Fyrspårsutbyggnaden – Stationsbron

Stationsbron, som förbinder västra och östra Hjärup, säkerställs genom järnvägsplanen och detaljplanen för Spårområdet och ingår fomellt inte i den här aktuella detaljplanen. Planbeskrivningen redovisar dock den planerade utbyggnaden ur ett helhetsperspektiv.

Västra och östra delarna av Hjärup binds samman av den föreslagna Stationsbron. Järnvägens krav på fri höjd innebär att bron ligger upphöjd cirka fyra  meter över nuvarande mark och att de angränsande gatorna och gc-stråken höjs till denna nivå. Vid stationen anordnas sidoplattformar väster och öster om järnvägen. Den öppna stationslösningen, ger god kontakt med plattformarna från såväl stationsbron som från angränsande gångstråk längs järnvägen, vilket är bra ur trygghetssynpunkt.

Utbyggnad och tidplan

Vi återkommer inom kort med info om utbyggnaden av allmän plats m.m..

Gällande planhandlingar

Detaljplanen vann laga kraft 2016-05-23

Kontaktperson på kommunen:

Exploatering och genomförande: Lisa Callreus

Detaljplan: Lowe Kisiel

Handläggare

Planarkitekt Lowe Kisiel
Stadsarkitekt Thomas Lexén

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

4 kommentarer till Fyrspårsutbyggnaden – Stationsbron

 1. Hej Johan.

  Jag råder dig till att skicka in ett reviderat yttrande till att börja med som ersätter ditt gamla. Det är viktigt att det kommer in skriftligen eller på mail för att det ska gälla som ett formellt yttrande och för att du ska ha möjlighet att ev överklaga planen.
  Har du ytterligare frågor kan du alltid ringa eller mail mig.

 2. Hej Lowe,
  Tack för det!
  Under samrådet samtalade jag med Pontus om vändplatsen och han bad mig skriva ett förslag, vilket jag gjorde. Men har nu efteråt insett att jag var något otydlig. Undrar nu om vi skulle kunna diskutera mina synpunkter så personligt som möjligt.
  Det gäller såklart vändplatsen och dess sträckning på pågavägen.
  Ni når mig på: stadsbyggnad.staffanstorp(snabel-a)svardmail(punkt)se
  Om ni vill nå mig direkt, ring 0702-72 58 56
  MVH Johan

 3. Hej. Mycket bra med samråd, men jag undrar lite varför vi inte blivit kallade skriftligen? Jag råkade se detta när jag gick in på sidan för att finna lite information om utbyggnaderna, hade jag gjort det efter den 3:e september, så hade vi missat mötet. Vi bor på Pågavägen 19, så vi är i högsta grad påverkade av hela fyra spår projektet… Pratade med grannen på Pågavägen 17 och han hade fått information. Har vi hamnat mellan stolarna?
  MVH Johan

  1. Hej Johan!
   Får be om ursäkt för det sena svaret, jag har haft sen semester i år och efter det varit sjuk några dagar.
   Du har helt rätt i din observation. Du har tyvärr hamnat mellan stolarna.
   Förklaringen till detta är att efter att fastighetsförteckningen togs fram så föreslog vi i sista minuten en vändplats i anslutning till din fastighet och därmed så blev du formell sakägare.
   Jag kommer imorgon att skicka hem de papper du skulle haft. Ifall du har synpunkter så kan du maila alternativt skicka in de per post, senast 14/9.
   Vi ber om ursäkt för detta.
   Mvh Lowe Kisiel


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 23 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »