Vikhem

Vikhem kommer bli en ny del av Staffanstorp där alla invånare ges möjlighet till ytterligare livskvalitet; strosa i motionsspåret, fika på torget eller leka i parken med mera. Med tiden kommer Vikhem att bidra med upp till tusen nya invånare i kommunen och alla ni hälsas hjärtligt välkomna till Staffanstorp för att vara en del av vårt framtida samhälle!

Vikhem har en egen webbplats

Om du vill läsa mer om planeringen och utbyggnaden av Vikhem, besök webbplatsen för området: www.vikhem.nu

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

8 kommentarer till Vikhem

 1. Gillar att kommunen satsar på Vikhem.
  Kommer det att finnas ett café på Vikhem som man ser på bilden https://staffanstorp.se/vikhem/?

  Var på Vikhems området kommer torget att ligga?

  1. Hej!

   Kul att du gillar Vikhem. På Vikhem kommer det att finns två torg längs Vikhems bygata – ett i väster och ett lite nordväst om Vendelparken. Vid torgen kommer det att finnas lokaler, men vilken verksamhet som kommer att husera i lokalerna är upp till exploatörerna. Kommunen vill gärna ha publik verksamhet och ett café hade varit trevligt.

   Med vänlig hälsning Karolina, Stadsbyggnadsförvaltningen

 2. Varför går så få bussturer till Staffansvallen, Orkestervägen och Önsvala på linje 166 kvällar och helger?

  Vikhem ökar rejält med cirka 1000 bostäder.

  1. Hej Frans!

   Det är Skånetrafiken som beslutar om öppettider, det vill säga hur sent och hur tidigt bussarna ska gå. Kommunen har en dialog med Skånetrafiken om busslinjerna i Staffanstorp och jag kommer lyfta just denna fråga med dom. Du får mer än gärna också meddela ditt förslag direkt till Skånetrafiken men det är inget nödvändigt.

   Med vänlig hälsning Henrik, trafikingenjör, Staffanstorps kommun

 3. Hej,
  När kommer ni färdigställa G/C-banan från Vikhem 1 (Kornvägen) och koppla ihop denna med de G/C-banor som verkar vara klara för användning på ”nya” Vikhems-området? Kan inte vara rimligt att våra ungdomar/barn skall behöva cykla och/eller gå via Önsvala förskola om de vill ha upplyst G/C-bana när de skall till tex Staffansvallen eller Hagalidsskolan.

  Mvh
  Bob

  1. Hej Bob!

   Vi håller för närvarande på att upphandla entreprenaden för utförande av allmän plats i det område som kallas Vikhem II, Tappersborg. Planen är att vi ska gå igång med utbyggnaden under våren. I detta arbete ingår de GC-vägar som binder ihop Vikhem I med Vikhem III. Preliminärt kommer detta arbet att vara klart under våren 2016.

   Mvh Karolina Gnosspelius, exploateringsingenjör

 4. Hej!
  hur kan man hitta en tomt?

  1. Hej!
   Du kan hitta en tomt genom att ställa dig i vår tomtkö och vänta på ett erbjudande om att få köpa en tomt. Vi säljer 5-10 fribyggartomter om året på Vikhem. Du kan också kontakta de exploatörer som ska bygga på Vikhem och höra med dem. Aktuella exploatörer hittar du på https://staffanstorp.se/vikhem/flytta-till-vikhemsomradet/.

   Med vänliga hälsningar Karolina Gnosspelius, exploateringsingenjör


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »