Tänk på att hålla avstånd när du badar

Utebadet, Foto: Staffanstorps kommun

Nu när sommaren och värmen är här är det många som vill svalka sig. På badplatser liksom i andra miljöer är det viktigt att alla bidrar till att minska
risken för smittspridning av covid-19 genom att hålla avstånd till varandra.

Sedan den 19 maj håller utomhusbadet öppet. På badet har vi satt ut markeringar i marken för att du på ett säker sätt kan hålla avstånd vid entré, kiosk och utgång.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och för att minska risken för smittspridning och trängsel har antalet omklädningsrum och duschplatser halverats. Det finns också skyltar med information på olika språk som tar upp vikten om att hålla avstånd och skydda sig.

Maxgräns på badet

Förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar där fler än 50 personer deltar omfattar inte simhallar, bassänger eller de som vistas på stränder. För att minska riskerna för smittspridning har kommunen därför infört en gräns om att maximalt 500 personer får vistas på utomhusbadets område och maximalt 150 badgäster får vara i bassängerna samtidigt.

Håll avstånd och visa hänsyn

Det viktigt att alla, även du, bidrar till att hålla coronasmittan borta. Håll avstånd, tvätta händerna och ta hänsyn till varandra. Besök därför inte utomhusbadet om du känner dig sjuk, även vid lindriga förkylningssymptom.

Kontakt

Har du fler frågor? Kontakta oss på Bråhögsbadet som du når på telefon 046-25 13 40 eller e-post. Aktuella öppettider ser du på badets hemsida.

Mer information om coronaviruset (covid-19)

Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sjukvård och myndigheter där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Här besöker du sidan Coronaviruset (covid-19).

Ta gärna del av tips och råd hur du hanterar det varma vädret – Tips i värmen.