Hjärup Västerstad – Etapp I

Syftet med detaljplanen är att möjliggöra byggandet av den första etappen av den nya stadsdelen Västerstad i Hjärup samt den infrastruktur som behövs för bebyggelsen. Detaljplanen möjliggör för ca 730 bostäder fördelade på ca 160 småhus och ca 570 lägenheter.

Samråd

Samrådstiden pågår under tiden 2019-03-13 — 2019-04-10.

Välkommen till samrådsmöte med kommunens tjänstemän i Uppåkraskolans matsal kl 18:00 den 1 april.

Samrådshandlingar:

Handläggare

Planarkitekt Anna Fogelberg

Exploateringsingenjör Viktor Rosengren

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

6 kommentarer till Hjärup Västerstad – Etapp I

 1. Hej! Vart ska man skicka ansökan till kö för hyresbostäder i Västerstad i Hjärup?
  Mvh Elisabeth

  1. Hej Elisabeth,

   Skanska är markägare i projektet Västerstad och planerar att lansera en hemsida där närmare uppgifter kring kontakter, tidplan och fortsatt hantering kommer att framgå.

   Med vänlig hälsning
   Anna Fogelberg
   Planarkitekt
   Stadsbyggnadsförvaltningen

 2. Hej!

  Finns det någon mer information att tillgå kring västerstaden? Tex säljstart osv?

  Tack på förhand!

  1. Hej Emma,

   Den första detaljplanen kommer att skickas ut på nytt samråd nu under våren. Antagande av detaljplanen kommer troligen att ske under 2020. Kommunen är inte involverad i försäljningen av bostäderna, men Skanska nya hem som äger området och som kommer att vara byggherre för bostäderna kan säkert svara bättre på det. Vänd dig direkt till dem.

   Med vänlig hälsning
   Anna

 3. Hej! Var ställer vi oss i kö för bostad i västerstad ? Mvh Sonny hjärup

  1. Hej Sonny,
   Exploateringsområdet Västerstad ägs av Skanska som också är den byggherre som kommer att bygga bostäderna. Dock är projektet i ett tidigt skede, men du är säkert välkommen att höra av dig direkt till Skanska.
   Med vänlig hälsning

   Anna Fogelberg
   Planarkitekt
   Stadsbyggnadskontoret


 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »