Gällande detaljplaner och bestämmelser

Visa karta

 

Dubbelklicka i kartan eller dra i zoomlisten för att förstora kartan. Håll in och dra med muspekaren för att flytta dig i kartan. Har du en mus med rullhjul kan du använda hjulet för att zooma.

Klicka på ett färgat område för att läsa mer om respektive detaljplan (pdf), områdesbestämmelse (pdf) eller område med samlad bebyggelse (webb). Vissa pdf-dokument kan vara stora (över 10Mb). Har du problem att öppna dessa, kontakta Geoinfo, Tel: 046-25 16 80

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

8 kommentarer till Gällande detaljplaner och bestämmelser

 1. Hej
  Vi äger Stora Uppåkra 5:133 planbeskrivning K7.
  Parken norr om vår mark ca 0,5 ha tillhör 5:1 och ägs av, http://www.eken.lu.se/stipendier,
  har tillhört gården sedan 1798 men såldes 2013 till ovanstående förvaltare. Parken är totalt misskött med flera ikullvälta träd och fullt med sly.
  På deras tomt står en arbetsbod som var full med råttor och som vi har lagt ut gift till.
  Vi har flera gånger kontaktat ägaren med utan resultat vi har lagt bud på att köpa marken eller arrendera den. Vi vill expropiera marken hur gör vi?
  Mvh. Dan

  1. Hej Dan!
   Om ni anser att det är en sanitär olägenhet bör ni ta kontakt med Miljökontoret på Staffanstorps kommun. Gällande det misskötta området är det, som ni redan gjort, kontakt med fastighetsägaren som gäller. Ev kan en polisanmälan vara en möjlig väg att gå. Att expropriera ett område av detta slag och för detta ändamål är troligtvis inte möjligt utan detta måste ske på frivillig basis, överenskommelse med fastighetsägaren. Med vänlig hälsning Carin Nilsson, Staffanstorps kommun

 2. Hej! Jag bor i Nevishögs kyrkby och undrar lite vad som gäller i fall jag tex vill bygga ihop två hus eller installera en kamin.
  Mvh Mats

 3. Grevie Beden är väl dessutom ett karaktärsområde där hästarna är välkomna…
  Bosätter man sig på landet i ett hästtätt område så får man nog acceptera att hästarna rör sig i området också.

 4. Hej Lisa

  Nu har det gått över ett år och ingenting har hänt på Lommavägen, gör kommunen något med detta ärende?
  mvh
  Thomas

  1. Hej Thomas,
   Förslaget om förändrade hastigheter på Lommavägen är skickat på remiss till Trafikverket. Om Trafikverket godkänner de föreslagna hastigheterna kommer detta att skyltas om under vinter/vår 2015.

   Lisa Callréus, Staffanstorps kommun

 5. Hej.

  När planerar ni att börja sälja tomter i Nordanå, är döpt till N1 på kartan. som jag förstår så är detta detajplannerat sedan 2007?

  // Johan

  1. Hej Johan!

   Vänligen kontakta Staffanstorps Kommunfastigheter för information om tomterna i Nordanå. Tel:046-280 43 00


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »