Vikhem

Vikhem kommer bli en ny del av Staffanstorp där alla invånare ges möjlighet till ytterligare livskvalitet; strosa i motionsspåret, fika på torget eller leka i parken med mera. Med tiden kommer Vikhem att bidra med upp till tusen nya invånare i kommunen och alla ni hälsas hjärtligt välkomna till Staffanstorp för att vara en del av vårt framtida samhälle!

Vikhem har en egen webbplats

Om du vill läsa mer om planeringen och utbyggnaden av Vikhem, besök webbplatsen för området: www.vikhem.nu

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

4 kommentarer till Vikhem

 1. Hej,
  När kommer ni färdigställa G/C-banan från Vikhem 1 (Kornvägen) och koppla ihop denna med de G/C-banor som verkar vara klara för användning på ”nya” Vikhems-området? Kan inte vara rimligt att våra ungdomar/barn skall behöva cykla och/eller gå via Önsvala förskola om de vill ha upplyst G/C-bana när de skall till tex Staffansvallen eller Hagalidsskolan.

  Mvh
  Bob

  1. Hej Bob!

   Vi håller för närvarande på att upphandla entreprenaden för utförande av allmän plats i det område som kallas Vikhem II, Tappersborg. Planen är att vi ska gå igång med utbyggnaden under våren. I detta arbete ingår de GC-vägar som binder ihop Vikhem I med Vikhem III. Preliminärt kommer detta arbet att vara klart under våren 2016.

   Mvh Karolina Gnosspelius, exploateringsingenjör

 2. Hej!
  hur kan man hitta en tomt?

  1. Hej!
   Du kan hitta en tomt genom att ställa dig i vår tomtkö och vänta på ett erbjudande om att få köpa en tomt. Vi säljer 5-10 fribyggartomter om året på Vikhem. Du kan också kontakta de exploatörer som ska bygga på Vikhem och höra med dem. Aktuella exploatörer hittar du på https://staffanstorp.se/vikhem/flytta-till-vikhemsomradet/.

   Med vänliga hälsningar Karolina Gnosspelius, exploateringsingenjör