Simskoleavslutningen lördagen den 9 juli 2011

Vilken familjefest det blev på Bråhögsbadet när ungdomarna visade sina simkunskaper. Med pompa och ståt i långa rader längs femtiometersbassängen stoltserade ungdomar som hade kommet olika långt med sina simkunskaper, från Pingvinenmärket till Magistermärket.

Konfrancier under förmiddagen var Sven-Bertil Mattson, verksamhetsansvarig i Simklubben Triton. Han berättade ingående om simningens utveckling och möjligheter. Samt berömde alla duktiga ungdomar när de visade sina framsteg i vattnet. Stort beröm fick Bråhögsbadets simlärare Maria Sawicka för sin undervisningsförmåga i ”världsklass” enligt Sven-Bertil.

Sedan fick vi ett annat smakprov i simkonsten av både veteransimmare och elitsimmare. VM aktuella Ida Marco Varga SK Triton och Therese Svendsen SK Ran hade en förevisning i konsten att ta sig fram i vattnet så fort så möjligt med minsta motstånd. Dagen avslutades med bullfest för alla duktiga barn och ungdomar.

Ett stort tack till alla medverkande och välkomna åter till härliga Bråhögsbadet.

Stig Schrewelius