Sockerstan

På det gamla sockerbruksområdet på östra sidan om järnvägen i centrala Staffanstorp ska den nya stadsdelen Sockerstan växa fram.

Med god tillgång till kollektivtrafik ska Sockerstan utvecklas som en tät blandstad med en variation av boendeformer, kontor, service, handel och kulturlokaler. Delar av den gamla bruksmiljön kommer att bevaras för att ge Sockerstan en unik karaktär och identitet, som knyter an till områdets historia.

Sockerstan har en egen webbplats

Om du vill läsa mer om planeringen och utbyggnaden av Sockerstan, besök webbplatsen för området: staffanstorp.se/sockerstan

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

5 kommentarer till Sockerstan

 1. Hej!
  Jag var hos Johan Rasmussen den 16 dec. och vi pratade om kultur och jag frågade vad man avser med de gamla byggnaderna i Sockerstan. Han sa att man kunde gå in och skriva in vad man önskade att dom ska användas till. Jag önskar att man tar tillvara den gamla fabriksbyggnaden som är en gedigen byggnad med stor plats inne. På flera håll i Sverige där man tagit hand om gamla industribyggnader har det blivit ett välbesökt turistmål. I fallet fabriksbyggnaden kan man samla all kultur i kommunen. Nu när vi ska få ett hotell till kommunen kanske det hade varit trevligt med konferenslokal, teaterlokal (med teleskopläktare för där finns plats som man skjuter undan in till väggen) Där kan finnas små butiker för hantverk och mycket mera.
  Eftersom det inte är kommunen som bygger utan detta lämnas ut på entreprenad så finns möjligheterna, där sedan den som hyr lokaler får betala hyra för användandet.
  Det är mycket nostalgi runt sockerbruket som är starten på tätorten Staffanstorp därför anser jag att man bör bevara hela denna fabriksbyggnad som ett minne för hur Staffanstorp blev just Staffanstorp och ta tillvara den på bästa sätt.

 2. Vad menas med kulturlokaler

  1. Hej Gerty!

   Kulturlokaler möjliggörs i Sockerstan etapp 1, det kan handla om allt möjligt. Men kommunen kommer inte gå in här, utan det är upp till exploatörerna om de vill välja att bebygga en kulturlokal och i så fall vilken typ av kulturlokal.

   Med vänlig hälsning

   Susanna

 3. Hej!
  Jag undrar om och när man kommer att kunna ställa sig i bostadskö till planerade bostäder på Sockerstan?

  Hälsningar
  Bea

  1. Hej Bea!
   Inga bygglov är beviljade ännu. Kontakta gärna Karolina Gnosspelius, karolina.gnosspelius@staffanstorp.se, som är tillbaka efter den 21/8, med din fråga.
   ha en fortsatt trevlig dag Lisbeth, Staffanstorps kommun


 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »