hända att oftast två men ibland även tre bilar inte får plats då mellanrummet mellan de backande bilarna kan vara över en meter till närmsta bil.
  Jag tänkte att med streck kanske det kan vara lättare att backa rätt så fler får plats.
  Jag hade varit mycket tacksam om ni ville titta på det.
  Hälsningar Lotta

  1. Hej Lotta

   Ditt förslag på åtgärd är enkel och bra.
   Du får kontakta Staffanstorp Kommunfastigheter då de ansvarar för denna parkeringsyta.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 10. Hej
  Jag undrar varför parkeringen (lastbilsparkeringen vid gullåkravägen och St hundklubb) fortfarande är avstängt och hur länge den kommer vara det?
  Mvh Jens

  1. Hej Jens!

   Staketet kommer att vara kvar en tid framöver då det pågår en utredning om vad området, där ”Lastbilsparkeringen” låg, i framtiden ska användas till. Det kommer att skärmas av en mindre yta för parkering till de som ska till hundklubben med mera.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

 11. Det tog tid, men efter mycket tjat här på hemsidan så kontrollerades S.Lundavägen av parkeringsvakterna. Det märks en tydlig skillnad efter att minst en bil fått böter. Men, en & samma bil står parkerad varje dag och frågan är hur det kan komma sig. Är det slumpen som gör att denna Volvo lyckas undvika en gul lapp på rutan varje vecka. Eller är det så att parkeringsvakterna är av den felaktiga tron att handikapptillståndet som syns genom framrutan gör att bilen får parkeras där?

  Sen undrar jag över en annan sak. Ni skriver ”Vaktbolaget kommer åka runt och övervaka de gator och områden som kommunen beställer övervakning på”
  Hur ofta beställer ni övervakning, och var har det varit hittills?

  1. Hej Johan
   Ledsen för den långa svarstiden.
   När det gäller huruvida det är tillåtet eller inte om man får parkera med handikappstillstånd där det råder parkeringsförbud är svaret JA 3 timmar.
   De gånger det beställs någon specifik övervakning är då det inkommit samtal eller medborgarärende på felparkerade fordon som utgör ett hinder eller trafiksäkerhetsrisk.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

   1. Alla vi som rör oss på den gatan vet vilken bil som syftas. Visst kan man han/hon parkera där i 3 timmar tack vare sitt handikapptillstånd, den bilen står där betydligt fler timmar än så. Dessutom gäller dessa 3 timmar bara om bilen står parkerad på gatan där bilar kör, det gör den inte.

    1. Hej Alexander!
     Då detta bevisligen är ett stort problem för boende längs gatan och folk som rörs sig längs Södra Lundavägen kommer kommunen att utföra tätare platsbesök för att försöka stävja detta problem.

     Med vänlig hälsning Pär Larsson, Gatuingenjör

     1. I snart 1 år & 2 månader har det funnits parkeringsvakter i kommunen och ingen annanstans finns det ett bättre exempel på att det inte fungerar.
      Har man handikapptillstånd så får man stå parkerad i 3 timmar även om skyltar säger annat. Den här bilen står där mycket mer än så, men hur ska det kontrolleras? 20 timmar i månaden är parkeringsvakterna ute, om man drar ut det på hela månaden så blir det inte mycket per dag. För att kontrollera just detta fallet så krävs det ju att man kollar 2 gånger med 3 timmars mellanrum. Hur ofta arbetar Securitas mer än 3 timmar per dag med parkeringsövervakning? Man kan kolla ventilerna, men om bilen står där 23 timmar per dygn då missar man det.Sen undrar jag även över kunskapen hos Securitas. S.Lundavägens vägyta består av gammal klassisk (och i mitt tycke vidrig) kullersten, ska bilar parkeras där så ska dessa då stå ute i kanten med alla hjulen på denna kullersten. Oftast står bilen ifråga med 2 hjul på kullersten och 2 på de rektangulära gatstenarna. Det betyder att bilen står delvis parkerad på den sk. ”promenadytan”, där får den inte stå handikapptillstånd till trots. Detta enligt en ”riktig” parkeringsvakt som jag pratat med.

      1. Hoppas ni inte är allt för nöjda med hur ni svarar på inlägg. För detta är ganska uselt!

 12. Hej.
  Hur länge ska den sk lastbilsparkeringen på Gullåkravägen vara avstängd?
  Den spärrades av då träden skulle kapas ner.
  Det arbetet är klart för länge sen, men staketet står fortfarande kvar och P-skylten är fortsatt övertäckt.

  MvH Stefan

  1. Hej Stefan!
   Det stämmer att arbetet med upprensningen av vegetation och träd är färdigställt. Staketet kommer att vara kvar en tid framöver då det pågår en utredning om vad området, där ”Lastbilsparkeringen” låg, i framtiden ska användas till. Det kommer att skärmas av en mindre yta för parkering till de som ska till hundklubben med mera.

   Med vänlig hälsning Pär Larsson, Gatuingenjör, Staffanstorps kommun

   1. Hej!
    Jag bor i Uppåkra och hade i helgen några ärenden till Staffanstorps tätort och tänkte då passa på att gå en längre runda med hunden, antingen i Vesum eller Gullåkra. Det blev tyvärr inget av detta eftersom jag inte hittade något bra ställe att parkera bilen. Parkeringen på Vesum-sidan är full av diverse fyllnadsmassor, som grus, sten, jord och infarten är avspärrad med en kedja. Hela parkeringen på Gullåkrasidan är fortfarande avstängd med högt staket. Finns det fler p-platser än de avstängda parkeringarna i närheten, eller är Vesum/Gullåkra numera endast tänkta att kunna nyttjas av de som bor i Staffanstorps tätort och kan ta sig dit till fots?
    Tacksam för svar och åtgärd.
    Mvh Anna

    1. Hej Anna

     Då den så kallade Lastbilsparkeringen på Gullåkra är avstängd, utredning om ytan pågår, så finns för närvarande bara parkeringen på Sliparevägen att tillgå.
     Parkeringen vid Vesum används som upplagsplats i samband med VA-arbeten i Författarbyn.

     Med vänlig hälsning
     Pär Larsson, Gatuingenjör

 13. Hej.
  Jag undrar om kommunen har något tillägg i bestämmelserna om parkering på allmänna ”24 timmars” parkeringsplatser vad det gäller avställda fordon som alltså inte är i trafik?
  Är det OK att ha en avställd och obesiktad bil stående på en sådan parkering under längre period så länge den flyttas mellan platserna 1 gång per dygn?
  //Stefan

  1. Hej Stefan!

   Svaret på din fråga är kort och koncist, ja. Det är dock en polisiär fråga gällande böter av körande med olovligt fordon.

   Med vänlig hälsning Pär Larsson, gatuingenjör Staffanstorps kommun

 14. Hej!
  Jag vill få ett besked om vad som gäller vid parkering på Knutsborg. Gäller skyltarna och hur gäller de? Vilka gator får man parkera i och vilka får man inte parkera i? Hur länge får fordonen stå parkerade – både på gatan eller parkeringsplatserna. Budskapen är olika om man pratar med polis, er eller parkeringsvakten. Hur är det med handikappsplatser där?

  1. Hej Ann!
   Vi har i dagarna fått klart från politiken med en lokal trafikföreskrift gällande områdesskylt med parkeringsförbud inom hela Knutsborg. Detta innebär att det bara är tillåtet att parkera på markerade platser. Skylten är beställd och sätts upp när den levereras till vår driftentreprenör.
   När det gäller handikappsparkeringar så har vi inga specifika platser för detta på Knutsborg.

   Med vänlig hälsning Pär Larsson, Gatuingenjör, Staffanstorps kommun

 15. Saxat ur obesvarad kommentar från 3/11:
  *******************
  3/11, 2016 kl. 23.11
  Hej!
  Nu har det skett något märkligt. Samtidigt som en av skrotbilarna försvann från parkeringen på Krutmakarevägen i förra veckan flyttades den röda kvarvarande skrotbilen från lastbilsparkeringen för att istället placeras på Krutmakarevägen…
  Är det Securitas bärgare som hämtat och omplacerat för att sen glömma kvar volvon på plats nr 2, eller är det en slump att dessa två händelser skedde samma dag?
  ********************
  Åtgärd?

 16. Parkeringsförbud Södra Lundavägen.
  Skylten finns, men ingen bryr sig, fullt av bilar i princip alltid.
  Skulle någon våga /vilja svar, varför detta kan ske, utan åtgärd.
  Har dom möjligtvis dispens, från trafikreglerna?

  1. Hej Lena
   Det stämmer att skylt finns i riktning från Storgatan och att det parkeras bilar i färdriktning efter denna. Efter kontroll på plats visade det sig att skylten bara gäller ca 15 meter från Storgatan, då gång- och cykelvägen som ansluter till Södra Lundavägen är namngiven med gatunamnsskylt och därmed bryter parkeringsförbudet. Detta är nu åtgärdat med en ny skylt uppsatt efter gång- och cykelvägen.
   Securitas har fått uppdraget att kontrollera parkerade bilar efter uppsättningen av den nya skylten.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

   1. Men nöje läser man en del av inläggen här och just detta ämne har kommit upp flera gånger, alltid utan svar från er. Men är verkligen svaret korrekt? Är er förklaring anledningen till att bilarna fått stå kvar utan åtgärd?
    En gatunamnsskylt bryter inte ett parkeringsförbud. Hade nämnda cykelväg ”gått ut” i gatan så hade det inte heller spelat någon roll. Parkeringsförbudet gällde från den gamla skylten ända bort till korsningen Brage V./Anton Pers V.

   2. Det är ju uppenbart för alla att detta inte fungerar. Det har gått två veckor, och ingenting har hänt. Det gäller inte bara i detta fall, det finns fler ärenden på er hemsida där ni påpekat saker för vaktbolaget men det händer ingenting. För det första ska väl det inte behövas att ni talar om för vaktbolaget vad som ska kontrolleras, det ska dom sköta automatiskt. Om det nu är så att dom inte hinner med så får ju antalet timmar ökas, rejält. Ni kanske också borde kontrollera hur uppdraget sköts. Om det sköts så dåligt som det verkar, byt vaktbolag.
    Eller är det så att kommunpersonalen inte bryr sig speciellt mycket?

    1. Hej Alexander och Peter,
     När det gäller skyltningen av parkeringsförbud på Södra Lundavägen är denna nu korrekt och därmed kan parkeringsvakterna bötfälla bilar som parkerar längs gatan. Parkeringsvakterna övervakar enligt de anvisningar som är antagna av politiken. Utöver denna parkeringsövervakning tillkommer platser eller gator med observerade parkeringsproblem, dit kommunens tjänstemän har möjlighet att dirigera parkeringsvakterna för insatser.

     Med vänlig hälsning
     Pär Larsson, Tekniska enheten

     1. ”Parkeringsvakterna övervakar enligt de anvisningar som är antagna av politiken.”
      För mig och tydligen en hel del andra så verkar inte tiden för bevakningsbolaget räcka till, så det kanske är dags för nya anvisningar.
      Igår så cyklade jag på nämnda gata och såg då en bil med en gul lapp på rutan, 600 kronor svider nog för bilägaren.
      När jag ett par timmar senare cyklade hem igen så stod där 4 andra bilar, alla utan några gula lappar. Så länge bevakningsbolaget jobbar så få timmar med parkeringsövervakning så kommer dessa nog fortsätta med sin felparkering. Det känns ganska osannolikt att någon som felparkerar sin bil efter skymning i Staffanstorp kommer få en bot, för timmarna anvisade till bevakningsbolaget gör ju att det inte sker någon parkeringsövervakning efter kontorstid.
      Eller har jag fel där?

      1. Hej Alexander,
       Målsättningen med parkeringsövervakningen, enligt de politiska anvisningarna, är att den ska bidra till att skapa en god trafikmiljö. Det övergripande syftet är att främja trafiksäkerhet, framkomlighet och tillgänglighet. I arbetet med att främja trafiksäkerheten ska de oskyddade trafikanternas (barn, funktionshindrade, m.fl.) behov särskilt beaktas. En huvuduppgift för parkeringsvakterna är att informera allmänheten om gällande regler och bestämmelser och i övrigt uppträda på ett serviceinriktat sätt. Övervakningen ska vara förebyggande så att trafikanterna följer givna regler och det innebär att endast så många parkeringsanmärkningar utfärdas som krävs för att klara den övergripande uppgiften.

       Parkeringsövervakningen sker även utanför kontorstid.

       Med vänlig hälsning
       Pär Larsson, Tekniska enheten

 17. Undrar när p-vakterna ska åtgärda felparkerade bilar i Hjärup? Enl många grannar så har dom ringt till tekniska enheten, men det händer inget, vad händer när Brandkåren eller några andra blåljus behöver komma fram. Och det är alltid samma som parkerar där fast det är gott om p-rutor lediga, ibland kan där stå 6-8 bilar från fredag kväll och under helger.
  Avser Prästkragevägen i Hjärup.
  Tycker det är dags att väcka dom.

  1. Hej Svante
   Förstår er frustration gällande felparkerade bilar.
   Vi tjänstemän är lite bakbundna när det gäller hur mycket vi kan nyttja Securitas tjänster då politiken har bestämt att parkeringsövervakningen enbart får utföras med 20 timmar per månad.
   Jag har vidarebefordrat ärendet till Securitas för åtgärder.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

   1. På 20 timmar i månaden borde det inte vara så många klagomål…
    Hur utnyttjas egentligen tiden av Securitas?

    1. 20 timmars arbetstid. Är det någon som kollar om de jobbar effektivt de 20 timmarna? Jag har sett en hel del och hade jag skullat avlöna dem så hade det inte blivit för arbetet så till vida att de inte ska ha betalt för att stå timvis för att snacka en massa. Känns inte bra att våra skattepengar går till sådant. Ordning och reda och lite bättre kunskaper om hur reglerna gäller för dem som går runt här i byn.

 18. Sedan ett antal månader tillbaka står det en bil övergiven vid parkeringen utanför Ängslyckans förskola. (Röd liten skåpbil)
  Från början såg den ok ut, men rätt snart var luften ur ett par av däcken och nu är nummerskyltarna borta.
  Vore bra om den forslades bort innan mer händer med den och det kommer en massa glas av krossade rutor etc.

  1. Hej Markus
   Ärendet skickades till Securitas för ca en vecka sedan för åtgärd.
   Handläggningstiden för att flytta ett fordon är ca 14 dagar efter att Securitas har startat upp ärendet på plats.

   Med vänlig hälsning
   Pär Larsson, Gatuingenjör

   1. Hej!
    Den röda bilen står kvar, idag är det 18:e nov. Ni skickade det till Securitas för åtgärd enligt er kommentar ovan, ~17:e oktober.
    Ni skriver att deras handläggningstid är ca. 2 veckor. Är det Securitas som inte förstår begreppet cirka 2 veckor eller vad är problemet som gör att den inte flyttas?
    /S

 19. Hej!

  På parkeringen vid Ängslyckans fsk i Hjärup står en röd Chrysler med punktering och bortplockade reg.skyltar. Har stått så i flera månader. Vänligen plocka bort den.

  1. Hej Anders

   Jag skickar detta vidare till vår parkeringsövervakningsentreprenör Securitas för åtgärd.

   Med vänlig hälsning
   Stadsbyggnadskontoret, Teknik

   1. Detta börjar bli löjligt. Nu är det alltså över en månad sedan detta skickades vidare, idag hittade jag en trasig baklampa som ett av mina barn höll på att skära sig på.

    Kan ni ta lite ansvar och jaga Securitas?

    Ni kan ju inte bara vänta hela tiden, sätt lite press på dom. Dom får väl betalt av våra skattepengar?

    1. Hej Sven,
     Det är en ganska lång process att kunna ta hand om felparkerade bilar och det är inte självklart att de är skrotbilar. Det är egenmäktigt förfarande att bortforsla bilar utan denna process.

     Gällande den röda Chryslern vid Ängslyckans förskola är denna process klar och bilen kommer att transporteras bort denna veckan.

     Med vänlig hälsning
     Pär Larsson, Tekniska enheten

     1. Hej igen!
      Den röda Chryslern är idag tisdag fortfarande kvar.Så det är nog dags att börja gräva lite djupare i detta och se var processen inte fungerar.
      Om du kan ge oss lite datum så tror jag vi kan reda ut detta.

      1. Vilket datum fick ni först rapport om bilen på tekniska enheten?
      2. Vilket datum fick Securitas i uppdrag att lösa problemet?
      3. Vilket datum är beslutet om bortforsling?
      4. Vilket datum lovade Securitas att detta skulle vara löst?

      Om vi tar det där så kanske vi kan identifiera var i denna kedja det brister, om man läser alla kommentarer så är det ju något som inte fungerar i hela denna hantering med skrotbilar, är ju inte ett isolerat fall. Ni skriver att allt beror på en tungrodd process att få beslut om bortforsling, men det är ju uppenbart att det inte är enda orsaken till den långsamma hanteringen.

 20. Hej!
  Är det meningen att man får ställa sina husbilar husvagnar och båttrailers på parkeringen vid Slättvägen? så om man kommer på besök dagtid så får man ingen parkering. Det är fordon som står där hela tiden och tar mer än en p-ficka. Kan man inte införa 24-timmars regel så får de hyra plats någon annanstans som andra kommuner?
  Tack på förhand

  1. Hej Thomas,
   24-timmars regeln finns i Trafikförordningen 3 kap § 49 a

   ”På allmän plats inom tättbebyggt område där kommunen är
   huvudman för hållande av allmänna platser samt inom vägområde
   för allmän väg får fordon inte parkeras under längre tid än 24 timmar i följd på vardagar, utom vardag före sön- och helgdag.”

   Den gäller så länge det inte finns en lokal trafikföreskrift som säger något annat ( t ex parkeringsförbud eller kortare tid). 24-timmars regeln gäller för parkeringen vid Slättvägen.

   Vänligen Stadsbyggnadskontoret, Trafik

   1. Varför står där då husbilar husvagnar och släp om det är 24 timmarsregel på parkeringen mitt emot Slättvägen 2 är det inte en allmän gästparkering eller är det en långtidsparkering för husbilar betalar dom för att stå där. Där finns aldrig någon ledig plats när jag ska parkera dagtid för att besöka min dotter. Det vore inte helt fel att ni åker ut o tittar själv o får en egen uppfattning dagtid!

    MVH

    Thomas

    1. Hej Thomas,
     Parkeringen är en allmän parkering och de som långtidparkerar begår ett lagbrott. Oavsett övervakning förväntas medborgare följa de lagar och föreskrifter som finns beslutade. Uppställning av husvagnar, husbilar, båtsläp etc ska ske på egen tomt/uppfart alternativt får man hyra en plats hos en privat aktör.

     Vi kommer att skicka frågan om långtidsparkeringade fordon på Slättvägens parkering vidare till vår parkeringsövervakningsentreprenör Securitas.

     Vänligen Stadsbyggnadskontoret, Trafik


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »