Sockerstan

På det gamla sockerbruksområdet på östra sidan om järnvägen i centrala Staffanstorp ska den nya stadsdelen Sockerstan växa fram.

Med god tillgång till kollektivtrafik ska Sockerstan utvecklas som en tät blandstad med en variation av boendeformer, kontor, service, handel och kulturlokaler. Delar av den gamla bruksmiljön kommer att bevaras för att ge Sockerstan en unik karaktär och identitet, som knyter an till områdets historia.

Sockerstan har en egen webbplats

Om du vill läsa mer om planeringen och utbyggnaden av Sockerstan, besök webbplatsen för området: staffanstorp.se/sockerstan

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Sockerstan

 1. Hej!
  Jag undrar om och när man kommer att kunna ställa sig i bostadskö till planerade bostäder på Sockerstan?

  Hälsningar
  Bea

  1. Hej Bea!
   Inga bygglov är beviljade ännu. Kontakta gärna Karolina Gnosspelius, karolina.gnosspelius@staffanstorp.se, som är tillbaka efter den 21/8, med din fråga.
   ha en fortsatt trevlig dag Lisbeth, Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »