Vikhem

Vikhem kommer bli en ny del av Staffanstorp där alla invånare ges möjlighet till ytterligare livskvalitet; strosa i motionsspåret, fika på torget eller leka i parken med mera. Med tiden kommer Vikhem att bidra med upp till tusen nya invånare i kommunen och alla ni hälsas hjärtligt välkomna till Staffanstorp för att vara en del av vårt framtida samhälle!

Vikhem har en egen webbplats

Om du vill läsa mer om planeringen och utbyggnaden av Vikhem, besök webbplatsen för området: www.vikhem.nu

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

8 kommentarer till Vikhem

 1. Hej!

  Hur ser planen ut för gästparkeringar inom vikhemsområdet? Väldigt dåligt med parkeringar i nuläget.

  1. Hej
   Det är varje fastighetsägares ansvar att anordna erforderliga parkeringar.
   Man får parkera på gatorna i enlighet med gällande trafikregler. När gatorna byggs färdiga kommer det att finnas viss möjlighet till parkering utmed gatorna. Ingen samlad gästparkering kommer att anläggas inom området.

   Hälsningar
   Kerstin Jensen, projektledare

 2. Hur ser planerna ut för linje 166 förbi Vikhem (Staffansvallen, Orkestervägen)

  Om Vikhem och Staffanstorp ökar så mycket som prognosen säg så kommer det bli väldigt trångt på buss.

  Men det är redan trångt på bussen idag.

  1. Hej Peter!

   Om det behövs fler bussar på en högbelastad sträcka är det en fråga för Skånetrafiken så jag får be dig kontakta dom. Själva trafikutbudet står dom för. Jag kan lyfta det på våra möten med Skånetrafiken också men det är alltid bra med fler som påpekar detta.

   Med vänlig hälsning
   Henrik, trafikingenjör. Staffanstorps kommun.

 3. Gillar att kommunen satsar på Vikhem.
  Kommer det att finnas ett café på Vikhem som man ser på bilden https://staffanstorp.se/vikhem/?

  Var på Vikhems området kommer torget att ligga?

  1. Hej!

   Kul att du gillar Vikhem. På Vikhem kommer det att finns två torg längs Vikhems bygata – ett i väster och ett lite nordväst om Vendelparken. Vid torgen kommer det att finnas lokaler, men vilken verksamhet som kommer att husera i lokalerna är upp till exploatörerna. Kommunen vill gärna ha publik verksamhet och ett café hade varit trevligt.

   Med vänlig hälsning Karolina, Stadsbyggnadsförvaltningen

 4. Varför går så få bussturer till Staffansvallen, Orkestervägen och Önsvala på linje 166 kvällar och helger?

  Vikhem ökar rejält med cirka 1000 bostäder.

  1. Hej Frans!

   Det är Skånetrafiken som beslutar om öppettider, det vill säga hur sent och hur tidigt bussarna ska gå. Kommunen har en dialog med Skånetrafiken om busslinjerna i Staffanstorp och jag kommer lyfta just denna fråga med dom. Du får mer än gärna också meddela ditt förslag direkt till Skånetrafiken men det är inget nödvändigt.

   Med vänlig hälsning Henrik, trafikingenjör, Staffanstorps kommun


 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »