Pågående projekt

Staffanstorps kommun växer ständigt och runt om i kommunen pågår planering och utbyggnad av nya bostäder såväl som kontor, service, handel och andra verksamheter.

I listan till höger kan du hitta länkar till pågående projekt, både sådana som är i planeringsskedet och sådana som det finns färdiga detaljplaner för och som nu är under utbyggnad. Du kan även leta efter aktuella projekt i kartan nedan. Klicka på det område du är intresserad av för att läsa mer.

legend2

 

 

 

Dubbelklicka i kartan eller dra i zoomlisten för att förstora kartan. Håll in och dra med muspekaren för att flytta dig i kartan. Har du en mus med rullhjul kan du använda hjulet för att zooma.

Projektkatalog för bostadsbyggande

Staffanstorps kommun tar varje år fram en  projektkatalog som ger en samlad redovisning över utbyggnaden av bostäder och verksamhetsområden i ett tioårsperspektiv. Projektkatalogen är ett viktigt styr- och planeringsdokument och används som underlag för budgetarbete och olika prognoser och är också ett viktigt beslutsunderlag för investeringsbudgeten. Projektkatalogen används som informationsmaterial såväl internt som externt, för kommuninvånare, exploatörer, nyinflyttade, bostadssökande och andra.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

7 kommentarer till Pågående projekt

 1. Trekanten i Hjärup, hur ser planeringen ut och finns det någon detaljplan för detta område?

 2. Hej!
  Vad för tidsplan gäller för nybyggandet av lokaler för åkervindans förskola i Hjärup?
  Med vänlig hälsning,
  Viktoria

 3. Hej,

  Min fru och jag kör ofta väg 108 mot bl.a. Kävlinge och passerar då korsningen väg 108 och stambanan. Vad är det för byggnader som
  håller på att byggas där av Veidekke?

  Hälsningar
  // Christer Karlberg

  1. Hej Christer!
   Ursäkta att du har fått vänta på svar från oss. Byggnationen består av en omformarstation med tillhörande transformatorstation som behövs för strömförsörjningen av järnvägen.
   MVH Katarina Jeraeus, planarkitekt, Staffanstorps kommun

 4. Hej, jag undrar varför ni skövlar alla fina buskage vi har i Staffanstorp, nu är det snart bara gräsmattor, lekplatser och betongdjungel kvar här.

  Varför har ni skövlat bort allt det fina buskaget på Roos Damm och huggt av trädkronor på fina träd vid Åkershusområdet? Ser för hemskt ut nu! Tycker det är skamligt att ni tar bort allt som gör Staffanstorp till den fina kommunen den är.

  1. Hej Lennie!
   Kul att du uppskattar det gröna i kommunen! De buskage som beskars i våras är föryngringsbeskurna. Detta kommer genomföras med 4-5 års mellanrum för att hålla nere buskage och hålla dem levande och fina. Det ser lite tråkigt ut då det utförs, men buskarna kommer igen med ny kraft.
   Anledningen till att buskar och träd fälls vid Heta linjen är att vi vill att vår utemiljö ska upplevas säker. Vi har fått många klagomål på att det är mörkt samt att grönskan kryper ända fram till gång- och cykelvägen och därmed upplevs som otrygg. I samband med detta passar vi på att öppna upp den kompakta grönskan och göra den tillgängligare för alla. Den absoluta merparten av träden sparas medan de förvuxna buskarna närmst gång- och cykelvägarna tas ner.
   Med vänlig hälsning
   Karl Andersson, Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »