Åkerslundshusen

Inom området uppförs cirka 50 bostäder i form av villor på fribyggartomter och radhus. I de centrala delarna har anlagts ett mindre parkområde där fördröjning av dagvatten sker.

Utbyggnad och tidplan

Utbyggnad av allmän plats, dvs kommunala gator, gång-/cykelvägar, VA-ledningar samt dagvattendamm, har pågått mellan maj 2016 – huvudsakligen januari 2017. Byggnation av bostäder har pågått sedan november 2016. Kommunens entreprenad är slutbesiktigad och godkänd och nu återstår huvudsakligen endast en viss mängd plantering. Färdigställande av bygg-gatorna kommer att göras 2018 efter att samtliga bostäder är färdigbyggda. Entreprenör är NCC.

2016-09-14-11-43-11

2016-09-14-11-40-26

Gällande planhandlingar

Detaljplanen för området vann laga kraft hösten 2014.

Kontaktperson på kommunen

Exploatering och genomförande: Karolina Gnosspelius

Detaljplan: Thomas Lexén

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

3 kommentarer till Åkerslundshusen

 1. Hej!
  Vi som bor på Gamla lundavägen har blivit lovade fiber i samband med att ni skulle bygga området Åkerslundshusen. När NCC grävde nere fiber till området och hade grävt upp vägen som går längs med min tomt så frågade jag om de inte skulle dra till oss också. Det var inte de visste något om. Ringde då till Daniel Velin och han sa då att det kunde låta konstigt men att det inte ingick i Ncc upphandling. Så NCC byggde en ny gata och la inte in fiber till oss. Daniel lovade vidare att vi skulle få fiber till våren 2017. Nu är det snart våren 2018. Nu ska ni snart lägga det sista lagret av asfalt, vore det inte på sin plats koppla in oss?

  1. Hej Oskar
   Ställ din fråga till Staffanstorps Fiber igen, som ansvarar för utbyggnad av sitt nät, det går säkert att beställa en anslutning. Det är inget som omfattas av exploateringsprojektet eftersom det varit en privat exploatör som stått för samtliga kostnader, och alltså inte ett kommunalt utbyggnadsprojekt.
   Med vänlig hälsning
   Fredrika Klevborn, exploateringsingenjör

   1. Ok. Tack för svar. Jag trodde Staffanstorps kommun ägde gatorna och då även bekostade anläggandet. Mvh Oskar


 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »