Åretruntbyn, nordöstra Hjärup

Hjärup ligger mitt i den expansiva Öresundregionen, endast några minuter med tåg från både Lund och Malmö. Närheten till omgivande större orter, tillgången till god kollektivtrafik och bra service i form av förskolor och skolor gör Hjärup till en mycket attraktiv bostadsort.

För att möta efterfrågan på bostäder i Hjärup planeras och byggs nu ca 500 bostäder i den nordöstra delen av orten, inom ”Åretruntbyn”. Området ska utvecklas som en god livsmiljö som förutom ett blandat bostadsbestånd också lockar med en livsmedelsbutik, en  skola med tillhörande idrottshall, en förskola, en stor park och en idrottsanläggning.

Åretruntbyn har en egen webbplats

Om du vill läsa mer om planeringen och utbyggnaden av Åretruntbyn i nordöstra Hjärup, besök webbplatsen för området: www.staffanstorp.se/aretruntbyn

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »